αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ταλαντούχος σε κάτι (και θα αναπτυχθείς ακόμα περισσότερο στη συνέχεια)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ταλαντούχος σε κάτι (και θα αναπτυχθείς ακόμα περισσότερο στη συνέχεια)

Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις σε τι είσαι ταλαντούχος, έτσι ώστε να εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο εκεί και να αναπτυχθείς. Οι άνθρωποι συχνά αμφιβάλλουν για το πόσα μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τις δυνατότητές τους. Και φυσικά να φτάσουν και οι ίδιοι στην επιτυχία, μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Πως θα καταλάβεις λοιπόν ότι είσαι ταλαντούχος σε κάτι; Εδώ είναι 5 σημάδια. Αποτελούν κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό hackspirit.com. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

1# Δεν σταματάς να μαθαίνεις. Ακόμα κι αν σας θεωρούν κάποιον που είναι ειδικός στον τομέα σας, ένα πραγματικά ταλαντούχο άτομο με κίνητρα, δεν σταματά να μαθαίνει. Για αυτούς τους τύπους ανθρώπων, υπάρχει πάντα ένα επόμενο επίπεδο γεμάτο εμπειρίες και δεξιότητες που πρέπει να ξεκλειδώσουν. Ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε είναι να λαμβάνετε με συνέπεια feedback και εποικοδομητική κριτική από αυτούς που εμπιστεύεστε. Σε κάποιο βαθμό, πρέπει να αναπτύξετε και την ανθεκτικότητα σας όταν πρόκειται να λάβετε σχόλια από άλλους (ειδικά αν δεν είναι τα πιο θετικά σχόλια). Πάντα είναι χρήσιμα και τα online μαθήματα ή σεμινάρια που μπορείς να βρεις εκεί έξω, έτσι ώστε να βελτιωθείς.

2# Είσαι πολυμήχανος απέναντι στα προβλήματα. Τα εμπόδια είναι κομμάτι της ζωής. Ενα ταλαντούχο και πολυμήχανο άτομο είναι γνωστό ότι σκέφτεται έξω από το κουτί για να λύσει περίπλοκα ζητήματα. Σας αρέσει να έχετε ανοιχτό μυαλό όποτε είναι δυνατόν. Δέχεστε να ακούσετε ιδέες από άλλους. Οι ταλαντούχοι και ικανοί άνθρωποι δεν αναζητούν πάντα νέες λύσεις. Γνωρίζουν την αξία της μεγιστοποίησης των τρεχουσών ευκαιριών και πόρων. Ένα ικανό άτομο μπορεί επίσης να κάνει τις σωστές ερωτήσεις όταν λύνει προβλήματα. Αυτό τον/την διευκολύνει να φτάσει στη ρίζα του ζητήματος πιο γρήγορα και να βρει τη σωστή λύση.

3# Είσαι ευέλικτος και προσαρμόσιμος. Όταν είσαι μπροστά σε ένα challenge, ξέρεις πως να ελιχθείς για να το ξεπεράσεις. Οι ταλαντούχοι και ικανοί άνθρωποι συνηθίζουν να ελίσσονται γρήγορα και να αλλάζουν γνώμη μόλις είναι απαραίτητο. Γνωρίζετε ότι η πρώτη σας ιδέα πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη. Για εσάς είναι δεδομένο ότι το πρώτο σας σχέδιο θα υποστεί αμέτρητες δοκιμές και αλλαγές πριν τελειοποιηθεί τελικά.

4# Συχνά σε επαινούν για αυτό που κάνεις. Αν ακούς καλά λόγια για την δουλειά σου συχνά, φυσικά είναι ένα θετικό στοιχείο. Άκου τι έχουν να σου πουν οι άλλοι. Αν οι άνθρωποι έρχονται σε εσένα για να ζητήσουν συμβουλές, ειναι επίσης καλό. Μπορεί να βλέπουν σε εσάς μία ευκαιρία, λόγω των γνώσεων σας, της ευφυίας σας ή της εδραιωμένης φήμης σας.

5# Δεν φοβάσαι να ξεκινήσεις από το μηδέν. Οι ταλαντούχοι άνθρωποι που τελικά γίνονται top-level, αισθάνονται άνετα με το να είναι αρχάριοι. Παρόλο που μπορεί να είστε εκ φύσεως ταλαντούχοι σε κάποια πράγματα, δεν το αφήνετε αυτό να σας δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι πρέπει να επιτύχετε αμέσως. Ξέρεις ότι ακόμη και οι πιο ταλαντούχοι άνθρωποι ξεκίνησαν από τα χαμηλά. Όπως κάθε άλλο άτομο, μπορεί να φοβάστε ή να νιώθετε άβολα καθώς ξεκινάτε νέα εγχειρήματα και έργα. Ωστόσο, δεν επιτρέπετε σε αυτόν τον φόβο να ελέγχει τη ζωή σας. Θέλετε να σας μάθουν οι άλλλοι για το ότι κάνετε συνεχώς πράγματα που είναι έξω από τη ζώνη άνεσης σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 8 =