αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπει σε έναν φαύλο κύκλο και δουλεύεις όλο και περισσότερο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπει σε έναν φαύλο κύκλο και δουλεύεις όλο και περισσότερο

Υπάρχουν αυτοί που ενδιαφέρονται για την δουλειά τους, αλλά είναι τόσο ανασφαλείς που δεν θεωρούν ότι είναι αρκετά καλοί. Ποτέ.

Τείνουν να πιστεύουν ότι η αξία τους ως άτομα, βασίζεται στη δουλειά ή την καριέρα τους. Ως αποτέλεσμα, δεν έχουν αυτοπεποίθηση για τα επιτεύγματά τους και λαχταρούν τον έπαινο, για να τους υπενθυμίσει ότι είναι αρκετά καλοί. Αυτή η σκέψη βασίζεται συχνά σε προηγούμενες παιδικές εμπειρίες και κακώς κατευθυνόμενους επαίνους από τους γονείς, και τα πρότυπα τους.

Μπορεί να είστε ανασφαλής, χωρίς να το καταλαβαίνετε. Μπορεί να λέτε ότι απλά έχετε γενικό άγχος για τη δουλειά ή ότι έχετε πολύ πάθος για αυτό που κάνετε.

Το αμερικανικό learning-mind.com παραθέτει 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και δουλεύεις όλο και περισσότερο, χωρίς να είναι ποτέ αρκετό.

Εργάζεσαι πολλές επιπλέον ώρες

Το πρόβλημα με την ανάγκη να αποδείξεις ότι είσαι… σκληρά εργαζόμενος είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγοι τρόποι για να δείξεις πόσο σκληρά έχεις δουλέψει – ειδικά όταν αγωνίζεσαι να νιώθεις περήφανος για αυτό που παράγεις. Ο συνηθισμένος τρόπος είναι να μετρήσεις τις ώρες που έχετε εργαστεί. Για αυτού του είδους την προσωπικότητα, οι πολλές ώρες ισοδυναμούν με σκληρή δουλειά και επιτυχία. Στην εποχή μας, υπάρχουν πάρα πολλοί ανασφαλείς εργασιομανείς. Οι περισσότεροι χώροι εργασίας είναι γεμάτοι με ανθρώπους που ποτέ δεν αισθάνονται ότι έχουν κάνει αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι οι… μεγάλες εργάσιμες ημέρες είναι αρκετά συνηθισμένες.

Η κριτική σε ρίχνει

Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η σκληρή δουλειά τους έχει αποδώσει και πρέπει να ξέρουν ότι το βλέπουν και άλλοι άνθρωποι. Προσπαθούν συνεχώς να είναι οι καλύτεροι στην καριέρα τους και δεν θα αισθάνονται άνετα με τίποτα λιγότερο. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να παράγεις πάντα άψογη δουλειά. Μερικές φορές, ακόμη και όταν είναι ασήμαντες, υπάρχουν βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν. Για έναν τελειομανή, κάθε μορφή κριτικής είναι δύσκολο να τη διαχειριστεί.

Έχεις λίγο χρόνο για άλλα ενδιαφέροντα

Η ζωή σας περιστρέφεται γύρω από τη δουλειά σας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λίγος χρόνος για μια κοινωνική ζωή, μια οικογενειακή ζωή ή άλλα χόμπι. Τα Σαββατοκύριακα, οι νύχτες ή ακόμη και οι διακοπές, τα περνάτε δουλεύοντας με την ελπίδα να προχωρήσετε την καριέρα σας και να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων είναι επίσης μια δυσκολία για τους ανασφαλείς αυτου του είδους. Τακτικά βάζουν τη δουλειά πάνω από οτιδήποτε άλλο γιατί τη βλέπουν ως τον πιο σημαντικό παράγοντα στη ζωή τους. Χωρίς αυτό, η αυτοεκτίμησή τους εξαντλείται και χάνουν την αίσθηση της ταυτότητάς τους. Ωστόσο, το να μην έχει χρόνο για άλλα ενδιαφέροντα μπορεί να κάνει ένα άτομο στενόμυαλο και τελικά να είσαι κακός και στην εργασία σου. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

Ποτέ δεν νιώθεις αρκετά καλά

Νιώθεις ότι η απόδοσή σου δεν είναι αρκετή. Προσπαθείς συνεχώς να είσαι καλύτερος αλλά ποτέ δεν το πετυχαίνεις γιατί ο στόχος είναι μακρινός, μη ρεαλιστικός και συχνά… κινούμενος. Σπάνια βλέπεις την αληθινή αξία στο έργο που παράγεις. Τέτοιοι άνθρωποι αντίθετα συχνά επιλέγουν να εστιάσουν στα μικρά ελαττώματα του. Πάντα ψάχνουν κομμάτια για βελτίωση.

Τέτοιοι άνθρωποι Θέλουν να τους λένε ότι είναι επιτυχημένοι, αλλά δυσκολεύονται να το πιστέψουν. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ταπεινό, αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα βαθιάς ανασφάλειας.

Πιστεύεις ότι η επιτυχία σας είναι απλώς θέμα τύχης

Αντί να αισθάνονται σίγουροι για τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, συχνά παραμένουν ανασφαλείς και δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι έχουν φτάσει στην επαγγελματική επιτυχία. Αντίθετα, υποθέτουν ότι απλώς ήταν στο «σωστό μέρος, την σωστή στιγμή» και ίσως, έκαναν επιπλέον δουλειά. Υποφέρουν συχνά από το «σύνδρομο απατεώνων». Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για άτομα που δεν πιστεύουν ότι αξίζουν την αναγνώριση που έχουν λάβει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − four =