αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος

Πολλά άρθρα έχουμε γράψει για το πως μπορεί κάποιος να γίνει πλούσιος. Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Ποια είναι δηλαδή τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν θα καταφέρεις να αποκτίσεις πολλά χρήματα στην ζωή σου. Είναι συνήθειες και άλλα «βαρίδια» που πιθανόν έχεις και εσύ στην καθημερινότητα σου. Και χωρίς να το καταλάβεις σε εμποδίζουν από το να γίνεις πλούσιος.

1. Δουλεύετε σκληρά, αλλά όχι έξυπνα

Ο Ric Edelman, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος, λέει πως: “Αν το μόνο που κάνεις στη ζωή είναι η πολύ σκληρή δουλειά, ποτέ δεν πρόκειται να γίνεις πλούσιος. Για να εξασφαλίσετε τον μελλοντικό σας πλούτο, πρέπει εξίσου να εργαστείτε έξυπνα”. Και να βρίσκεσαι στο σωστό πεδίο. Αν αρκούσε μόνο η σκληρή δουλειά, τότε οι οικοδόμοι θα ήταν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου.

2. Αγοράζετε πράγματα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά

Εάν ζείτε πάνω από τα οικονομικά σας όρια, δεν θα πλουτίσετε. Ακόμα κι αν αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερα, μην παρασυρθείτε. Ο Grant Cardone, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, έχει γράψει για τον ίδιο: “Δεν αγόρασα το πρώτο ρολόι πολυτελείας μου ή το αυτοκίνητό μου μέχρι οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις μου να παράγουν πολλαπλές ασφαλείς ροές εισοδήματος”.

3. Είστε ικανοποιημένοι με ένα σταθερό μισθό

Οι μέσοι άνθρωποι επιλέγουν να παίρνουν ένα μισθό με βάση τον χρόνο/μήνα/μέρα, ενώ οι πλούσιοι άνθρωποι επιλέγουν να πληρώνονται με βάση τα αποτελέσματα και είναι συνήθως αυτοαπασχολούμενοι. Ο Siebold λέει πως η πρώτη περίπτωση οδηγεί αργά προς την ευημερία, καθώς και ότι “οι μεγάλοι γνωρίζουν ότι η αυτοαπασχόληση είναι ο γρηγορότερος δρόμος προς τον πλούτο”.

4. Δίνετε υπερβολική έμφαση στην αποταμίευση και όχι τόσο στην απόκτηση κερδών

Αυξήστε τα κέρδη σας, όχι μόνο τις οικονομίες σας. Η εξοικονόμηση είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση πλούτου, αλλά μην επικεντρωθείτε τόσο πολύ σε σημείο που ξεκινήσετε να παραμελείτε τα κέρδη. Ο Siebold λέει ότι με αυτό τον τρόπο χάνετε μεγάλες ευκαιρίες και συμπληρώνει “σταματήστε να ανησυχείτε για το να εξαντλούνται τα χρήματα και εστιάστε στο πώς να κάνετε περισσότερα”.

5. Σπάνια βγαίνετε έξω από την “ζώνη άνεσης” σας

Θα πρέπει να συνηθίσετε στην αβεβαιότητα ή σε καταστάσεις που δεν είναι άνετες. Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν μάθει ότι η υπέρβαση του φόβου και η ανάληψη ρίσκων αποτελούν βασικά στοιχεία για την επιτυχία. Ο Siebold λέει πως “η μετατροπή κάποιου σε εκατομμυριούχο δεν είναι εύκολη και η ανάγκη για άνεση μπορεί να είναι καταστροφική”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + five =