αρχικηVIRALΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να ξανά μιλήσεις σε αυτόν τον άνθρωπο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να ξανά μιλήσεις σε αυτόν τον άνθρωπο

Όλοι μας έχουμε γύρω μας τοξικούς ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε άμεσα. Μπορεί να είναι στην δουλειά μας, στον φιλικό ή στον ευρύτερο κύκλο μας. Είναι άτομα που όχι μόνο δεν σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου και να είσαι χαρούμενος, αλλά μπορούν να σε «σαμποτάρουν». Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο είναι τοξικό και πρέπει να απομακρυνθείς.

1. Σε κάνει να νιώθεις πως «πνίγεσαι»

Εάν νιώθετε εξαντλημένοι και μόνο με την προοπτική να δείτε ένα άτομο, αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την σχέση σας. Εάν έχετε ένα αίσθημα φόβου λίγη ώρα προτού συναντήσετε ένα μέλος της οικογένειας σας/ φίλο/ συνεργάτη, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη τοξικότητας. Αναρωτηθείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εσάς και προσπαθήστε να σκεφτείτε γιατί νιώθετε έτσι. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μιλάτε μαζί τους στο τηλέφωνο για λίγο καιρό και όχι αυτοπροσώπως, αλλά ίσως χρειαστεί να κόψετε και κάθε επαφή μαζί τους. 

2. Προσπαθείς διαρκώς να τον αποφύγεις

Αν ψάχνετε κάθε είδους δικαιολογία για να μην είστε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζορίζεστε άλλο σε αυτή την σχέση. Το μυαλό και το σώμα μας, μας δίνουν ισχυρούς δείκτες όταν αισθανόμαστε ανασφαλείς ή ανεπιθύμητοι και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτά τα συναισθήματα. Αν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνουν αυτά τα συναισθήματα, θα ήταν χρήσιμο να μιλήσετε σε έναν ειδικό, που μπορεί να σας καθοδηγήσει προκειμένου να διαπιστώσετε εάν η σχέση με αυτό το μέλος της οικογένειας είναι υγιής για εσάς ή όχι και αν πρέπει ν απομακρυνθείτε από αυτό το άτομο.

3. Συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη 

Σε οποιαδήποτε σχέση, πρέπει να ζητάς συγνώμη όταν κάνεις ένα λάθος και αντιστρόφως. Αλλά εάν υπάρχον άνθρωποι που τους έχετε εξηγήσει πως κάτι σας ενοχλεί και αρνούνται να σταματήσουν να το κάνουν, αυτό δεν είναι μια υγιής συμπεριφορά. Ενώ πρέπει να δίνουμε όλοι μας δεύτερες ευκαιρίες και να αναγνωρίζουμε πως όλοι μας κάνουμε λάθη, είναι άλλο όταν κάποιος επανειλημμένα σας βλάπτει – ειδικά εάν το κάνει εν γνώσει του.

4. Δεν νιώθεις ο εαυτός σου όταν είσαι μαζί του

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να νιώθετε εντελώς άνετα όταν είστε με τα μέλη της οικογένειάς σας ή φίλους. Αλλά ακόμη κι αν τα πράγματα δεν είναι και τόσο τέλεια, δεν πρέπει ποτέ να νιώσετε πως δεν είστε ο εαυτός σας. Εάν κάνετε πράγματα που δεν σας αντιπροσωπεύουν ή είναι αντίθετα με τις προσωπικές σας αξίες είναι ένα κακό σημάδι. Οι άνθρωποι που σας κάνουν να βγάζετε τον χειρότερο εαυτό σας, δεν είναι τα άτομα με τα οποία θα πρέπει να περνάτε τον χρόνο σας». 

5. Ποτέ δεν παραδέχεται πως κάνει λάθος 

Αν δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη του, λέγοντας πως έκανε κάτι λάθος, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη πως καλό θα ήταν να την κάνετε με απομακρυνθείτε. Όταν κάποιος δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι κάνει λάθος, είναι δύσκολο να διατηρήσει ένας άλλος μια υγιή σχέση μαζί του μακροπρόθεσμα. Ένα συστατικό των υγιών σχέσεων είναι πως και οι δύο άνθρωποι θα πρέπει να ζητούν συγνώμη όταν βλάπτουν κάποιον άλλον. Εάν δεν είναι διατεθειμένοι να παραδεχτούν ότι είναι υπαιτιότητά τους και να ζητήσουν συγνώμη, σημαίνει ότι δεν δίνουν προτεραιότητα στα συναισθήματά σας αλλά στην υπερηφάνεια τους. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + twenty =