αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις παρέα με τους λάθος ανθρώπους

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις παρέα με τους λάθος ανθρώπους

Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυρίζετε έχουν σημασία. Και συχνά, ένας καλός φίλος και ένας κακός φίλος μπορεί να κάνει την διαφορά για την δική σας επιτυχίας στη ζωή.

Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις παρέα με τους λάθος ανθρώπους. Αν βλέπεις κάτι από αυτά, ήρθε η ώρα… για αλλαγές.

1) Δεν σας εμπνέουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας

To boost των φίλων είναι ένα ισχυρό πράγμα. Εάν όλοι στην ομάδα φίλων σας μελετούν σκληρά για να περάσουν τις εξετάσεις τους, το πιθανότερο είναι ότι θα συμμετάσχετε επειδή θέλετε να είστε στο ίδιο επίπεδο.

Κανείς δεν θέλει να είναι πίσω.

Δυστυχώς, η ίδια λογική λειτουργεί και αντίστροφα. Εάν περιτριγυρίζεστε από ανθρώπους που χαραμίζουν τη ζωή τους, δεν προσπαθούν ποτέ να επιτύχουν στόχους και κοροϊδεύουν τις φιλοδοξίες σας, είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψετε τα όνειρά σας γιατί απλά θα θέλετε να ταιριάξετε με την ομάδα.

2) Νιώθετε αμήχανα που είστε ενθουσιασμένοι με κάτι

Η Taylor Swift είπε κάποτε: «Το χειρότερο είδος ανθρώπου είναι κάποιος που κάνει κάποιον να αισθάνεται άσχημα, χαζός ή ανόητος… επειδή είναι ενθουσιασμένος με κάτι».

Ο ενθουσιασμός είναι ένα τόσο εκπληκτικό συναίσθημα που ακτινοβολεί από μέσα μας, κάνοντας μας να γελάμε, να πηδάμε, να τσιρίζουμε. Ως αποτέλεσμα, η συμπεριφορά μας μπορεί να γίνει λίγο ανόητη – αλλά είναι ακριβώς σε εκείνες τις στιγμές… ανοησίας όπου η πραγματική άνεση και η αυθεντικότητά σας λάμπουν.

Εάν ο ενθουσιασμός σας αντιμετωπίζεται με κρίση ή αδιαφορία, είναι σαν να βυθίζεστε από παγωμένο νερό.

Επιπλέον, επισημαίνει ένα πολύ βαθύτερο ζήτημα, και αυτό είναι το γεγονός ότι…

3) …Δεν αισθάνεστε άνετα να είστε ο αυθεντικός εαυτός σας γύρω τους

Φίλος δεν είναι κάποιος που σε κάνει απλά να νιώθεις λιγότερο μόνος. Είναι κάποιος που επιλέγεις να έχεις στη ζωή σου για κάποιο λόγο.

Αν αυτός ο λόγος δεν είναι μια αυθεντική σύνδεση που σας κάνει να νιώθετε υπέροχα, ίσως είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δείτε γιατί είστε φίλοι εξαρχής.

Νιώθεις πάντα ότι πρέπει να προσποιείσαι όταν είσαι κοντά τους; Περνάτε τα λόγια σας μέσα από ένα φίλτρο, δείχνοντας στους φίλους σας μόνο την «καλή» εκδοχή του ποιοι είστε;

Οι γνήσιες φιλίες χτίζονται με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη, όχι με προσποίηση.

4) Κάνεις παρέα μόνο για λόγους ευκολίας

Ομοίως, οι φιλίες πρέπει να εξυπηρετούν έναν σκοπό. Δεν λέμε ότι κάθε φίλος είναι ένα μέσο για έναν σκοπό, φυσικά. Αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που συνιστά μια πραγματική σύνδεση.

Αλλά λέμε ότι η ευκολία από μόνη της δεν δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό.

Μπορεί να έχεις έναν φίλο με τον οποίο κάνεις αρκετά συχνά παρέα. Εχετε πολύωρες ενδιαφέρουσες συζητήσεις, περνάτε χρόνο μαζί. Αλλά όλο αυτό συμβαίνει επειδή μένετε κοντά ή επειδή έχετε κοινά ωράρια. Είναι βολικό να κουβεντιάζετε στην κουζίνα, να περπατάτε μαζί στο πάρκο της γειτονιάς ή να πηγαίνετε για ψώνια πότε-πότε.

Αλλά τη στιγμή που θα ζητήσεις μια μικρή χάρη, η φιλία μάλλον θα διαλυθεί. Θα αρνηθεί να κάνει το παραπάνω μίλι σχεδόν στο 100% των φορών, ακόμα κι όταν είναι ένας μικρός κόπος για εκείνον και μια μεγάλη βοήθεια για εσένα.

5) Έχεις ήδη ξεκινήσει να παραπονιέσαι πολύ για αυτούς

Ένα τελευταίο πράγμα που συνδέετε με τις φιλίες χαμηλής ποιότητας είναι ο τρόπος που μιλάς για αυτές στους άλλους φίλους σου. Εχει σημασία.

Μερικές από τις φιλίες μου που έχουν… ξινίσει, δημιουργούν μια τάση να παραπονιόμαστε για αυτές. Και κάπως έτσι αφιερώνεις ώρες εκφράζοντας τα παράπονα σου σε άλλους. Γιατί νιώθεις απογοητευμένος, μπερδεμένος και θυμωμένος.

Πόσο συχνά παραπονιέστε για τους φίλους σας; Εάν η απάντησή σας είναι κάτι ανάλογο με το “Ωχ” ή “Θεέ μου, πολύ συχνά”, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι περιβάλλετε τον εαυτό σας με λάθος ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =