αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε λάθος καριέρα (και τι πρέπει να κάνεις)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε λάθος καριέρα (και τι πρέπει να κάνεις)

Το να επιλέξεις μια λάθος καριέρα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πολλοί το έχουν κάνει. Όπως εξηγεί όμως η career coach, Karen Elizaga, δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσουμε το αν βρισκόμαστε σε μια «κακή θέση» ή μια «κακή καριέρα». Με απλά λόγια, θα άλλαζε την κατάσταση αν έκανες «μεταγραφή» σε μια άλλη θέση ίδιου τύπου ή πρέπει να αλλάξεις ολοκληρωτικά επάγγελμα;

Εάν είστε δυσαρεστημένοι και το ξέρετε – αλλά δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεστε μια νέα δουλειά ή μια ολοκληρωτικά νέα σταδιοδρομία- εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεται στο δεύτερο σενάριο. Χρειάζεσαι, δηλαδή, μια αλλαγή καριέρας.

1# Δουλεύεις σκληρά, αλλά τα αποτελέσματα σου δεν ενθουσιάζουν

2# Διαμαρτύρεσαι πολύ για την δουλειά σου

3# Διαφωνείς με το ηθικό κομμάτι που εκφράζει η βιομηχανία που είσαι

4# Δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τα δυνατά σου σημεία

5# Σκέφτεσαι το πως θα ήταν να παραιτηθείς

Αν λοιπόν βλέπεις ένα ή περισσότερα από αυτά τα σημάδια, τότε μην χάνεις χρόνο: Πρέπει να κάνεις μια αλλαγή καριέρας. Και δεν χρειάζεται να επιστρέψεις στο πανεπιστήμιο. Κάνε αρχικά μια «καταγραφή» της πορείας σου μέχρι εδώ. Δες τα skills και τις γνώσεις που έχεις, και στην συνέχεια σκέψου που ακριβώς θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις. Ίσως εκπλαγείς με το πόσα πολλά πεδία υπάρχουν, στα οποία θα μπορούσες να εργαστείς και να προσφέρεις. Τέλος, κάνε κρούσεις στους κατάλληλους ανθρώπους (ενδεχομένως κάποιους τους έχεις ήδη στο δίκτυο σου) και προσπάθησε να βρεις συγκεκριμένες θέσεις που θα μπορούσες να πάρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =