αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο είναι ανασφαλές (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει)

Πέντε σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο είναι ανασφαλές (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει)

Έχετε συναντήσει ποτέ έναν αλαζονικό άτομο και πιστεύετε ότι δεν ανταποκρίνεται στην «βιτρίνα» που προωθεί; Συνήθως συνδέουμε την αλαζονεία με ένα διογκωμένο ‘εγώ’ και μια αίσθηση ανωτερότητας, αλλά η αλαζονεία μπορεί επίσης να είναι ασπίδα… για την ανασφάλεια.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αυτοπεποίθησης και αλαζονείας, αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την αλαζονεία ως ασπίδα για να κρύψουν τα συναισθήματα ανεπάρκειάς τους, ως αμυντικό μηχανισμό για να καλύψει τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και ως μάσκα για να συγκαλύψει την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Εδώ είναι 5 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο είναι ανασφαλές (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει).

1. Επίθεση

«Η αλαζονεία είναι η εκδήλωση αδυναμίας, ο κρυφός φόβος απέναντι στους αντιπάλους», λέει μία φράση.

Ένα ανασφαλές άτομο θα επιτεθεί πρώτα και θα κάνει ερωτήσεις αργότερα, γιατί χρειάζεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού για να αφοπλίσει και να μπερδέψει τους ανθρώπους. Αυτό απομακρύνει την προσοχή από τον εαυτό τους.

2. Πάντα καυχιούνται για τον εαυτό τους

«Η αλαζονεία χρειάζεται διαφήμιση, η αυτοπεποίθηση μιλάει από μόνη της», λέει μια άλλη φράση.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση δεν χρειάζεται να μιλάνε για τα επιτεύγματά τους. Ξέρουν ότι οι πράξεις τους μιλούν από μόνες τους. Οι ανασφαλείς άνθρωποι που εμφανίζονται ως αλαζονικοί χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να καυχηθούν. Είναι ένα κάλυμμα για τις ανασφάλειες τους. Το να φαίνονται πιο επιτυχημένοι από ό,τι είναι, κρύβει τις αδυναμίες τους.

3. Πάντα ρίχνουν τους άλλους κάτω

Εκτός από το να καυχιούνται για τα επιτεύγματά τους, οι αλαζονικοί άνθρωποι ταπεινώνουν και προσβάλλουν τους άλλους- είναι ένας τρόπος να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Τους αρέσει να κουτσομπολεύουν και να δημιουργούν μια κατάσταση μέσα από την οποία φαίνεται ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι.

4. Κάνουν τους παντογνώστες

«Ποτέ δεν μαθαίνεις πολλά ακούγοντας τον εαυτό σου να μιλάει», λέει μια άλλη φράση.

Αλλα όλοι έχουμε δει τέτοια άτομ. Είναι οι τύποι που σου προσφέρουν γνώμη ή συμβουλές χωρίς να τους ρωτήσεις, αλλά όχι επειδή έχουν αυτοπεποίθηση. Επειδή πρέπει να τους δεις για να νιώσουν σημαντικοί.

5. Ξεσπούν σε κάθε κριτική

Δεν μπορείτε να επικρίνετε ένα αλαζονικό άτομο που είναι ανασφαλές (παρόλο που είναι πολύ επικριτικό με τους άλλους). Έχουν εύθραυστους εγωισμούς και εάν δέχονται επίθεση, θα το πάρουν προσωπικά, προσβάλλοντας την εμφάνισή σας, τη νοημοσύνη σας, την οικογένειά σας και ούτω καθεξής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 4 =