αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στην λάθος δουλειά

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στην λάθος δουλειά

Πολλοί άνθρωποι πάνε κάθε ημέρα στη δουλειά τους, αλλά δεν είναι χαρούμενοι με την δουλειά που κάνουν. Αρκετοί συνεχίζουν να ψάχνονται ακόμη και μετά τα 30 -35 για το αν έχουν πάρει τον ιδανικό γι’ αυτούς επαγγελματικό δρόμο ενώ άλλοι αδυνατούν στα 18 να ξεκαθαρίσουν τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους ώστε να επιλέξουν τις κατάλληλες σπουδές.

Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις επαγγελματικό μονοπάτι. Ειδικά αν βλέπεις κάποιο από τα παρακάτω σημάδια. Είναι 5 απλά σημάδια που δείχνου ότι είσαι στην λάθος δουλειά.

Βαριέσαι πολύ

Όλοι βαριόμαστε κάποιες ημέρες. Αλλά το να βαριέσαι συνεχώς για το κάθε task που έχεις να κάνεις, δεν είναι καλό σημάδι.

«Η βαρεμάρα στη δουλειά συμβαίνει και κάποια πράγματα είναι πιο ανιαρά από άλλα, αλλά πρέπει πάντα να υπάρχουν αντικείμενα που λατρεύεις στη δουλειά σου. Αν παλεύεις να βρεις ποια είναι αυτά που σε ενθουσιάζουν τότε είναι καιρός να προχωρήσεις», λέει ο ιδρυτής του CV-Library, Lee Biggins.

Άλλος στη δουλειά, άλλος στο σπίτι

Οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι με τη δουλειά τους τείνουν να χαλαρώνουν εκεί. Αν παρατηρείς πως φεύγοντας απ’ το γραφείο μπορείς επιτέλους να είσαι ο εαυτός σου, ίσως να είναι σημάδι πως δεν νιώθεις εντελώς άνετα με την καριέρα σου ή τη συγκεκριμένη δουλειά.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο σωστό γι’ αυτούς επάγγελμα συνήθως είναι ο εαυτός τους στη δουλειά και δημιουργούν πιο βαθιές σχέσεις με τους συναδέλφους τους» σχολιάζει ο Joe Wiggins απ’ την εταιρεία εύρεσης εργασίας Glassdoor. «Ρώτα τον εαυτό σου αν προσπαθείς αρκετά ή αν συνειδητά παρουσιάζεις μια διαφορετική εικόνα του εαυτού σου. Το να συντηρείς ένα προσωπείο ανταγωνιστικότητας ή χαράς μπορεί να είναι εξαντλητικό. Αντίστοιχα το να μην είσαι χαρούμενος με τη δουλειά σου μπορεί να είναι ψυχοφθόρο και να επηρεάζει τη σχέση σου με το σπίτι σου και τους κοντινούς σου ανθρώπους».

Χαλιέσαι όταν μιλάς για τη δουλειά

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να προτιμάς να ρωτάς τους άλλους πώς τα πάνε στη δουλειά και να αποφεύγεις να μιλήσεις για σένα; Ίσως είναι σημάδι πως απλά αρνείσαι να παραδεχθείς ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά σε αυτή την φάση.

Είσαι γενικά ενθουσιώδης και περήφανος γι’ αυτό που κάνεις ή κρατάς κλειστό το στόμα σου και προσποιείσαι ότι όλα είναι τέλεια, αποφεύγοντας να πεις οτιδήποτε σχετικό; Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία τότε πρόκειται για ένα προειδοποιητικό σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά, επισημαίνει ο κ. Wiggins.

«Οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους τούς αρέσει να μιλάνε γι’ αυτό που κάνουν, επειδή είναι παθιασμένοι και με το αντικείμενο και με την εταιρεία όπου εργάζονται. Συστήνουν την εταιρεία σε φίλους, ενώ όσοι έχουν κάνει κακή επιλογή αποφεύγουν να μιλήσουν γι’ αυτό στο σπίτι και γενικά δεν θέλουν να ξοδεύουν άλλη ενέργεια γύρω απ’ τη δουλειά», προσθέτει.

Ζηλεύεις τις δουλειές των άλλων

Το να ζηλεύεις κάποιον που κάνει συνεχώς επαγγελματικά ταξίδια σε μέρη που δεν σηκώνει το πορτοφόλι σου, που πληρώνεται πολύ καλύτερα από σένα ή που παίρνει πολλές μέρες άδεια παραπάνω είναι κάτι σχετικά αναμενόμενο. Αλλά αν σου φαίνεται ότι όλοι οι άλλοι είναι σε καλύτερη μοίρα από εσένα, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά.

Κάθε πρωί είσαι σε κακό mood

Αν κάθε πρωί σε πιάνει μαυρίλα και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να πας στη δουλειά, τα πράγματα δεν είναι καλά.

«Καμιά δουλειά δεν αξίζει να ρισκάρεις την υγεία σου ή την ευτυχία σου γι’ αυτή και αν η καθημερινότητά σου έχει αρχίσει να μοιάζει με ένα φαύλο κύκλο, τότε κάτι δεν πάει καλά» τονίζει ο επικεφαλής του πρακτορείου εύρεσης εργασίας Reed, James Reed.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =