αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε φοβάται (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε φοβάται (ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει)

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για εμάς και τις πράξεις μας. Ακόμα κι αν σου φανεί παράξενο, είναι πιθανό κάποιοι άνθρωποι τους οποίους έχεις γύρω σου να σε φοβούνται. Και μάλιστα χωρίς να στο λένε ανοιχτά. Στους ανθρώπους δεν αρέσει να δείχνουν φόβο. Θεωρούν ότι αυτό μπορεί να τους κάνει να φαίνονται αδύναμοι και δειλοί.

Είναι όμως κάτι που μπορεί να φθείρει μια ανθρώπινη σχέση, αν δεν το σταματήσεις. Και πως μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος σε φοβάται; Εδώ είναι 5 σημάδια. Και ίσως να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις τέτοιους ανθρώπους γύρω σου. Μήπως να κάνεις μια βαθύτερη συζήτηση μαζί τους;

1# Αποφεύγουν να είναι κοντά σου. Έχετε αρχίσει να παρατηρείτε ότι όταν συμμετέχετε σε μια συζήτηση στη δουλειά, οι άνθρωποι… αρχίζουν να διαλύονται; Σαν να θυμήθηκαν όλοι μαζί ότι έχουν κάτι σημαντικό να κάνουν; Όταν κάτι μας τρομάζει, έχουμε μια τάση να απομακρυνόμαστε από αυτό. Πολλές φορές αποφεύγουμε να μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα με κάποιον, γιατί φοβόμαστε ποια μπορεί να είναι η απάντησή του. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που οι άνθρωποι μπορεί να απομακρύνονται από εσάς, αντί να μαζεύονται γύρω σας.

2# Αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια. Αν παρατηρήσετε ότι τα μάτια τους κοιτούν αλλού συνεχώς ενώ σας μιλάνε, αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να φοβούνται να συναντήσουν το βλέμμα σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αποφυγή της οπτικής επαφής είναι κοινή μεταξύ εκείνων που έχουν κοινωνικό άγχος. Εάν τα μάτια του άλλου ατόμου συνεχίζουν να κοιτούν τα παπούτσια του, το παράθυρο στα δεξιά του και το τραπέζι στα αριστερά του, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η προσοχή του είναι αποσπασμένη και αισθάνεται κάποιο φόβο.

3# Είναι σιωπηλοί όταν είναι κοντά σου. Έχεις παρατηρήσει ότι κάποιο ομιλητικό άτομο γίνεται ξαφνικά… σιωπηλό όταν είναι γύρω σου; Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι φοβάται ότι θα πει το λάθος πράγμα, και θα προκαλέσει μια αντίδραση σου. Στη συνέχεια, όταν παρακολουθείτε τα ίδια άτομα από μακριά, επιστρέφουν στο ομιλητικό στιλ τους. Μπορεί να σημαίνει ότι απλά νιώθουν άβολα να σας μιλήσουν, οπότε γίνονται πιο συγκρατημένοι.

4# Η γλώσσα του σώματος. Το σώμα μπορεί να στείλει περισσότερα μηνύματα από όσα μπορεί να πει κάποιος. Όταν κάποιος σας μιλάει και ενδιαφέρεται για εσάς, τείνει να κλίνει πολύ πιο κοντά και να κάνει έντονη οπτική επαφή. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι κάποιος απομακρύνεται από εσάς, γέρνει προς τα πίσω, σκύβει ή κάνει πολύ αργά βήματα μακριά σας, αυτό είναι ένα διακριτικό σημάδι που λέει ότι δεν αισθάνεται άνετα να βρίσκεται κοντά σας.

5# Σου λένε συνεχώς «συγγνώμη». Η συγγνώμη είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να πείτε σε κάποιον. Είναι ένας τρόπος για να αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τις πράξεις του. Αλλά όταν κάποιος σας λέει συνεχώς συγγνώμη, αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια υποκείμενη ανασφάλεια που έχει όταν είναι κοντά σας. Μπορεί να ζητήσουν συγγνώμη ακόμη και για τα πιο μικρά πράγματα, όπως το να πιάσεις κατά λάθος το μολύβι σου στο τραπέζι ή να χτυπήσουν απαλά ο ένας τους ώμους του άλλου στο διάδρομο. Αυτά είναι φαινομενικά ασήμαντα πράγματα που δεν τραβούν συχνά ιδιαίτερη προσοχή. Αλλά όταν κάποιος σε φοβάται, αγχώνεται και σκέφτεται υπερβολικά το νόημα των πράξεών του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eleven =