αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια ενός ανθρώπου που σκέφτεται αργά αλλά έχει μεγάλη ευφυΐα

Πέντε σημάδια ενός ανθρώπου που σκέφτεται αργά αλλά έχει μεγάλη ευφυΐα

Σε παλαιότερο άρθρο γράφαμε για τον «κανόνα του 70%» που εφαρμόζει ο Jeff Bezos όταν θέλει να πάρει αποφάσεις. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», λέει ο Jeff Bezos. Πρέπει να συλλέξεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, και στην συνέχεια να κινηθείς γρήγορα για να κάνεις το «μεγάλο βήμα». Ακόμα και αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος ότι η απόφαση που παίρνεις είναι η σωστή. Εάν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι η απόφαση σου είναι σωστή, τότε μάλλον… είσαι ήδη πολύ αργός.

Όντως, πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι κινούνται με αντίστοιχο τρόπο. Κινούνται όσο πιο γρήγορα και δυναμικά μπορούν, για να πάρουν μία απόφαση όταν είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Έτσι ξεπερνούν όλα τα εμπόδια της ζωής. Και πάνε από το ένα σημείο στο άλλο.

Αλλά υπάρχει και ένα διαφορετικό φαινόμενο: Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι που έχουν καταπληκτικά μυαλά, αλλά δεν σκέφτονται τόσο γρήγορα όσο θα περίμενες. Αντίθετα, αυτοί οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να σκεφτούν τα πράγματα, αλλά στο τέλος της ημέρας οι απαντήσεις και οι λύσεις τους είναι εξαιρετικές.

Εδώ είναι 5 σημάδια ενός ανθρώπου που σκέφτεται αργά αλλά έχει μεγάλη ευφυΐα.

1# Είναι «αθόρυβοι», αλλά εκπλήσσουν τους ανθρώπους όταν μιλούν. Η νοημοσύνη δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να εντοπιστεί. Μερικές φορές μπορεί να συναντήσετε τον πιο… συνηθισμένο άνθρωπο. Και μπορεί να μην περιμένετε τίποτα από αυτό το άτομο, μέχρι τη στιγμή που θα κάνετε μια πραγματική συζήτηση μαζί του. Όταν αρχίζουν να μιλούν, ξέρετε αμέσως ότι έχουν ένα καταπληκτικό μυαλό. Οι σκέψεις τους είναι καλά κατασκευασμένες, τα επιχειρήματά τους είναι to the point και έχουν σκεφτεί τα πάντα σε βάθος, πριν μιλήσουν. Μπορεί να μην είναι… θεαματικοί, και μπορεί απλώς να ζουν συνηθισμένες ζωές όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Αλλά όταν αρχίζουν να μοιράζονται τις σκέψεις τους, δεν μπορείτε παρά να αναρωτηθείτε: Ποιος είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος και πώς μπορώ να μάθω από αυτόν;

2# Αφήνουν τη δουλειά τους να μιλήσει για τον εαυτό τους. Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά ξέρουν πώς να υπερασπίζονται τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Μπορούν να διατυπώσουν σωστά τις απόψεις τους ακόμα και όταν τους παρουσιάζονται ερωτήσεις και επιχειρήματα εντελώς νέα, γιατί μπορούν να αντεπεξέλθουν αμέσως με την γρήγορη σκέψη τους. Αλλά με την αργή σκέψη, τα έξυπνα άτομα προτιμούν να μένουν μακριά από λογομαχίες και έντονες συζητήσεις. Δεν προσπαθούν καν να κερδίσουν μια διαμάχη με ανθρώπους που μπορεί να έχουν την ικανότητα να σκέφτονται πολύ πιο γρήγορα από αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανόητοι. Σημαίνει απλώς ότι ξέρουν ότι πρέπει να αφήσουν τη δουλειά τους να μιλήσει για αυτούς.

3# Είναι ήρεμοι και σταθεροί. Σε αντίθεση με τους πιο γρήγορους ανθρώπους που μπορούν να παίρνουν αποφάσεις αστραπιαία και αφήνουν τα συναισθήματά τους να επιρεάζουν τον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται, οι αργά σκεπτόμενοι έξυπνοι άνθρωποι κρατούν «κλειδωμένα» τα συναισθήματά τους. Σπάνια αντιδρούν με πάθος ή συναίσθημα, και αντιδρούν σχεδόν αποκλειστικά με σκέψη και ακρίβεια. Δεν αφήνουν τα συναισθήματά τους να τους επηρεάσουν. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, δίνουν προτεραιότητα στο να κρατούν υπό έλεγχο τα συναισθήματά τους, να παραμένουν ήρεμοι και σταθεροί, γιατί μόνο έτσι μπορούν να σκεφτούν αποτελεσματικά.

4# «Ανθίζουν» αργά. Συχνά ακούμε για ανθρώπους σαν τον Mark Zuckebrerg, ο οποίος στα 19 του έφτιαξε το Facebook. Βλέπουμε ανθρώπους να φτάνουν γρήγορα σε κάποια εκρηκτική επιτυχία- και αυτό δεν είναι κακό. Αλλά υπάρχουν και οι άνθρωποι που τείνουν να φτάνουν στο  πικ τους σε μεταγενέστερα στάδια της ζωής, φτάνοντας στην κορύφωση δεκαετίες αργότερα από ό,τι θα περίμενες. Αυτό συμβαίνει απλώς επειδή δεν βιάζονται να κάνουν τα πράγματα. Κάνουν τις επιλογές της ζωής τους με εξαιρετική προσοχή, και αυτό μπορεί να τους «φάει» ένα ή δύο χρόνια. ‘Η περισσότερα.

5# Τους αρέσει να εργάζονται μόνοι. Στην εποχή μας, δίνεται μεγάλη έμφαση στη συνεργασία. Στους ανθρώπους αρέσει να εργάζονται σε ομάδες, να κάνουν καθημερινά brainstormings μαζί για να συλλάβουν ιδέες και να βρουν λύσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Και οι έξυπνοι άνθρωποι συνήθως ευδοκιμούν σε αυτά τα περιβάλλοντα, βγάζοντας ιδέες ο ένας από τον άλλο και αλληλεπιδρώντας στις συνεισφορές όλων των άλλων. Δυστυχώς, αυτό είναι το τελευταίο περιβάλλον στο οποίο θέλει να βρίσκεται ένας έξυπνος άνθρωπος με αργή σκέψη. Μπορεί να συνεισφέρει ελάχιστα έως τίποτα σε ένα περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο όπως εδώ, όπου οι άνθρωποι περιμένουν απαντήσεις και υπολογισμούς αμέσως. Αντίθετα, οι έξυπνοι άνθρωποι με αργή σκέψη, τείνουν να θέλουν θέσεις όπου μπορούν να εργαστούν μόνοι τους, και να σκέφτονται ήσυχα μόνοι τους για μεγάλες χρονικές περιόδους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτά τα 3 πράγματα κάθε Κυριακή. Εξηγεί ένας expert παραγωγικότητας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 8 =