αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν αξίζει την ενέργεια σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν αξίζει την ενέργεια σου

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που δεν αξίζουν την ενέργεια μας. Το να περνάς χρόνο μαζί τους μόνο αρνητικά μπορεί να σε επηρεάσει.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων εστιάζει το αμερικανικό thoughtcatalog.com. Και παραθέτει 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν αξίζει την ενέργεια σου. Έχεις τέτοιους ανθρώπους στον κύκλο σου;

1# Νιώθουν πολύ άνετα να σου μιλούν… για τις δουλειές των άλλων. Ακόμη και όταν δεν ρωτάτε ή δεν σας ενδιαφέρει να το ακούσετε, απλώς σας… εκτοξεύουν κάθε προσωπική λεπτομέρεια που ξέρουν για τους ανθρώπους γύρω τους. Μπορεί να το μπερδέψετε ως μια μορφή εμπιστοσύνης, όταν στην πραγματικότητα, είναι απλώς κάποιος που δεν έχει σεβασμό για άλλους ανθρώπους. Αν σας λένε τις δουλειές του καθενός, πιθανότατα θα διαρρεύσουν και δικές σας πληροφορίες σε άλλους.

2# Κανένας από τους ανθρώπους γύρω τους, δεν φαίνεται να τους συμπαθεί. Οι συνάδελφοι, ο οικογενειακός κύκλος και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να μοιραστεί τη ζωή του μαζί τους, αλλά φαίνεται να νιώθουν άβολα ή ακόμα και άθλια μπροστά στην παρουσία τους. Μπορεί να σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι που δεν τους συμπαθούν απλώς τους θεωρούν δεδομένους ή απλώς δεν τους ξέρουν όπως εσείς, αλλά αυτό συνήθως δεν συμβαίνει.

3# Όλοι οι πρώην σύντροφοι ή συνεργάτες είναι «τρελοί». Αν ορκίζονται ότι κάθε άτομο με το οποίο έχουν δημιουργήσει συναισθηματικό ή επαγγελματικό δεσμό έχει βγει… κατευθείαν από τα βάθη της κόλασης μόνο και μόνο για να καταστρέψει τη ζωή τους, αυτό είναι συνήθως μια αρνητική αντανάκλαση των ίδιων και όχι των άλλων τους. Είτε έλκονται από πραγματικά τοξικούς ανθρώπους, είτε είναι η πηγή της ζημιάς που οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους να γίνουν τοξικοί. Δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να μισεί όλους εκείνους που κάποτε έκανε παρέα, συνεργάστηκε ή είχε οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη σχέση.

4# Ακυρώνουν σχέδια συνεχώς. Αν ακυρώνουν σχέδια την τελευταία στιγμή και δεν αναγνωρίζουν καν ότι έχουν συνηθίσει να σπαταλούν τον χρόνο σας, σταματήστε να τους δίνετε περισσότερες ευκαιρίες να το κάνουν. Αν και είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να κατανοείτε τους ανθρώπους, είναι επίσης απαραίτητο να ξέρετε πότε να τραβήξετε τη γραμμή και να φύγετε.

5# Θυμώνουν ή εξαφανίζονται όταν τους φωνάζεις για τα λάθη τους. Είτε πρόκειται για φιλία, είτε για σχέση, είτε επαγγελματική συνεργασία είναι δουλειά μας να βοηθάμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί.  Αν κάποιος ερμηνεύει την προσπάθειά αυτή ως επίθεση και όχι ως χειρονομία αγάπης και γνήσιας ανησυχίας, τότε αυτό είναι μια αντανάκλασή τους. Εάν δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δικές τους αδυναμίες και είναι απρόθυμοι να δεχτούν την υποστήριξή σας ή δεν θα προσπαθήσουν καν να θεραπεύσουν τον εαυτό τους, τότε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Δεν μπορείς να αναπτυχτείς με κάποιον που αρνείται να αναγνωρίσει και να διορθώσει ένα λάθος ή ένα ελάττωμα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 12 =