αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «γυρίσει τον διακόπτη» και χτίζεις μια καλύτερη ζωή

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «γυρίσει τον διακόπτη» και χτίζεις μια καλύτερη ζωή

Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας, λέει μία σοφή φράση. Αλλά πως μπορείς να ξέρεις ότι βαδίζεις στο σωστό μονοπάτι; Ειδικά μέσα σε μία χαοτική εποχή όπως αυτή που ζούμε, είναι εύκολο να «χαθείς». Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «γυρίσει τον διακόπτη» και χτίζεις μια καλύτερη ζωή.

1. Αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη για τη ζωή σου και για το πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Γνωρίζετε ότι το παρελθόν σας είναι αποτέλεσμα των κινήσεων σας και έχετε σταματήσει να κατηγορείτε τους άλλους για τα λάθη σας. Οι εμπειρίες που έχεις ζήσει μπορούν και αυτές να σου φανούν χρήσιμ.ες Συνειδητοποιείς ότι πρέπει όχι μόνο να αγκαλιάσεις το παρελθόν, αλλά πρέπει και να μάθεις από αυτό. Παίρνεις τα χρήσιμα μαθήματα, γίνεσαι καλύτερος και προχωράς προς τα εμπρός.

2. Απομακρύνεσαι από τοξικούς ανθρώπους. Δεν ανέχεστε πλέον αυτούς που ρουφούν τη θετική σας ενέργεια. Δεν θέλετε τέτοια τοξικότητα στη ζωή σας. Αν και δεν είναι εύκολο, βλέπετε τον εαυτό σας να τερματίζει τις φιλίες και να βάζει όρια που δεν είχατε θέσει ποτέ πριν. Η τοξική ενέργεια θα επιβραδύνει την πορεία σου προς τα εμπρός, και όσο πιο γρήγορα φύγεις μακριά από αυτή, τόσο το καλύτερο.

3. Ξεφορτώνεσαι όλες τις καταστροφικές σου συνήθειες σου. Αν συνήθιζες να τρως ανθυγιεινά, να πίνεις αλκοόλ ή να καπνίζεις, τώρα έχεις αλλάξει και δεν θέλεις πλέον να ασχολείσαι με καμία από αυτές τις παλιές συνήθειες. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Τώρα αρχίζετε να βλέπετε ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία συνεπάγεται να αφήσεις πίσω βραχυπρόθεσμες ικανοποιήσεις.

4. Είσαι πιο παραγωγικός από ποτέ. Έχετε μια εστίαση… σαν λέιζερ στους στόχους σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε περισσότερα. Λειτουργείς πιο αποτελεσματικά γιατί είσαι παρών σε ό,τι κάνεις. Δεν υποκύπτετε πλέον σε περισπασμούς. Οι προτεραιότητές σας είναι σαφείς και δεν χάνετε καθόλου χρόνο. Κάνεις ό,τι πρέπει να γίνει για να πετύχεις τα όνειρά σου.

5. Έχεις έντονη θέληση να αλλάξεις την ζωή σου. Κάτι δυνατό μέσα σου σε παρακινεί να κάνεις σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου. Το ένστικτό σου λέει ότι είναι καιρός να κάνεις… ένα άλμα και για να πετύχεις μία αλλαγή. Καθώς αρχίζετε να μεταβαίνετε σε ένα υψηλότερο επίπεδο, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θα σου ταιριάζουν πλέον. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να ξοδεύετε τον χρόνο και την ενέργειά σας μόνο σε πράγματα που έχουν σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Αλιάζης άφησε τη ζωή του σαν web developer στην Αθήνα και πήγε μόνιμα στη Ζάκυνθο για να γίνει εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + one =