αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου κάνει τον καλό αλλά είναι… ψεύτικος

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου κάνει τον καλό αλλά είναι… ψεύτικος

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που βλέπουν την «ψεύτικη καλοσύνη» ως στρατηγική για να κερδίσουν στη ζωή. Είναι προς το συμφέρον σας να αποφύγετε αυτούς τους λεγόμενους «ψεύτικους καλούς ανθρώπους», ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν σας βλάπτουν σημαντικά.

Είναι άνθρωποι που κάτι θέλουν να πάρουν από εσένα. Και σίγουρα δεν είναι τόσο καλοί όσο θέλουν να δείχνουν.

Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν. Πρέπει να είσαι παρατηρητικός. Εδώ είναι λοιπόν 5 σημάδια που μπορούν να προδώσουν τέτοιους ψεύτικους «καλούς ανθρώπους».

1# Σε κάνουν να νιώθεις οικειότητα πολύ γρήγορα. Οι ψεύτικοι καλοί άνθρωποι θέλουν να σε κερδίσουν με τη γοητεία τους. Το κάνουν αυτό κάνοντάς σας να νιώθετε ότι είστε το πιο σημαντικό άτομο που έχουν γνωρίσει… από το 2006. Αυτοί οι ψεύτικοι καλοί άνθρωποι ξέρουν τα κόλπα επειδή τα έχουν μελετήσει. Θα μάθουν το nickname σου ή θα σου φτιάξουν ένα, για παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουν ότι αυτό έχει μια ψυχολογική επίδραση πάνω σας – ότι θα σας κάνει να φαίνεται ότι είστε πιο κοντά από ό, τι είστε στην πραγματικότητα.

2# Σου λένε πολλά «μπράβο». Ένα άλλο κόλπο που αρέσει στους ψεύτικους καλούς ανθρώπους επειδή λειτουργεί πάντα είναι να σας βρέχουν… με επαίνους. Θα πουν «Φαίνεσαι ωραία με το φόρεμά σου. Πού το αγόρασες;” ακόμα κι αν πρόκειται για ένα απλό φόρεμα από την H&M που το έχεις ξανά φορέσει πολλές φορές. Στην πραγματικότητα, σε είδαν να το φοράς και πριν. Θα πουν «Είσαι ένας από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου», ακόμα κι όταν το περισσότερο που έχετε κάνει για αυτούς είναι να δώσετε στο παιδί τους ένα μπισκότο. Οι έπαινοι μπορεί να φαίνονται σαν να είναι αβλαβείς στην αρχή, αλλά δεν είναι. Ειδικά όχι όταν προέρχονται από ένα ψεύτικο καλό άτομο.

3# Σε κάνουν να νιώθεις ότι εισαι ο ευνοούμενος τους. Λένε ότι θα σου κάνουν μεγάλη έκπτωση επειδή είσαι ξεχωριστός… και να μην το πεις σε κανέναν άλλον, αλλιώς οι άλλοι θα αισθανθούν άσχημα. Αλλά φυσικά, το είπαν ήδη σε τουλάχιστον δέκα άτομα. Λένε ότι έχουν ένα μυστικό και ότι θα το μοιραστούν με εσάς και μόνο με εσάς. Αλλά φυσικά, είστε το 50ο άτομο στο οποίο το είπαν αυτό. Οι ψεύτικοι άνθρωποι είναι καλοί στο να χειρίζονται τους άλλους. Ξέρουν ότι αν σας κάνουν να νιώσετε ότι οι δυο σας έχετε έναν ιδιαίτερο δεσμό, θα είστε ευγενικοί και καλοί μαζί τους σε αντάλλαγμα.

4# Νευριάζουν όταν διαφωνείς μαζί τους. Οι ψεύτικοι καλοί άνθρωποι αναστατώνονται εύκολα όταν δεν είσαι στην ίδια πλευρά μαζί τους ή όταν διαφωνείς μαζί τους. Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν κάνουν παρέα με ανθρώπους επειδή τους αρέσει η παρέα τους. Κάνουν παρέα με ανθρώπους γιατί βλέπουν τον χρόνο και την ενέργεια που ξοδεύουν στους άλλους ως επένδυση. Και αυτή η επένδυση τίθεται υπό αμφισβήτηση εάν δεν έχει αποτελέσματα. Τελικά, γιατί έκαναν παρέα μαζί σου και σου έλεγαν ωραία πράγματα αν δεν πρόκειται να πάρεις το μέρος τους;

5# Τους αρέσει να καυχιούνται για το πόσο καλοί είναι. Δεν αρκεί μόνο να είσαι καλός αλλά… και να το προμοτάρεις. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στους ψεύτικους καλούς ανθρώπους αρέσει να μιλάνε… για το πόσο καλοί είναι. Μπορεί να διαστρεβλώσουν το παρελθόν ακόμη και για μικρές «πράξεις φιλανθρωπίας» που έκαναν, για να το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Μπορεί να έχουν δωρίσει μερικά ευρώ σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση, για παράδειγμα, και να συμπεριφέρονται σαν να έδωσαν όλες τις οικονομίες της ζωής τους για να βοηθήσουν τους άλλους. Και φυσικά πάντα θα μιλούν για «εκείνη την χάρη» που σου είχαν κάνει, τότε που είχες ανάγκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 4 =