αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στο σωστό μονοπάτι στη ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στο σωστό μονοπάτι στη ζωή σου

Η ζωή είναι ένας μακρύς και ελικοειδής δρόμος και είναι φυσικό σε κάποιο σημείο να σταματήσεις και να αναρωτιέσαι ειλικρινά αν έχεις μπει σε λάθος μονοπάτι.

«Έκανα λάθος στη στροφή κάπου εκεί πίσω ή μήπως αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πάω;»

Σε τελική ανάλυση, κανείς από εμάς δεν θέλει να καταβάλει προσπάθεια και ενέργεια σε κάτι που είναι λάθος. Προσέξτε τα ακόλουθα σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο στη ζωή.

Κάνεις μία δουλειά που συνδέεται με τον σκοπό σου

Ολοι σε αυτόν τον κόσμο έχουν έναν σκοπό στη ζωή τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το κλειδί για να βρείτε το σκοπό σας είναι συχνά να ευθυγραμμίσετε τα ταλέντα και τις δεξιότητές σας με αυτά που θέλετε να πετύχετε.

Πολλοί από εμάς ξοδεύουμε χρόνια αναζητώντας την ευτυχία και την επιτυχία. Και ψάχνονταν τις απαντήσεις για κομμάτια της ζωής μας ή ακόμα και ρεαλιστικά προβλήματα που δεν φαίνονται εύκολο να διορθωθούν.

Αλλά όταν μαθαίνουμε να κοιτάμε βαθύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τα δικά μας ταλέντα σε αυτά, ο σκοπός μας αρχίζει να αναδεικνύεται.

Δεν εξαρτάσαι από κανέναν άλλον για την ευτυχία

Ακόμη και εκείνοι που βασίζονταν σε ρομαντικούς συντρόφους ή μέλη της οικογένειας για να είναι ευτυχισμένοι, καταλήγουν συχνά να αισθάνονται χαμένοι και δυστυχισμένοι στη ζωή.

Από την άλλη, εκείνοι που δεν εξαρτιόνταν από άλλους για την ευτυχία εμπίπτουν σε δύο κύριες κατηγορίες:

Αυτοί που είναι ανεξάρτητοι αλλά εξακολουθούν να αλληλεπιδρούν και να συμμετέχουν σε ομάδες και ανθρώπινες σχέσεις. Και αυτοί που είναι ανεξάρτητοι αλλά με τρόπο αποστασιοποιημένο και συναισθηματικά αποσυνδεδεμένο.

Περιττό να πούμε ότι ο πρώτος τύπος ανεξαρτησίας είναι αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε. Κανείς από εμάς δεν θέλει να γίνει… μοναχός, αλλά το να εξαρτόμαστε από άλλους για την ευτυχία στη ζωή είναι επίσης μια παγίδα. Το κλειδί είναι να μάθετε να σχετίζεστε και να αλληλεπιδράτε με τους άλλους από μια θέση σταθερότητας και δύναμης, να παίρνετε και να δίνετε σε σχέσεις, αλλά ποτέ να μην τους αντιμετωπίζετε ως σωσίβια!

Έχετε εγκαταλείψει τις τύψεις του παρελθόντος και νιώθετε έτοιμοι να προχωρήσετε

Ο πόνος από τα τραύματα του παρελθόντος, οι τύψεις και οι απογοητεύσεις, δεν εξαφανίζονται ποτέ πλήρως, ούτε θα έπρεπε. Αλλά είναι δυνατό να προχωρήσουμε πέρα από αυτόν τον πόνο ή, ακόμα καλύτερα, να τον διοχετεύσετε σε νέες αναζητήσεις και εσωτερική άμυνα.

Εάν έχετε καταφέρει να ξεπεράσετε τα συναισθήματα αγανάκτησης και πικρίας για το παρελθόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

Είστε έτοιμοι να μεταβείτε στη δράση αντί να εστιάσετε σε τύψεις του παρελθόντος που δεν μπορούν να αλλάξουν.

Νιώθεις άνετα… με το άβολο

Κορυφαίοι ομιλητές και συγγραφείς όπως ο David Goggins τονίζουν τη σημασία του να αγκαλιάζεις τη ζώνη… δυσφορίας σου. Οι τομείς της ζωής σας όπου επιβάλλεται πειθαρχία, προσπαθείτε περισσότερο και πιέζετε περισσότερο, είναι οι τομείς όπου σας βοηθούν να αναπτυχτείτε.

Να είστε σίγουροι ότι υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, χαλάρωση και ανάκτηση δυνάμεων.

Αλλά αν έχετε καταφέρει να είστε ΟΚ στη ζώνη δυσφορίας σας, τότε είστε στο σωστό δρόμο:

Σωματικά, συναισθηματικά, ακόμα και πνευματικά, όταν νιώθετε ότι κοντεύετε να τα παρατήσετε, είναι συχνά ακριβώς πριν συμβεί μια τεράστια ανακάλυψη. Μην τα παρατάς και μείνε στο μονοπάτι που βαδίζεις.

Έχεις ανθρώπους που αγαπάς στη ζωή σου

Εάν έχετε ανθρώπους που αγαπάτε στη ζωή σας, είναι μια σίγουρη ένδειξη ότι είστε στο σωστό δρόμο.

Τίποτα δεν πάει χαμένο όταν είναι γύρω από άτομα που σας ενδιαφέρουν και περνάτε χρόνο με άτομα που αγαπάτε και σας αγαπούν.

«Όταν πλησιάζετε στο τέλος της ζωής σας, το μόνο μέτρο επιτυχίας σας θα πρέπει να είναι ο αριθμός των ανθρώπων που θέλατε να σας αγαπούν και όντως σας αγαπούν», έχει πει ο Warren Buffett.

«Αν φτάσεις στην ηλικία μου στη ζωή και κανείς δεν έχει καλή γνώμη για εσένα, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλος είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός, η ζωή σου είναι μια καταστροφή», εξήγησε ο διάσημος επενδυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =