αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να εντοπίσεις ότι κάποιος έχει αυταρχική προσωπικότητα (και να λάβεις τα μέτρα σου)

Πέντε σημάδια για να εντοπίσεις ότι κάποιος έχει αυταρχική προσωπικότητα (και να λάβεις τα μέτρα σου)

Μια αυταρχική προσωπικότητα μπορεί να είναι μια περίπλοκη, πολύπλευρη πρόκληση για να την αντιμετωπίσεις. Είναι συχνά ένα βαθιά ριζωμένο σύνολο πεποιθήσεων που χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναλυθούν και να αντιμετωπιστούν.

Ο αυταρχισμός πηγάζει από την πίστη σε ένα στατικό, αταλάντευτο σύνολο κανόνων σχετικά με την εξουσία και τον έλεγχο, την υποταγή και την υπακοή.

Αλλά πως μπορείς να εντοπίσεις γρήγορα έναν τέτοιο άνθρωπο και να λάβεις τα μέτρα σου; Εδώ είναι 5 σημάδια.

1. Κυριαρχία

Ένα κυρίαρχο, επιθετικό και μισαλλόδοξο άτομο που δεν μπορεί να δεχτεί ανθρώπους διαφορετικούς από τον εαυτό του – είτε έχει να κάνει με τον τρόπο που εργάζονται οι άνθρωποι, τον τρόπο ζωής τους ή τα δικά τους συστήματα πεποιθήσεων. Τα αυταρχικά άτομα πρέπει να έχουν τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή και να ποθούν δύναμη και εξουσία.

2. Κυνισμός

Κυνικοί άνθρωποι που βλέπουν τον κόσμο μέσα από ένα πέπλο διχόνοιας και δυσαρέσκειας.

3. Σύμπλεγμα ανωτερότητας

Αυτοί που πιστεύουν ειλικρινά ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους χωρίς να έχουν απτό ή μετρήσιμο λόγο για αυτό το σύμπλεγμα ανωτερότητας.

Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με όρους διάκρισης, ρατσισμού και ακραίας προσβολής προς τους άλλους – για παράδειγμα, ένα άτομο που δεν τους μοιάζει ή ζει έναν τρόπο ζωής που θεωρούν απαράδεκτο.

4. Αταλάντευτες πεποιθήσεις

Ένα αυταρχικό άτομο πιστεύει σε ένα σταθερό σύνολο δικαιωμάτων και κανόνων και δεν μπορεί να κοιτάξει πέρα από αυτούς τους κανόνες ή να δει τις γκρίζες ζώνες μεταξύ των ασπρόμαυρων ορίων που έχουν καθορίσει. Όλα είναι άσπρο ή μαύρο για τα αυταρχικά άτομα.

5. Αδυναμία λογικής σκέψης

Εάν έχετε μια σταθερή νοοτροπία που δεν μπορεί να αλλάξει, δεν μπορείτε επίσης να ακούσετε τη λογική, να εξηγήσετε γιατί σκέφτεστε με τον Χ τρόπο ή να εξορθολογίσετε τα συστήματα πεποιθήσεών σας με συνέπεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =