αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος κάνει τον έξυπνο… ενώ δεν είναι

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος κάνει τον έξυπνο… ενώ δεν είναι

Μερικοί άνθρωποι φαίνονται να είναι έξυπνοι, αλλά δεν είναι.

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που φαινόταν να ξέρει τα πάντα; Λοιπόν, αν είσαι λίγο αφελής ή άπειρος, μπορεί να πιστέψεις τα πράγματα που λέει. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας και την εμπειρία σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτοί είναι στην πραγματικότητα αδαείς άνθρωποι.

Πώς μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ των πραγματικά ευφυών ατόμων και εκείνων που είναι απλώς αδαείς και δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε; Εδω είναι μερικά σημάδια.

1. Θέλει να δείχνει συνεχώς… ότι είναι έξυπνος

Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως έξυπνους και το διαφημίζουν συνεχώς στους άλλους, στην πραγματικότητα μάλλον δεν είναι τόσο έξυπνοι…

Πιθανόν έχεις δει ανθρώπους που πάντα φαίνεται να γνωρίζουν γεγονότα για πράγματα. Σε διάφορα θέματα. Προσπαθούν να πείσουν τους πάντες για την αυθεντικότητά και τις γνώσεις τους. Θέλουν να τους βλέπουν οι άλλοι ως έξυπνους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να πέσετε σε αυτήν την παγίδα.

2. Ακούνε λιγότερο και μιλούν περισσότερο

Πρέπει απλώς να εκφράζουν την άποψή τους όλη την ώρα. Όταν είναι με φίλους ή οικογένεια, τείνουν να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας με ιστορίες για τα επιτεύγματα και τις καλές τους πράξεις.

Όταν οι άλλοι θέλουν να μιλήσουν, τα αδαή άτομα συχνά τους διακόπτουν και αλλάζουν το θέμα, πηγαίνοντας πίσω στην ίδια ιστορία που έλεγαν.

Οι έξυπνοι άνθρωποι ακούνε. Ακούνε πραγματικά τι έχουν να πουν οι άλλοι. Και αναπτύσσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους αθόρυβα.

3. Ζηλεύει τους άλλους ανθρώπους

Οι ανίδεοι και εγωιστές άνθρωποι συχνά ζηλεύουν τους άλλους. Ζηλεύουν τα επιτεύγματα των άλλων.

Αντί να αγωνίζονται για τους δικούς τους στόχους, συχνά αντιγράφουν τους άλλους ή προσπαθούν να κλέψουν το credit λόγω του φθόνου τους. Στην προσπάθεια τους πάντα να φανούν έξυπνοι και να κρύψουν την άγνοια τους.

Σίγουρα είναι καλό να παίρνεις τα εύσημα για τα αποτελέσματα σου στον Χ τομέα. Αλλά φροντίστε να είστε χαρούμενοι για τους άλλους και να επικεντρωθείτε στα δικά σας επιτεύγματα.

4. Δεν μπορούν να μιλήσουν για τις λεπτομερείς οποιουδήποτε προβλήματος

Οι fake έξυπνοι άνθρωποι μοιράζονται την… σοφία τους. Ωστόσο, όταν πρέπει να μπουν στις λεπτομερείς αυτής της σοφίας – απλά δεν είναι σε θέση να το κάνουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Elon Musk ζητά συχνά από τους υποψήφιους στις job interviews να του πουν τα πιο δύσκολα προβλήματα πάνω στα οποία έχουν εργαστεί και πώς τα έλυσαν. Λέει ότι οι άνθρωποι που έλυσαν πραγματικά το πρόβλημα, ξέρουν ακριβώς πώς το έλυσαν. Ξέρουν τις μικρές λεπτομέρειες. Οι άνθρωποι που απλώς προσποιήθηκαν ότι έλυσαν το πρόβλημα μπορεί να μιλήσουν λίγο, αλλά μετά κολλάνε.

5. Νιώθουν ότι απειλούνται από άλλους έξυπνους ανθρώπους

Οι έξυπνοι άνθρωποι αγαπούν τους άλλους έξυπνους ανθρώπους. Για αυτούς, είναι μια ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες. Και να αναπτυχθούν μαζί. Γι’ αυτό, συχνά προσπαθούν να μπουν σε ένα πιο έξυπνο δωμάτιο και να συναντήσουν εξυπνότερους ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά, οι fake έξυπνοι άνθρωποι αισθάνονται ότι απειλούνται από τους πραγματικούς έξυπνους ανθρώπους για δύο λόγους:

– Νιώθουν ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα φύγουν από πάνω τους.
– Φοβούνται υποσυνείδητα μην εκτεθούν. Και αποκαλυφθεί ότι δεν είναι τόσο έξυπνοι τελικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + four =