αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι αναζητάς υπερβολικά την αποδοχή από τους άλλους

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι αναζητάς υπερβολικά την αποδοχή από τους άλλους

Η επιθυμία να είμαστε συμπαθείς, είναι κάτι που όλοι νιώθουμε, καθώς είμαστε κοινωνικά όντα, και ως εκ τούτου, έχουμε μια έμφυτη ανάγκη να δημιουργήσουμε σχέσεις με άλλα ανθρώπινα όντα. Για το λόγο αυτό η κοινωνική αποδοχή είναι πολύ σημαντική για εμάς.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανάγκη να κερδίσουμε την αποδοχή των ανθρώπων θα μπορούσε να γίνει υπερβολική.

Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτή την υπερβολική επιθυμία. Το κοινωνικό άγχος θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς. Έτσι, εάν φοβάστε τη σκληρή κρίση των ανθρώπων, μπορεί να κάνετε επιλογές που δεν σας αρέσουν, απλά και μόνο για να έχετε την αποδοχή των άλλων.

Οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν, αλλά αν ψάχνετε μόνιμα την αποδοχή των άλλων, πρέπει να αναγνωρίσετε την κατάσταση και να κάνετε κάτι για αυτο. Ακολουθούν πέντε ενδείξεις ότι ξοδεύετε υπερβολική ενέργεια στην προσπάθεια να κερδίσετε την κοινωνική αποδοχή:

Ποτέ δεν λες «όχι»

Αισθάνεστε ανίκανοι να πείτε όχι σε οτιδήποτε, όπως μια πρόσκληση για δείπνο στις 9 μ.μ. Όταν αποδέλεχτε να αναλάβετε ένα νέο εθελοντικό project σε βάρος του ποιοτικού χρόνου με την οικογένειά σας, μπορεί να γίνει επίσης εξουθενωτικό.

Το να λέτε «ναι σε όλα» σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στις πραγματικές σας ανάγκες. Χρειάζεσαι ισορροπία.

Συμβουλή: Αν σας φαίνεται πολύ δύσκολο να πείτε «όχι», δοκιμάστε να πείτε κάτι σαν «Θα το σκεφτώ και θα τα ξαναπούμε, ευχαριστώ!» Αυτό θα σας δώσει χρόνο να σκεφτείτε την απάντησή σας.

Παίζεις πάντα… στα σίγουρα

Εάν αποφεύγετε να εκφράσετε μια γνώμη, ώστε να τα πάτε καλά με όλους, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το να το βάζετε κάτω από το χαλί δεν μπορεί να λειτουργήσει για πάντα. Μακροπρόθεσμα, δεν θα σας πάρουν στα σοβαρά εάν δεν εκφράζεστε ποτέ ξεκάθαρα για οτιδήποτε.

Επιπλέον, θα καταλήξετε να έχετε μεγάλη δυσκολία στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Συμβουλή: Μην φοβάστε να εκτεθείτε. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με όλους και αυτό είναι απολύτως ΟΚ! Αναγκάστε τον εαυτό σας να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Δεν ζητάς βοήθεια

Δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι. Υπάρχουν άνθρωποι που θα χαρούν να σας βοηθήσουν. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρωτήσετε.

Η αποφυγή του να ζητήσετε βοήθεια, μπορεί να σας στερήσει σημαντικές ευκαιρίες. Άλλωστε, η ομαδική εργασία, η αλληλοϋποστήριξη και το μοίρασμα ευθυνών είναι αρκετά πολύτιμα για τη δημιουργία και τη διατήρηση υγιών επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων.

Δεν βάζεις όρια

Είτε ένας συνάδελφος φλυαρεί ασταμάτητα και δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι είστε απασχολημένοι, είτε η οικογένεια σας τείνει να παρεμβαίνει στο γάμο σας, το να μην θέσετε όρια θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες στη ζωή σας.

Συμβουλή: Είσαι αυτός που παίρνεις τις αποφάσεις για τη ζωή σου. Αρνηθείτε να αφήσετε τους ανθρώπους να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη σας και να μη σας σέβονται. Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι έχετε τη δύναμη και κάθε δικαίωμα να μιλήσετε όταν νιώθετε ότι οι άλλοι δεν συνειδητοποιούν τα προσωπικά σας όρια.

Περιφρονείς τις αξίες σου

Το να παραμένετε πιστοί στις αξίες σας είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της ψυχικής ηρεμίας. Ωστόσο, δεν είναι εφικτό να ζεις τη ζωή σου σύμφωνα με τις προσωπικές σου αξίες αν προτεραιότητά σου είναι να τα έχεις καλά με όλους.

Θα υπάρξουν στιγμές που οι πεποιθήσεις σας δεν θα συμφωνούν με τις επιλογές που σας δίνονται. Δεν θα είναι πάντα βολικό για τους άλλους να σας βλέπουν να κάνετε την επιλογή σας σύμφωνα με τις αξίες σας.

Συμβουλή: Μη φοβάστε να ακολουθήσετε τις δικές σας αρχές. Προσπαθήστε να καταλάβετε εάν αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς έχει τεθεί ως προτεραιότητα ή όχι. Αν όχι, είναι καιρός να βάλεις στόχους και να κάνεις αλλαγές για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + six =