αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ζεις την ζωή που θες (ακόμα κι αν οι άλλοι δεν την καταλαβαίνουν)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ζεις την ζωή που θες (ακόμα κι αν οι άλλοι δεν την καταλαβαίνουν)

Ίσως το έχεις ακούσει ως συμβουλή: Πρέπει να ζεις την ζωή σου όπως την θες εσύ. Όχι όπως θέλουν οι άλλοι. Άλλωστε είναι η δική σου ζωή.

Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο, μας επηρεάζουν. Και είναι πιθανό πολλές φορές να μας αποθαρρύνουν από το να κάνουμε τις επιλογές που θέλουμε. Ίσως το έχεις δει: Έχεις μία καλή ιδέα, είσαι έτοιμος να την κάνεις πραγματικότητα, αλλά μόλις την μοιράζεσαι με φίλους και γνωστούς, αυτοί σου λένε… ότι δεν είναι καλή η ιδέα σου. Και σε συμβουλεύουν να μην προχωρήσεις τα σχέδια σου.

Πως μπορείς λοιπόν να καταλάβεις ότι ζεις την ζωή σου όπως θες, ακόμα κι αν οι άλλοι δεν την καταλαβαίνουν; Το αμερικανικό Hack Spirit έφτιαξε μία ενδιαφέρουσα λίστα με μερικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε αυτή την κατεύθυνση. Εδώ είναι 5 από αυτά. Πόσα βλέπεις στον εαυτό σου;

1# Ξέρεις τι θες (και τι δεν θες). Και είσαι ξεκάθαρος. Είσαι εστιασμένος στους στόχους σου και ξέρετε ακριβώς τι θέλεις να πετύχεις. Έχεις σαφή κατεύθυνση και ένα σταθερό σχέδιο για το πώς να φτάσεις στο τελικό προορισμό. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ζωή που αντιπροσωπεύει πραγματικά τον εαυτό σας – μια ζωή που είναι γνήσια και αυθεντική. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί περισπασμοί εκεί έξω που προσπαθούν να σας εμποδίσουν να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά δεν τους αφήνετε να σας εμποδίσουν.

2# Δεν φοβάσαι να διαφοροποιηθείς από το πλήθος. Δεν είναι ο Νο1 στόχος σου να είσαι διαφορετικός από τους άλλους. Αλλά είσαι έτοιμος να το κάνεις αν χρειαστεί. Δεν φοβάσαι να ξεχωρίσεις μέσα σε ένα πλήθος. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, τότε απλά το κάνεις, ανεξάρτητα από το τι κάνει το πλήθος ή τι λένε οι φίλοι σου. (Και αν στους ανθρώπους δεν αρέσει ο τρόπος που ζεις τη ζωή σου, τότε αυτό είναι δικό τους πρόβλημά).

3# Δεν φοβάσαι να είσαι μόνος/η. Δεν φοβάσαι να είσαι μόνος/η – στην πραγματικότητα, τα πας καλά με αυτό. Δεν κάνεις ανθρώπινες σχέσεις… αναγκαστικά. Ούτε επιδιώκεις να έχεις επαφές με ανθρώπους που δεν «συνδέεσαι». Προτιμάς να περνάς χρόνο μόνος. Είναι μάλιστα πιθανό κάπου εκεί να προκύπτουν και οι καλύτερες ιδέες. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

4# Επιλέγεις να ζήσεις μια ζωή που οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν – αλλά θα ήθελαν. Δεν είσαι απλώς ένα «αίνιγμα» για τους φίλους και την οικογένειά σου (αν και κάποιοι από αυτούς μπορεί να πιστεύουν ότι είσαι). Είσαι ένας γρίφος που θα ήθελαν να μπορούσαν να λύσουν. «Εύχονται να σας καταλάβαιναν, αλλά έχουν σταματήσει να προσπαθούν να καταλάβουν τι σας κάνει να ξεχωρίζετε. Τους δίνεις ενδείξεις κατά καιρούς, αλλά ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο, τουλάχιστον μπορούν να δουν ότι αυτό σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο» σημειώνει το Hack Spirit.

5# Δεν είσαι τέλειος, αλλά ξέρεις ότι είναι ΟΚ να μην είσαι τέλειος. Ξέρεις ότι είναι αδύνατο να ικανοποιήσεις τους πάντες και δεν προσπαθείς να είσαι κάτι που δεν σε αντιπροσωπεύει. Είναι ΟΚ να μην είσαι τέλειος, και να μην ευχαριστείς τους πάντες. Ξέρεις ότι είναι καλύτερο να είσαι λίγο εναλλακτικός και απρόβλεπτος, παρά πολύ βαρετός και συνηθισμένος. Η ζωή σου έχει την ελευθερία να είναι αυθόρμητη και συναρπαστική – κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να βιώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ελληνίδα που έχει δουλέψει σε κολοσσούς, σου δίνει μερικές συμβουλές καριέρας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =