αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις τοξικές προτεραιότητες

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις τοξικές προτεραιότητες

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου στη ζωή; Με απλά λόγια: Τι έχει σημασία για εσένα; Και το ακόμα ποιο σημαντικό: Γιατί έχει το Χ πράγμα σημασία για εσένα;

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς εστιάζουμε σε στόχους και προτεραιότητες που βλάπτουν τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους. Αλλά πως θα καταλάβεις ότι είσαι σε ένα τέτοιο μονοπάτι; Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις τοξικές προτεραιότητες.

1# Επικεντρώνεσαι στην έγκριση των άλλων. Πολλοί από εμάς ζούμε τη ζωή μας… για τους άλλους. Ξοδεύουμε την ψυχική και σωματική μας ενέργεια προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στα πλαίσια που μας έχουν επιβάλει η κοινωνία, οι φίλοι, η οικογένεια ή ακόμα και οι άγνωστοι. Μας απασχολεί τόσο πολύ το τι μπορεί να σκέφτονται ή να μην σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, που ξεχνάμε να σκεφτoύμε τι θέλουμε και τι νιώθουμε εμείς για τον εαυτό μας.

2# Οι προτεραιότητές σου, περιλαμβάνουν χειραγώγηση και ψέματα στους άλλους. Κάποιος θα πει ότι η χειραγώγηση και το ψέμα μπορούν να σας αποφέρουν πολλά οφέλη: Χρήματα, φήμη, deals, εξουσία, ψυχαγωγία. Αλλά δεν μπορούν να χτίσουν τον σεβασμό, την φιλία και την αγάπη, ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους. Σταμάτα λοιπόν να έχεις τέτοιες προτεραιότητες.

3# Επικεντρώνεσαι υπερβολικά στα υλικά αγαθά. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να «συνδέουμε» την ευτυχία με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Η απόκτηση χρημάτων δεν είναι απαραίτητα κακή. Αλλά μετράει το τι κάνεις με αυτά. Και επίσης, όλα έχουν να κάνουν με το τι κάνετε για να τα αποκτήσετε. Σκεφτείτε λοιπόν καλά προτού δομήσετε όλες τις αξίες σας γύρω από το κυνήγι του χρήματος και των υλικών αγαθών.

4# Δεν ανέχεσαι την διαφωνία. Η ζωή αναπόφευκτα οδηγεί σε πολλές διαφωνίες. Από τη διαφωνία για μια άδικη τιμή, μέχρι το αίσθημα της άδικης μεταχείρισης στη δουλειά ή της έλλειψης σεβασμού στη σχέση σας, θα προκύψουν διαφωνίες. Δεν θα είναι απαραίτητα διασκεδαστικές ή χαλαρές. Η διαφωνία μπορεί να είναι αγχωτική, ενοχλητική και κουραστική. Αλλά μερικές φορές χρειάζεται απλώς να αποδεχτείτε ότι προκύπτει μια διαφωνία και να προχωρήσετε. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις και δεν μπορείς πάντα να φτάσεις σε μια λύση. Αλλά αν οι προτεραιότητές σας είναι δομημένες γύρω από το ότι πρέπει να κερδίσετε κάθε διαμάχη, θα βρεθείτε σε αδιέξοδο. Κανείς από εμάς δεν έχει την πολυτέλεια να ζήσει μια ζωή όπου όλοι θα τον συμπαθούν ή θα συμφωνούν μαζί του.

5# Ασχολείσαι συνεχώς με πράγματα που είναι εκτός του ελέγχου σου. Κι όμως, πολλά πράγματα στην ζωή μας είναι έξω από το πεδίο του ελέγχου μας. Όμως έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη διαφορά στη δική μας ζωή. Το κλειδί είναι να εστιάσουμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα και στις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε, αντί στα πολλά πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω και που απλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =