αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ανοίγεσαι στο λάθος άτομο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ανοίγεσαι στο λάθος άτομο

Ανεξάρτητα από το πόσο σας αρέσει να είστε μόνοι, υπάρχουν πάντα στιγμές που χρειάζεστε να εμπιστευτείτε σε κάποιον.

Το να μιλήσετε σε κάποιον για αυτά τα προβλήματα σας είναι το σωστό. Αλλά το να εμπιστευτείς το λάθος άτομο μπορεί να κάνει την κατάστασή σου χειρότερη από ό,τι ήταν πριν.

Εάν μιλάτε σε άτομα για τα προβλήματά σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι πληροφορίες σας… διαδίδονται. Κάποιος στον οποίο έχετε εμπιστευτεί έχει μιλήσει σε άλλα άτομα για τα προβλήματά ή τα γενικότερα πλάνα σας.

Υπάρχουν τρόποι για να μάθετε ποιος μπορεί να σας πρόδωσε. Εδώ είναι μερικά σημάδια λένε ότι εμπιστεύεστε το λάθος άτομο.

1. Μιλούν για τους άλλους

Εάν εμπιστεύεστε κάποιον που μιλάει αρνητικά για τους άλλους, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που του είπατε να γίνει επίσης θέμα σε κάποιο άλλο… πηγαδάκι. Σύντομα, θα μοιραστεί με κάποιον άλλο αυτό που είπατε. Θυμηθείτε αυτή την απλή φράση: «Αν σου μιλήσουν για άλλους, θα μιλήσουν σε άλλους για σένα».

2. Αλλάζουν θέμα

Μπορεί να μιλάτε με το λάθος άτομο για τα προβλήματά σας, αν αλλάζει συνεχώς θέμα. Δεν είναι μονο ότι μιλάνε για άλλα πράγματα. Προσπαθούν να επαναφέρουν την προσοχή σε αυτούς και σε κάτι που τους συνέβη.

3. Δεν είναι καλοί ακροατές

Για παράδειγμα, αν λέτε την ιστορία για την πρόσφατη ατυχία σας μπορεί να λένε κάτι σαν, «Ναι, αυτό είναι τρομερό. Μου θυμίζει αυτή τη φορά κάτι παρόμοιο που μου συνέβη». Στη συνέχεια προχωρούν για να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Ναι, το να εμπιστεύεσαι αυτόν τον τύπο ανθρώπου δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Και σίγουρα δεν θα βρείτε λύση στα προβλήματα σας.

4. Κάνουν πάντα… τον δικηγόρο του διαβόλου

Οι καλοί φίλοι σε στηρίζουν όταν περνάς δύσκολες στιγμές. Σας υποστηρίζουν επίσης όταν έχετε καλά νέα, αλλά δεν θέλετε να διαδοθούν σε όλους. Εάν εμπιστεύεστε το λάθος άτομο, θα παρατηρήσετε ότι αντί να πάρουν το μέρος σας, θα θέλουν να εξετάσουν όλους τους λόγους που μπορεί να κάνετε λάθος. Ναι, μπορεί να κάνετε λάθος, είναι αλήθεια. Αλλά όταν χρειάζεστε υποστήριξη, χρειάζεστε κάποιον στο πλευρό σας για λίγο. Ενας αληθινός φίλος και έμπιστος θα το κάνει αυτό. Προσοχή σε όσους αγαπούν να παίζουν τον… δικηγόρο του διαβόλου.

5. Η γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματός τους θα μεταφέρει το αντίθετο από αυτό που σας λένε. Μπορεί να λένε θετικά πράγματα ως απάντηση στην πληγή σας, αλλά μπορεί επίσης να δυσκολεύονται να διατηρήσουν οπτική επαφή μαζί σας. Μπορεί να πουν ότι σας υποστηρίζουν, αλλά δεν μπορούν να καθίσουν στη θέση τους και να ανυπομονούν να φύγουν. Θα παρατηρήσετε αυτά τα πράγματα όλο και περισσότερο καθώς προσπαθείτε να τους μιλήσετε. Αλλά προσέξτε, μην τους μιλάτε πολύ γιατί είναι πιθανότατα το ίδιο άτομο που δεν θα κρατήσει ούτε τα μυστικά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =