αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις ένα αλαζονικό άτομο τριγύρω

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις ένα αλαζονικό άτομο τριγύρω

Ένα αλαζονικό άτομο μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη ζωή σας. Τέτοια άτομα συνήθως δεν εκτιμούν τους άλλους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που εκτιμούν τον εαυτό τους και οι πράξεις τους το αντικατοπτρίζουν.

Είναι καλύτερο να κρατάτε απόσταση από αλαζονικούς ανθρώπους γιατί αργά ή γρήγορα θα βλάψουν τη ζωή σας. Αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εντοπίσετε τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε να κάνετε με ένα αλαζονικό άτομο. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1. Θεωρεί ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του. Ένα βασικό στοιχείο που έχουν συνήθως τα αλαζονικά άτομα. Και το βλέπεις ακόμα και στην καθημερινότητα. Το άτομο αυτό καθυστερεί συνεχώς γιατί δεν σέβεται τον χρόνο ή τις δουλειές των άλλων. Παίρνουν το τελευταίο κομμάτι… του φαγητού ή νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους χωρίς να ενδιαφέρονται για τους άλλους. Και φυσικά κοιτούν μόνο το πως θα ωφεληθούν οι ίδιοι.

2. Δεν τους αρέσει να αμφισβητείται η κοσμοθεωρία τους. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να καταλάβετε ένα αλαζονικό άτομο είναι να αμφισβητήσετε προσεκτικά την κοσμοθεωρία του. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εκνευριστούν ή να απογοητευτούν, αλλά ένα αλαζονικό άτομο συνήθως εξοργίζεται. Η αλαζονεία είναι μια μέθοδος αυτοσυντήρησης για την εύθραυστη αυτοεκτίμηση. Χτίζουν τον φανταστικό κόσμο γύρω τους, και έτσι δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με την πραγματικότητα. Έτσι, όταν παρεισφρύει η πραγματικότητα εκεί, συνήθως θυμώνουν γι’ αυτό. 

3. Έχουν λίγους στενούς φίλους. Οι αλαζονικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν πολύ στενές ή ειλικρινείς σχέσεις. Συχνά επιλέγουν την προσέγγιση της… ποσότητας έναντι της ποιότητας. Θέλουν να φαίνονται αρεστοί και να έχουν μια ευρεία ομάδα φίλων χωρίς να κάνουν καμία θυσία και χωρίς να προσφέρουν κάτι στον άλλο.

4. Θέλουν πάντα… να έχουν δίκιο. Ένας υπερόπτης πρέπει να έχει δίκιο πάση θυσία. Για ένα αλαζονικό άτομο, το να κάνει ένα λάθος ή να αποδεχτεί την ευθύνη για το λάθος του, είναι μια… απειλή για τον φανταστικό κόσμο που έχουν φτιάξει για τον εαυτό του. Συνήθως αντιδρούν με θυμό, προσβολή ή προσποιητή δυσπιστία. 

5. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να δείχνουν καλοί στην δουλειά, παρά να κάνουν όντως καλή δουλειά. Μπορεί να αποφύγουν ή να αποσυρθούν από τις κουραστικές εργασίες που πιστεύουν ότι είναι «κατώτερες», ακόμα κι αν απαιτούνται για να γίνει η δουλειά. Ωστόσο, θα εμφανιστούν όταν έρθει η ώρα να για τα «μπράβο» ή μετά την ολοκλήρωση της εργασίας. Το αλαζονικό άτομο μπορεί επίσης να λέει ψέματα για τα αποτελέσματα της εκάστοτε εργασίας, για να φανεί ότι έκανε καλύτερη δουλειά από ότι πραγματικά έκανε. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 1 =