αρχικηVIRALΠέντε σημάδια για να καταλάβεις έναν μίζερο άνθρωπο

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις έναν μίζερο άνθρωπο

Έχει τύχει να δέχεσαι… αρνητική ενέργεια κάθε φορά που συναντάς έναν συγκεκριμένο άνθρωπο; Είναι πάντα σε κακό mood και λίγα λεπτά συζήτησης μαζί του αρκούν για να σου μεταφέρει και εσένα αυτό το κακό mood. Οι μίζεροι άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Μπορεί να έχεις ένα τέτοιο άτομο στον φιλικό κύκλο σου ή στο γραφείο.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι συνήθως έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Πέντε τέτοια θα δεις παρακάτω. Αν βλέπεις κάποια από αυτα σε κάποιο άτομο με το οποίο κάνεις παρέα, ίσως πρέπει να απομακρυνθείς. Το ακόμα χειρότερο: Αν βλεπεις στον εαυτό σου μερικά τέτοια σημάδια, τότε πρέπει να τα αλλάξεις, γιατί είσαι εσύ το μίζερο άτομο της παρέας.

Δε βρίσκουν χαρά στα μικροπράγματα

Ο άνθρωπος που δε βρίσκει χαρά στα καθημερινά μικροπράγματα, που δε βρίσκει λόγο να χαμογελάσει για κάτι μικρό, είναι ο άνθρωπος που απλώς δε χαίρεται! Και για αυτό είναι μόνιμα σε κακό mood.

Κοιτούν μόνο το προσωπικό τους όφελος

Η ζωή τους περιστρέφεται στο τι θα κερδίσουν, τι θα αποκομίσουν, τι θα πάρουν από τους άλλους, πώς δε θα τους πιάσουν κορόιδο και πώς θα βγουν από πάνω. Δεν τους νοιάζει να προσφέρουν στον άλλον, δεν τους ενδιαφέρει να βοηθήσουν κάποιον.

Κατηγορούν τους άλλους και κάνουν… το θύμα

Οι μίζεροι άνθρωποι έχουν την κακή συνήθεια να κατηγορούν πάντα τους άλλους για ο,τι συμβαίνει στη ζωή τους. Με λίγα λόγια το φταίξιμο είναι πάντα και αποκλειστικά του άλλου. Φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι. Αλλά ακόμα και έτσι, είναι καθήκον του καθενός να αντιληφθεί το πρόβλημα και να προσπαθήσει να το λύσει- και όχι απλώς να κατηγορεί κάποιον άλλον. Ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους δε λύνει κανένα πρόβλημα, η προσωπική προσπάθεια το πετυχαίνει αυτό.

Είναι καχύποπτοι

Μονίμως διαστρεβλώνουν αυτά που είπε ο άλλος, και είναι καχύποπτοι. Έτσι, εκφράσεις όπως «ξέρω τι σκέφτεσαι για μένα» και αυθαίρετα συμπεράσματα τύπου «δεν με αγαπάς, το κατάλαβα» είναι κακές συνήθειες που δηλητηριάζουν τη διάθεσή τους αλλά και τις σχέσεις τους. Περιμένουν το χειρότερο από τους άλλους, κάνουν οι ίδιοι το χειρότερο, οι άλλοι ανταπαντούν αρνητικά και ο φαύλος κύκλος της αρνητικότητας συνεχίζεται.

Η ημέρα ξεκινά… πάντα αρνητικά

Οι άνθρωποι που ξεκινάνε τη μέρα τους μιζεριάζοντας, γκρινιάζοντας για το ότι έχουν να πάνε στη δουλειά, για το ότι έχει κίνηση, έχει κρύο, έχει ζέστη, έχει βροχή, κλπ., κλπ. είναι οι άνθρωποι που κουρδίζουν το μυαλό τους αρνητικά με το που ανοίγουν τα μάτια τους. Και έτσι πάει και η υπόλοιπη μέρα τους, με την ανάλογη διάθεση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + nineteen =