αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν αξίζει τον χρόνο και την ενέργεια σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν αξίζει τον χρόνο και την ενέργεια σου

Καθημερινά μάλλον έρχεσαι σε επαφή με αρκετά άτομα. Στην δουλειά ή στην προσωπική σου ζωή. Δεν αξίζουν όμως όλα τα άτομα τον χρόνο και την ενέργεια μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί που ξοδεύουμε αυτούς τους δύο πόρους. Αλλά πως θα ξέρεις ότι ένα άτομο δεν αξίζει τον χρόνο και την ενέργεια σου; Εδώ είναι 5 σημάδια που μάλλον πρέπει να σε προβληματίσουν.

1. Νιώθουν πολύ άνετα να σας μιλούν… για τους άλλους. Ακόμα κι όταν δεν ρωτάτε ή δεν σας ενδιαφέρει να το ακούσετε, απλώς σας εκτοξεύουν κάθε προσωπική λεπτομέρεια που ξέρουν για τους ανθρώπους γύρω τους. Μπορεί να το μπερδέψετε ως μια μορφή εμπιστοσύνης, όταν στην πραγματικότητα, είναι απλώς κάποιος που δεν έχει σεβασμό και όρια με άλλους ανθρώπους. Αν σας λένε τις δουλειές του καθενός, πιθανότατα θα αποκαλύψουν και τα δικά σας μυστικά στους άλλους.

2. Κανένας από τους ανθρώπους γύρω του δεν φαίνεται να τον συμπαθεί. Οι συνάδελφοι, η οικογένεια και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να μοιραστεί τη ζωή του μαζί με το Χ άτομο, αλλά φαίνονται συνεχώς να νιώθουν άβολα ή ακόμα και άθλια με την παρουσία του. Δώσε προσοχή.

3. Όλοι οι… πρώην τους είναι «τρελοί». Αν ορκίζονται ότι κάθε… πρώην σύντροφος, αφεντικό, συνάδελφος έχει βγει κατευθείαν από τα βάθη της κόλασης μόνο και μόνο για να καταστρέψει τη ζωή τους, αυτό είναι συνήθως μια αρνητική αντανάκλαση του ίδιου και όχι των πρώην τους. Είτε έλκονται από πραγματικά τοξικούς ανθρώπους είτε είναι η πηγή της ζημιάς που οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους να γίνουν τοξικοί. Δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να μισεί όλους εκείνους που κάποτε ήταν κοντά. Μερικές φορές, οι άνθρωποι ξεπερνούν ο ένας τον άλλον και προχωρούν, αλλά το να τρέφουμε τόσο δυνατά, αρνητικά συναισθήματα για όλους από το παρελθόν τους δεν είναι κάτι που απλά πρέπει να αποδεχόμαστε χωρίς ανησυχία.

4. Ακυρώνουν σχέδια συνεχώς. Εάν έχουν ένα μοτίβο συμπεριφοράς να ακυρώνουν σχέδια την τελευταία στιγμή και δεν αναγνωρίζουν καν ότι σπαταλούν τον χρόνο σας, σταματήστε να τους δίνετε περισσότερες ευκαιρίες να το κάνουν. Αν και είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να κατανοείτε τους ανθρώπους, είναι επίσης απαραίτητο να ξέρετε πότε να τραβήξετε τη γραμμή και να φύγετε.

5. Θυμώνουν ή εξαφανίζονται όταν τους φωνάζεις για τις χαζομάρες τους. Είναι δουλειά μας να βοηθάμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί. Εάν κάποιος ερμηνεύει την προσπάθειά σας να του επισημάνετε για τις δικές του χαζομάρες ως επίθεση και όχι ως χειρονομία αγάπης και γνήσιας ανησυχίας, τότε μάλλον δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δικές του αδυναμίες και δεν είναι πρόθυμος να δεχτεί την υποστήριξή σας ή δεν προσπαθεί καν να βελτιώσει τον εαυτό του, τότε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Δεν μπορείς να αναπτυχθείς με κάποιον που αρνείται να αναγνωρίσει ή να διορθώσει ένα λάθος. Σταματήστε να σπαταλάτε τον χρόνο σας σε κάποιον που δεν μπορεί καν να δεσμευτεί στο πρώτο βήμα ανάπτυξης. Εξοικονομήστε ενέργεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 5 =