αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου ένα δύσκολο άτομο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου ένα δύσκολο άτομο

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι πιο δύσκολο να αλληλεπιδράσετε με μερικούς ανθρώπους, αυτό το άρθρο είναι εδώ για να ρίξει φως σε αυτό το θέμα.

Οι συμπεριφορές που υποδηλώνουν μια δύσκολη προσωπικότητα είναι συχνά λεπτές, αλλά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι έχετε ένα άτομο στον κύκλο σας με το οποίο η κάθε αλληλεπίδραση μοιάζει…με δοκιμασία, μπορεί να πρόκειται για έναν δύσκολο άνθρωπο. Και τώρα θα δούμε 5 σημάδια που πρέπει να προσέξεις.

Η κατανόηση αυτών των συμπεριφορών μπορεί να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε πιο αποτελεσματικά και με συμπόνια απέναντι στους ανθρώπους που τις εμφανίζουν.

1) Είναι σταθερά επικριτικοί

Το να βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που είναι συνεχώς επικριτικός μπορεί να σας εξαντλήσει συναισθηματικά. Οι άνθρωποι με δύσκολες προσωπικότητες έχουν συχνά την τάση… να επισημαίνουν τα αρνητικά σε κάθε κατάσταση.

Μπορεί να επικρίνουν τις πράξεις, τις αποφάσεις ή ακόμα και τον χαρακτήρα σας, αφήνοντάς σας να νιώθετε ανεπαρκείς ή κατώτεροι.

Αυτή η συμπεριφορά πηγάζει από την αδυναμία τους να δουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ελκύονται από ελαττώματα και λάθη και σπεύδουν να τα επισημαίνουν. Αυτή η συνεχής αρνητικότητα μπορεί να κάνει τους άλλους δύσκολο να επικοινωνήσουν ή να συνδεθούν μαζί τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

2) Συνεχής ανάγκη για έλεγχο

Ένα άτομο με δύσκολη προσωπικότητα συχνά νιώθει την ανάγκη να έχει τον έλεγχο των πάντων γύρω του. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, από την υπαγόρευση του τρόπου με τον οποίο πρέπει να γίνονται τα πράγματα μέχρι την επιμονή στη λήψη όλων των αποφάσεων.

Μπορεί να δυσκολεύονται να κάνουν στην άκρη και να επιτρέψουν σε άλλους να αναλάβουν μία πρωτοβουλία.

Αυτή η συμπεριφορά συχνά πηγάζει από έναν υποκείμενο φόβο αβεβαιότητας ή ευπάθειας. Πιστεύουν ότι ελέγχοντας το περιβάλλον τους και τους ανθρώπους σε αυτό, μπορούν να αποφύγουν αρνητικά αποτελέσματα ή συναισθήματα.

Αν και είναι σημαντικό να σεβαστείτε την ανάγκη τους για τάξη και έλεγχο, είναι εξίσου σημαντικό να μην το αφήσετε να επηρεάσει την αυτονομία σας. Προσπαθήστε να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη σημασία της κοινής λήψης αποφάσεων και του σεβασμού της ατομικής αυτονομίας.

3) Δυσκολεύονται να ζητήσουν συγγνώμη

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των δύσκολων προσωπικοτήτων είναι η αδυναμία τους να ζητήσουν συγγνώμη. Δυσκολεύονται να παραδεχτούν τα λάθη τους και να ζητήσουν συγγνώμη, συχνά επειδή το βλέπουν ως σημάδι αδυναμίας ή ήττας.

4) Δεν θέλουν την αλλαγή

Οι άνθρωποι με δύσκολες προσωπικότητες συχνά δυσκολεύονται να διαχειριστούν την αλλαγή. Μπορεί να αντιστέκονται σε νέες ιδέες ή πρωτοβουλίες και να επιμείνουν στους παλιούς τους τρόπους, ακόμα κι όταν είναι σαφές ότι χρειάζεται αλλαγή.

Αυτή η αντίσταση στην αλλαγή μπορεί να προέλθει από φόβο για το άγνωστο ή έλλειψη προσαρμοστικότητας. Μπορεί να αισθάνονται άνετα με το status quo και να βλέπουν οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό ως απειλή.

Όταν έχετε να κάνετε με κάποιον που παλεύει με την αλλαγή, μπορεί να είναι χρήσιμο να εισάγετε σταδιακά νέες ιδέες και να του δίνετε χρόνο να προσαρμοστεί. Δείξτε τους τα οφέλη της αλλαγής και διαβεβαιώστε τους για την υποστήριξή σας σε όλη τη διαδικασία.

5) Καυγάδες

Ένα άλλο χαρακτηριστικό μιας δύσκολης προσωπικότητας είναι η τάση για.. καυγά. Τέτοια άτομα μπορεί συχνά να εμπλέκονται σε διαφωνίες, ακόμη και για δευτερεύοντα ζητήματα.

Μπορεί να έχουν έντονη την ανάγκη να έχουν δίκιο και όλοι να συμφωνούν μαζί τους, ακόμη και όταν είναι σαφές ότι έχουν άδικο.

Αυτή η συνεχής ανάγκη για λογομαχία μπορεί να δημιουργήσει ένα εχθρικό και αγχωτικό περιβάλλον για τους γύρω τους. Μπορεί να ‘τεντώσει’ τις σχέσεις και να καταστήσει δύσκολο για τους άλλους να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά μαζί τους.

Η αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς απαιτεί υπομονή και κατανόηση. Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι κατά τη διάρκεια διαφωνιών και αποφύγετε να παρασυρθείτε σε περιττές διαφωνίες. Αντίθετα, επικεντρωθείτε σε εποικοδομητικές συζητήσεις και στην εξεύρεση κοινού εδάφους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν θες οι άλλοι να σε σέβονται, εδώ είναι 4 γρήγορες κινήσεις που μπορείς να κάνεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eight =