αρχικηVIRALΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις παρέα… με τα λάθος άτομα

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις παρέα… με τα λάθος άτομα

Πολλοί από εμάς βρεθήκαμε σε μια κατάσταση όπου ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι που πιστεύαμε ότι ήταν φίλοι, ήταν στην πραγματικότητα αρκετά… αμφισβητήσιμοι.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 5 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις παρέα… με τα λάθος άτομα. Εάν κάποιο από αυτά ισχύει στην περίπτωση σας, είναι καλή ιδέα να επαναξιολογήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Και γρήγορα.

1. Έχετε να κάνετε με συνεχές δράμα…

Το κουτσομπολιό, οι κλίκες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα είναι συμπεριφορές που περιμένουμε από εφήβους των οποίων ο προμετωπιαίος φλοιός δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

Αλλά αυτή η παιδική συμπεριφορά είναι ασυγχώρητη στους ενήλικες, που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα.

Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς ζήλια, διπρόσωπους φίλους, αντιπαλότητα και ‘αγώνες εξουσίας’ στην κοινωνική σας ομάδα, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι αυτοί οι φίλοι δεν είναι καλοί για εσάς.

2. Λαμβάνετε ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη από αυτούς

Θεωρείτε ότι είστε συχνά ο πυλώνας υποστήριξης στον κοινωνικό σας κύκλο, αλλά όλοι… εξαφανίζονται όταν χρειάζεστε βοήθεια;

Για παράδειγμα, είστε το άτομο που βοηθά κάθε φορά που κάποιος μετακομίζει ή έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του; Ή αυτός που θα τηλεφωνήσουν στη μέση της νύχτας όταν έχουν μια κρίση σχέσης;

Αλλά όταν τους πλησιάζεις για ένα δικό σου πρόβλημα, όλοι φεύγουν μακριά. Αυτό είναι ένα κακό σημάδι.

3. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτούς

Όταν σκέφτεστε τα άτομα του άμεσου κύκλου σας, νιώθετε σίγουροι ότι μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους σε δύσκολες συνθήκες; Αυτοί οι άνθρωποι τηρούν τον λόγο τους όταν σας δίνουν υποσχέσεις και εμφανίζονται στην ώρα τους όταν κάνετε σχέδια;

Κρατάνε τα μυστικά σας ή διαρρέουν πάντα τα πράγματα που τους είπατε εμπιστευτικά;

4. Φοβάσαι να τους πεις τη γνώμη σου

Μήπως οι φίλοι σας σπεύδουν να σας κοροϊδέψουν ή να σας επικρίνουν εάν οι σκέψεις σας διαφέρουν από τις δικές τους;

Ή μήπως φοβάστε να πείτε αυτό που σκέφτεστε επειδή θα σας κατακρίνουν;

Οι φίλοι δεν συμφωνούν πάντα σε όλα τα θέματα, αλλά οι καλοί φίλοι θα είναι ανοιχτοί στο να ακούσουν τις σκέψεις σας για ένα θέμα. Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε, αλλά θα εξακολουθεί να υπάρχει προσοχή και σεβασμός.

Εάν δεν είστε ελεύθεροι να είστε ο πραγματικός σας εαυτός, ποιο όφελος υπάρχει από το να κρατάτε αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή σας;

5. Σε αγνοούν ή σε απορρίπτουν όταν μιλάς

Οι άνθρωποι που σας νοιάζονται και σας σέβονται, θα ακούσουν τι έχετε να πείτε. Μπορεί να διαφωνήσουν μαζί σας και να επιλέξουν να μην λάβουν τη συμβουλή σας, αλλά θα σας ακούσουν πρώτα.

Αντίθετα, η κακή παρέα είτε θα αρνηθεί να σας ακούσει είτε θα απορρίψει αυτά που λέτε. Πιθανότατα θα συμπεριφέρονται σαν να ξέρουν καλύτερα και θα σας επικρίνουν αργότερα αν καταλήξετε να έχετε δίκιο.

Εάν οι συμβουλές και οι γνώσεις σας δεν λαμβάνονται υπόψη ποτέ από αυτούς τους φίλους, μπορεί να πρέπει να κάνετε ένα βήμα προς τα πίσω και να απομακρυνθείτε από την ομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 12 =