αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να εντοπίσεις ένα άτομο με κακές προθέσεις στον κύκλο σου

Πέντε σημάδια για να εντοπίσεις ένα άτομο με κακές προθέσεις στον κύκλο σου

Οι φιλικές σχέσεις είναι σημαντικές για τη γενική υγεία και ευημερία σας. Αλλά να είστε προσεκτικοί. Οι φίλοι στον κοινωνικό σας κύκλο μπορεί να εύχονται κρυφά… την αποτυχία σας στη ζωή.

Εαν νοιάζεστε για κοινωνικές πτυχές στη ζωή, είναι υγιές να συναναστρέφεστε και να κάνετε φίλους. Για τους εξωστρεφείς, αυτό μπορεί να είναι εύκολο και να βγαίνει φυσικά. Ακόμη και οι εσωστρεφείς έχουν μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα φίλων.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι οι φίλοι που προσποιούνται ότι σας συμπαθούν και εν τω μεταξύ ελπίζουν κρυφά ότι θα αποτύχετε. Εδώ είναι 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα άτομο με κακές προθέσεις στον κύκλο σου.

1. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι λίγο ανταγωνιστικός με τους άλλους. Ωστόσο, αν έχετε κάποιον στον κοινωνικό σας κύκλο που σας ανταγωνίζεται συνεχώς, πιθανότατα δεν θέλει να πετύχετε στη ζωή.

Δώστε προσοχή σε εκείνο το άτομο ή τα άτομα που προσπαθούν πάντα να «μειώσουν» τα επιτεύγματά σας. Πραγματικά δεν θέλουν να κερδίσεις σε τίποτα.

2. Διαρκώς παραβιάζουν τα όριά σου

Οι φίλοι στον κοινωνικό σας κύκλο που θέλουν το καλό σας, σέβονται τα όριά σας. Αλλά οι ”κακοί” θα βρίσκουν πάντα τρόπους να τα σπάσουν.

Για παράδειγμα, πιθανότατα έχετε όρια που περιστρέφονται γύρω από τα πρότυπα και την ηθική σας, και οι άνθρωποι που θέλουν κρυφά να αποτύχετε θα υπερβαίνουν συνεχώς αυτά τα όρια. Βάλε τα όρια σου. ‘Η ξεκίνα να βγάζεις κάποια άτομα από τον κύκλο σου.

3. Σε προσβάλλουν τακτικά

Όσοι φίλοι σας εύχονται να αποτύχετε μπορεί να αμφισβητήσουν τις πεποιθήσεις σας και να σας προσβάλουν για πράγματα που δεν ανέχεστε. Αυτά είναι συνήθως άτομα που γενικεύουν τα πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε. Ίσως καταλάβουν ότι αν σας κατηγορήσουν ότι έχετε γκρίνια όλη την ώρα, θα αλλάξετε τα στάνταρ σας και θα αποδεχτείτε πράγματα που αισθάνεστε ότι είναι καταχρηστικά. Αυτό μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σας, και το ξέρουν αυτό.

Οι προσβολές μπορεί να προκύψουν με πολλούς τρόπους από την προσβολή της εμφάνισής σας έως τα συναισθήματά σας, αλλά όλα είναι σχεδιασμένα για να σας ρίξουν.

4. Ενθάρρυνση της κακής συμπεριφοράς σας

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουμε ορισμένες κακές συμπεριφορές. Αλλά οι κακοπροαίρετοι τύποι ενθαρρύνουν την πιο σκοτεινή μας πλευρά, και αυτό συμβαίνει συνήθως για δύο λόγους: Οι αρνητικές μας ενέργειες είναι διασκεδαστικές και τους αρέσει να μας βλέπουν να γινόμαστε ρεζίλι.

Σκεφτείτε αυτούς τους φίλους που σας ωθούν να οδηγείτε γρήγορα και να παραβιάζετε το νόμο. Πιστεύετε πραγματικά ότι έχουν στο μυαλό τους το καλό σας;

5. Δεν υπάρχει υποστήριξη

Υπάρχει επίσης ένα άλλο σημάδι που μπορεί να μην είναι τόσο προφανές όσο οι άλλοι. Μερικοί φίλοι μπορεί να μην είναι αισθητά κακοί ή τοξικοί, αλλά μπορεί απλώς να μην νοιάζονται για εσάς.

Δεν σας υποστηρίζουν. Ακόμα και όταν ανακοινώνετε μια ιστορία επιτυχίας, έχουν πολύ λίγα να σχολιάσουν. Αν και ενθουσιάζεσαι όταν εκπληρώνεις ένα όνειρο, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται σε αυτόν τον ενθουσιασμό. Φυσικά όταν τους έχεις ανάγκη, είναι εξαφανισμένοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seven =