αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ένα ψεύτικο άτομο στον κύκλο σου

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ένα ψεύτικο άτομο στον κύκλο σου

Έχεις νιώσει ποτέ σαν να έχεις κάποιον ψεύτικο άνθρωπο γύρω σου; Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσεις αυτά τα άτομα, και ακόμη περισσότερο αν είστε «φίλοι» για χρόνια.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να χειραγωγούν τους άλλους για να αποκτήσουν status, αγάπη ή οτιδήποτε άλλο χρειάζονται. Μπορεί να είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει όταν δεν συμπεριφέρεσαι έτσι.

Παρακάτω θα δεις 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι ψεύτικος. Διάβασε τα και εξέτασε τον εσωτερικό σου κύκλο για να δεις αν κάποιος εμφανίζει αυτά τα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά του.

1. Είναι πολύ αλαζονικός

Σε πολλούς ψεύτικους ανθρώπους αρέσει να επιδεικνύονται. Είναι σαν να αγαπούν την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη. Τραβούν βίντεο και φωτογραφίες όλη μέρα κάθε μέρα, από ό,τι κάνουν. Νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουν εκείνη την ημέρα. Είναι πολύ επικεντρωμένοι στο να είναι καλύτεροι από τους άλλους.

2. Κρίνει και χειραγωγεί τους άλλους

Οι ψεύτικοι άνθρωποι πρέπει να έχουν τον έλεγχο. Γι’ αυτό κρίνουν σκληρά τους άλλους. Χρειάζονται επικύρωση και πρέπει να νιώθουν ότι είναι οι καλύτεροι ανά πάσα στιγμή, έτσι χειραγωγούν και λένε ψέματα. Ακόμα και τότε, μισούν την αντιπαράθεση. Δεν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα άμεσα, αλλά θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να φαίνονται καλύτεροι από το άλλο άτομο.

3. Λένε… πολλά καλά λόγια

Τέτοιοι άνθρωποι για να γίνουν πιο συμπαθείς και να πάρουν αυτό που θέλουν, είναι πιθανό να αρχίσουν να σου λένε καλά λόγια. Ειδικά στην αρχή μίας σχέσης. Θα πουν και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να γίνουν συμπαθείς. Θα κάνουν πολλές ερωτήσεις. Δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για όλα όσα λες. Δεν θα μιλήσουν πολύ για τον εαυτό τους, αφού δεν θέλουν να διαφωνήσουν μαζί σου. Θα είναι πολύ πρόθυμοι να σε γνωρίσουν.

4. Κουτσομπολιό

Το κουτσομπολιό κάνει τους ψεύτικους ανθρώπους να ζωντανεύουν. Τους αρέσει να μιλάνε άσχημα πίσω από την πλάτη των άλλων. Πάντα θα παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως θύμα και το άλλο άτομο θα είναι πάντα ο κακός. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι κουτσομπόλης; Θα σου μιλήσει αρνητικά για τους άλλους. Να είστε σίγουροι, ότι μιλά και για εσένα πίσω από την πλάτη σου.

5. Είναι ασυνεπής

Στην πραγματικότητα, οι ψεύτικοι άνθρωποι αλλάζουν τις αξίες και τις υποσχέσεις τους ανάλογα με όποιος βρίσκεται γύρω τους. Αυτή είναι η βασική ‘κόκκινη σημαία’. Το γεγονός ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν σε ένα πράγμα. Θέλουν να είναι παντού και θέλουν να δοκιμάζουν τα πάντα ταυτόχρονα. Η ασυνέπειά τους επίσης τους κάνει πιο εχθρικούς προς τους άλλους. Όταν αποτυγχάνουν σε ένα πράγμα, κατηγορούν άλλους ανθρώπους, και αυτό απλώς κάνει μεγαλύτερο το χάος που αφήνουν πίσω τους. Ακόμη περισσότερο, προσπαθούν πάντα να μικροδιαχειρίζονται τους άλλους και να ελέγχουν τα πάντα, και αφού η κοσμοθεωρία τους είναι τόσο στενή, δεν εξυπηρετεί κανέναν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =