αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς από ένα τοξικό άτομο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς από ένα τοξικό άτομο

Το να είσαι σε μια τοξική ανθρώπινη σχέση είναι δύσκολο. Επομένως, πρέπει να ξέρετε πότε είναι ώρα να απομακρυνθείτε από ένα τοξικό άτομο που έχετε στη ζωή σας.

Η λέξη «τοξικό» χρησιμοποιείται αρκετά όταν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις. Και μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς τύπους σχέσεων ή άτομα. Αλλά υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά της τοξικότητας. Και έρχεται μια στιγμή που ορισμένα σημάδια ωθούν τους ανθρώπους να «σπάσουν» μία σχέση. Εδώ είναι 5 τέτοια σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς από ένα τοξικό άτομο.

1. Μόνο παίρνουν αλλά δεν προσφέρουν ποτέ

Ενώ η σχέση σας μπορεί να μην είναι εντελώς ομοιόμορφη όλη την ώρα, στο τμήμα δούναι και λαβείν, τις περισσότερες φορές πρέπει να εξισορροπείται. Οι τοξικές προσωπικότητες, θέλουν μόνο να παίρνουν. Ένα άτομο με αυτή τη νοοτροπία μπορεί να ζητήσει χρήματα, χρόνο και άλλους πόρους, αλλά όταν τον χρειάζεστε για να σας υποστηρίξει… δεν είναι ποτέ διαθέσιμος.

Δεν έχουν ενσυναίσθηση, κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους, και όλα αυτά τους εμποδίζουν να προσφέρουν οτιδήποτε.

2. Είναι ψεύτες

Θα καταλάβετε ότι είναι ώρα να φύγετε όταν πλέον δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε το Χ άτομο. Πιάνεται να λέει όλο και περισσότερα ψέματα. Πρώτα, έπιασες ένα ψέμα, και μετά καθώς κατάλαβες ότι δεν είναι αξιόπιστος, πιάνεις όλα τα ψέματά του.

Ξαφνικά, συνειδητοποιείς ότι τέτοιοι άνθρωποι λένε ψέματα όλη την ώρα, ακόμα και παθολογικά. Το χειρότερο είναι ότι μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια και να πουν ψέματα χωρίς συναίσθημα. Θυμήσου και το άρθρο: Eνας εκπαιδευτής του FBI εξηγεί: 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα.

3. Δεν σέβονται τα όρια σου

Θα πρέπει να έχετε τα δικά σας προσωπικά όρια που σας βοηθούν να καταλάβετε τι θέλετε- και τι δεν μπορείτε να ανεχτείτε. Εάν κάποιος στην οικογένειά ή στον κύκλο σας, καταπατά αυτά τα όρια, πρέπει να τον σταματήσετε.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν σας σέβονται και τα όριά σας γίνονται ασαφή, τότε ίσως πρέπει να κρατήσετε αποστάσεις. Όσο περισσότερο χάνεις τα όριά σου, τόσο περισσότερο θυσιάζεις τον εαυτό σου. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να βάζεις τα όρια σου.

4. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα

Τέτοια άτομα θέλουν να σε ελέγχουν συνεχώς. Εισβάλλουν στα email σας, μερικές φορές τα σβήνουν κιόλας. Σου παίρνουν το τηλέφωνό σου. Σου λένε πώς να ντυθείς. Κάποιες φορές χρησιμοποιούν το gaslighting. Δεν είναι ότι έχετε κάνει κάτι για να προκαλέσετε αυτό το είδος συμπεριφοράς. Eίναι μέρος της νοοτροπίας ενός τοξικού ατόμου. Πρέπει να ελέγχουν τα πάντα, αλλιώς νιώθουν ότι δεν ελέγχουν τίποτα.

5. Είσαι πιο χαρούμενος όταν λείπουν

Ας υποθέσουμε ότι ξεκινήσατε να κάνετε παρέα με κάποιον/α που φαινόταν τέλειο άτομο. Ήταν ευγενικός και μοιράζονταν ιστορίες και ιδέες μαζί σας. Σου άρεσε να είσαι κοντά του.

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, έχει αλλάξει, όπως η σκουριά που αναπτύσσεται στο μέταλλο. Έχει μετατραπεί σε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο και αυτό το νέο άτομο φαίνεται τοξικό. Τώρα, νιώθεις καλύτερα όταν είναι μακριά. Αν προτιμάτε να είστε μόνοι όλη την ώρα παρά με το Χ πρόσωπο, κάτι δεν πάει καλά. Και όταν είναι κοντά, βρίσκετε δικαιολογίες για να ξεφύγετε από αυτό το άτομο. Είναι προφανές ότι είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι μόνοι σας.

Το να απομακρυνθείς όσο το δυνατόν περισσότερο από ένα τοξικό άτομο, φέρνει την αποφυγή αυτών των «κακών» αντιπαραθέσεων – όπως καυγάδες, κατηγορίες, ψέματα και όλα τα άλλα πράγματα που συνοδεύουν μία τοξική προσωπικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 13 =