αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος προσποιείται τον έξυπνο ενώ δεν είναι

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος προσποιείται τον έξυπνο ενώ δεν είναι

Χρησιμοποιούμε τις συμπεριφορές των ανθρώπων για να μετρήσουμε πόσο έξυπνοι είναι σε σύγκριση με εμάς και τους άλλους. Καθώς μεγαλώνουμε, η ευφυΐα είναι σεβαστή και τείνουμε να ακούμε περισσότερο αυτούς που θεωρούμε πιο έξυπνους από εμάς.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν απλώς να προσποιηθούν ότι είναι έξυπνοι ως ένας τρόπος να τραβήξουν περισσότερη προσοχή από τους άλλους και να κάνουν τη γνώμη τους να ακουστεί.

Εδώ είναι πέντε από τις κύριες συμπεριφορές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι έξυπνοι, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Μία λίστα που διαβάσαμε στο αμερικανικό learning-mind.com.

1. Φοράει γυαλιά

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι φαίνονται πιο έξυπνοι είναι… φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά. Αυτό είναι μάλλον κάτι που έχετε ήδη ακούσει. Ακόμη και οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι όσοι φοράνε γυαλιά φαίνονται πολύ πιο έξυπνοι- ακόμη και ότι φαίνονται πιο ικανοί για δουλειά.

Τα γυαλιά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η όραση κάποιου είναι πιο δυνατή από αυτή των άλλων, και ότι έχει υψηλότερο επίπεδο εστίασης για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Όλα αυτά μαζί κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι αν φοράτε γυαλιά έχετε υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης από τον μέσο εργαζόμενο.

Σήμερα, ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε γυαλιά, μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα ζευγάρι με ένα σετ ψεύτικων φακών, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της ευφυΐας. Προσέξτε λοιπόν τα ψεύτικα γυαλιά, ο κάτοχος μπορεί να μην είναι τόσο έξυπνος όσο θέλει να πιστεύετε…

2. Περηφανεύεται για τα αποτελέσματα στα διάφορα τεστ

Ένας καλός τρόπος να κάνεις τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είσαι έξυπνος; Πες τους ότι είσαι. Το να καυχιέστε για τα αποτελέσματα των διάφορων τεστ και εξετάσεων, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τους άλλους να σας συγχαρούν για το επίτευγμά σας και να τους κάνετε να πιστέψουν ότι είστε πιο έξυπνοι από ό,τι πραγματικά είστε.

Προσέξτε λοιπόν τους ανθρώπους που σας λένε πόσο καλά τα κατάφεραν.

3. Υιοθετεί «ποιοτικά» ενδιαφέροντα και συνήθειες

Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να αντλούν ψυχαγωγία από πιο ποιοτικά ενδιαφέροντα, όπως η κλασική μουσική και η λογοτεχνία. Οι άνθρωποι που θέλουν να πιστεύετε ότι είναι έξυπνοι έχουν την τάση να οικειοποιούνται αυτές τις συνήθειες για τον εαυτό τους, για να φαίνονται εκλεπτυσμένοι και έξυπνοι.

Δες πιο προσεκτικά όμως. Οι άνθρωποι που προσποιούνται ότι είναι έξυπνοι μπορεί να μην γνωρίζουν πλήρως για τι πράγμα μιλάνε.

4. Παραπονιέται για τους… μη έξυπνους ανθρώπους

Επειδή κάποιος δεν είναι τόσο έξυπνος όσο εσείς, δεν σας κάνει καλύτερο από αυτόν, ούτε τον κάνει χειρότερο από εσάς.

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι το γνωρίζουν και είναι ευγενικοί. Αποδέχονται ότι οι άλλοι μπορεί να μην κατανοούν πλήρως ορισμένες έννοιες. Από ην άλλη, οι ανθρωποι που προσποιούνται τους έξυπνους… δεν είναι τόσο ευγενικοί.

Το να παραπονιέσαι για τα ασήμαντα λάθη ή τη μη γνώση των άλλων είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι κάποιος είναι ανασφαλής για τη δική του νοημοσύνη. Το να υποτιμούν τους άλλους τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους και να νιώθουν ότι οι άλλοι τους βλέπουν ως πιο έξυπνους από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

5. Χρησιμοποιεί άσκοπα «δύσκολες» λέξεις

Το να μπορείς να χρησιμοποιείς ωραίες και δύσκολες λέξεις σημαίνει ότι έχεις εκτεταμένο λεξιλόγιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και οι έξυπνοι, δεν θα νιώσουν την ανάγκη να χρησιμοποιούν προηγμένο λεξιλόγιο σε καθημερινές ή φιλικές συνομιλίες.

Οι άνθρωποι που προσποιούνται ότι είναι έξυπνοι έχουν την τάση να πετάνε δύσκολες λέξεις εκεί που δεν χρειάζονται. Αυτό μπορεί να συμβαίνει περιστασιακά ή σε καθημερινή βάση. Προσέξτε τις περιττές δύσκολες λέξεις και φράσεις. Μπορεί να φαίνονται έξυπνες, αλλά μπορεί να είναι απλώς ένα τέχνασμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 10 =