αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος σε αντιπαθεί (ακόμα κι αν δεν στο λέει ανοιχτά)

Πέντε σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος σε αντιπαθεί (ακόμα κι αν δεν στο λέει ανοιχτά)

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ κάποιου που δεν συναναστρέφεται αρκετά μαζί σας και κάποιου που πραγματικά σας αντιπαθεί αλλά το κρύβει καλά.

Η αποκωδικοποίηση αυτού είναι λίγο σαν να παίζεις τον ντετέκτιβ- τα στοιχεία βρίσκονται σε λεπτές ενδείξεις και κρυμμένα σημάδια.

Ευτυχώς, η ψυχολογία προσφέρει μερικές χρήσιμες γνώσεις σχετικά με αυτό, που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν κάποιος σας αντιπαθεί πραγματικά αλλά το κρύβει καλά.

1) Λεπτές ενδείξεις για τη γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος είναι μια μυστική γλώσσα… που μιλάμε όλοι, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Εξαιτίας αυτού, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να κρύψει τα συναισθήματά του.

Μπορεί να σκεφτείτε ότι η αποκρυπτογράφηση της γλώσσας του σώματος περιλαμβάνει περίπλοκες δεξιότητες σε επίπεδο… FBI. Αλλά στην πραγματικότητα, το παν είναι να δίνετε προσοχή σε λεπτές ενδείξεις και μοτίβα.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος απομακρύνει συνεχώς το σώμα του από εσάς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ή αποφεύγει την οπτική επαφή, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν σας αγαπά πραγματικά.

Το κλειδί εδώ είναι η συνέπεια. Μια μόνο περίπτωση εκτροπής της οπτικής επαφής μπορεί απλώς να σημαίνει ότι τους αποσπάται η προσοχή. Αλλά τα επίμονα μοτίβα μπορούν να αποκαλύψουν κρυφή αντιπάθεια. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι ενώ αυτά τα σημάδια μπορούν να παρέχουν ενδείξεις, δεν προσφέρουν οριστική απόδειξη. Να λαμβάνετε πάντα υπόψη το πλαίσιο και άλλους παράγοντες που υπάρχουν.

2) Απορρίπτει τις απόψεις σου

Όλοι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις όπου οι απόψεις μας διαφέρουν από αυτές των άλλων. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της διαφωνίας με σεβασμό και της υποτίμησης.

Μπορεί να έχει συμβεί στη δουλειά με κάποιον συνάδελφο. Κάθε φορά που έλεγες μια άποη ή ιδέα, χαμογελούσε και κούναγε καταφατικά το κεφάλι του/της ενώ μιλούσες, αλλά μόλις τέλειωνες, άλλαζε γρήγορα θέμα ή υπονόμευε τις προτάσεις σου με ένα απλό: «Αυτός είναι ένας τρόπος να το δεις, αλλά…»

Στην αρχή, νόμιζες ότι είχε απλώς μια διαφορετική οπτική. Αλλά όταν συνέχιζε να συμβαίνει, ακόμα και όταν οι ιδέες σου ήταν αντικειμενικά ορθές και υποστηριζόμενες από δεδομένα, συνειδητοποίησες ότι μπορεί να ήταν κάτι περισσότερο.

Η συνεχής απόρριψη των σκέψεων και των απόψεών σας θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος δεν είναι ο μεγαλύτερος… θαυμαστής σας. Είναι ένας λεπτός τρόπος να σας υποτιμήσουνε χωρίς να σας αντιμετωπίσουν ή να σας επικρίνουνε ανοιχτά.

3) Το γέλιο τους δεν φτάνει στα μάτια τους

Το γέλιο είναι μια φυσική και αυθόρμητη αντίδραση σε κάτι αστείο ή διασκεδαστικό. Ξέρατε όμως ότι δεν είναι όλα τα γέλια αληθινά; Όταν κάποιος γελάει αληθινά, δεν είναι μόνο το στόμα του που ανταποκρίνεται. Ολόκληρο το πρόσωπό του φωτίζεται, ειδικά τα μάτια του.

Έτσι, αν παρατηρήσετε κάποιον να γελάει με τα αστεία σας, αλλά τα μάτια του δεν ‘τσαλακώνονται’ ή δεν δείχνουν σημάδια ευθυμίας, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι η διασκέδασή του είναι απλώς μια ψεύτικη πράξη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε άτομο που δεν γελάει με όλο του το πρόσωπο σε αντιπαθεί. Μερικοί άνθρωποι έχουν πιο συγκρατημένες εκφράσεις ή μπορεί απλώς να είναι κουρασμένοι. Ωστόσο, εάν αυτή η συμπεριφορά είναι συνεχής, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κρύβουν τα αληθινά τους συναισθήματα προς εσάς.

4) Είναι πάντα ‘πολύ απασχολημένοι’ για εσάς

Όλοι έχουμε πολυάσχολη ζωή. Αλλά αν κάποιος είναι σταθερά «πολύ απασχολημένος» για να κάνει παρέα ή να συνομιλήσει, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν θέλει να περάσει χρόνο μαζί σας.

Όταν κάποιος νοιάζεται ειλικρινά για σένα, θα βρει χρόνο για σένα, ακόμα κι αν είναι απλώς μια γρήγορη συνάντηση για καφέ ή ένα σύντομο τηλεφώνημα.

Αν το πρόγραμμά τους φαίνεται μόνιμα γεμάτο όταν θέλετε να συναντηθείτε, αλλά φαίνεται να έχουν άφθονο χρόνο για άλλες κοινωνικές δεσμεύσεις, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι σας αποφεύγουν.

Ενώ όλοι έχουν περιόδους γεμάτου προγράμματος, όταν αυτό γίνεται σταθερό μοτίβο, ίσως αξίζει να εξετάσουμε μία σχέση πιο προσεκτικά.

5) Αποφεύγουν τη σωματική επαφή

Η σωματική επαφή, όπως ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη ή μια ζεστή αγκαλιά, μπορεί να είναι μια ισχυρή ένδειξη του πώς νιώθει κάποιος για εσάς.

Εάν κάποιος αποφεύγει σταθερά τη σωματική επαφή μαζί σας, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι νιώθει άβολα γύρω σας ή τρέφει αρνητικά συναισθήματα.

Φυσικά, εδώ παίζουν ρόλο οι πολιτιστικές νόρμες και τα προσωπικά όρια. Αλλά αν κάποιος αποφεύγει τέτοιες φιλικές πινελιές, ειδικά μαζί σας, μπορεί να είναι σημάδι κρυφής αντιπάθειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 11 =