αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να εντοπίσεις έναν «κρυφό» εχθρό στον κύκλο σου

Πέντε σημάδια για να εντοπίσεις έναν «κρυφό» εχθρό στον κύκλο σου

Το να βρεις έναν φίλο για να μοιραστείς τη ζωή σου είναι σημαντικό. Αλλά μερικοί άνθρωποι που παρουσιάζονται ως φίλοι σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας λύκος… με ρούχα προβάτου. Το ίδιο ισχύει και με τους συνεργάτες στους χώρους δουλειάς. Και θα σας χρησιμοποιήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Ακόμα και οι καλύτερες φιλίες έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους. Μερικές φορές αναρωτιέστε εάν ο φίλος σας έχει καλές προθέσεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 5 σημάδια για να εντοπίσεις έναν «κρυφό» εχθρό στον κύκλο σου.

1. Βγάζει πάντα έναν ανταγωνισμό

Χρειάζεσαι ένα καινούργιο όχημα καθώς το δικό σου βρίσκεται στα τελευταία του. Αλλά μάντεψε: Θα πάρει και εκείνος ένα νέο αυτοκίνητο εάν πάρεις εσύ. Αν κάνεις νέο κούρεμα, θα κάνει και αυτός. Πάντα προσπαθούν να σας ξεπεράσουν,  για να νιώσουν καλύτερα.

Ενώ η συμμετοχή σε λίγο υγιή ανταγωνισμό είναι εντάξει, δεν πρέπει ποτέ να κλέβεις τα φώτα της δημοσιότητας κάποιου άλλου. Πρέπει να αγοράζετε ένα όχημα για κανέναν άλλο λόγο εκτός από την ανάγκη. Ωστόσο, τα κίνητρά τους δεν είναι τόσο καθαρά. Κάνουν τα πάντα τόσο ανταγωνιστικά που είναι ασφυκτικά.

2. Κουτσομπολεύει πίσω από την πλάτη σου

Η εμπιστοσύνη είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε σχέσης. Όταν έχετε έναν στενό φίλο ή συνεργάτη, θέλετε να εξασφαλίσετε ότι τα μυστικά σας είναι ασφαλή μαζί του. Ωστόσο, ο ένα «κρυφός» εχθρός μπορεί να είναι ευγενικός μπροστά σας, να προσφέρει έναν ώμο για να κλάψετε, ακόμη και να σας συμπονέσει, αλλά κάνει αυτά τα πράγματα για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σας.

Όταν φεύγουν από μπροστά σας, ανυπομονούν να πουν στους άλλους τα πάντα για τη ζωή σας. Δυστυχώς, καταλαβαίνετε την εξαπάτησή τους πολύ αργά- και ξέρετε ότι η εμπιστοσύνη σας έχει παραβιαστεί.

3. Σε χρησιμοποιούν

Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να έχεις κάποιον να σε εκμεταλλεύεται. Οι φίλοι δίνουν και παίρνουν. Έτσι, αν προσφέρεις μόνο εσύ, κάτι είναι εκτός ισορροπίας. Ο φίλος-εχθρός είναι κάποιος που νιώθει ένα αίσθημα δικαιώματος.

Θέλουν να σε γκρεμίσουν και να σε ποδοπατήσουν όταν είσαι κάτω. Αυτοί οι λεγόμενοι φίλοι είναι ανθυγιεινοί και τα τοξικά δηλητήρια που εκτοξεύουν μπορούν να σας μεταφέρουν σε σκοτεινά μέρη, αν τους το επιτρέψετε.

4. Νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του

Ενώ αυτή η φιλία φαίνεται να έχει κάποιες λυτρωτικές ιδιότητες, η αλήθεια είναι ότι δεν νοιάζονται για εσάς. Είναι ένα πολύ εγωιστικό άτομο που βρίσκει χρόνο για εσάς μόνο όταν σας χρειάζεται. Μην υπολογίζετε ότι θα έρθουν όταν τους τηλεφωνήσετε. Θα είναι πάντα πολύ απασχολημένοι.

Επίσης, δεν σέβονται τον χρόνο σας. Ας υποθέσουμε ότι εσείς οι δύο κάνατε σχέδια να πάτε για δείπνο στις επτά το απόγευμα. Δεν τηλεφωνούν για να σας πουν ότι θα αργήσουν. Κάθεσαι στο εστιατόριο ολομόναχος μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Δεν έχει σημασία για αυτούς που ξόδεψαν το χρόνο σας, καθώς νοιάζονται μόνο για το τι συμβαίνει στη ζωή τους.

5. Αρνητική Ενέργεια

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, νιώθετε ότι τίποτα από όσα κάνετε δεν είναι ποτέ αρκετά καλό για αυτούς. Σπάνια έχουν μια καλή λέξη να πουν για εσάς ή για οποιονδήποτε άλλον. Τείνουν να επισημαίνουν όλα τα άσχημα πράγματα για εσάς και σπάνια κοιτάζουν τα επιτεύγματά σας.

Δεν είστε τέλειοι, αλλά ο «κρυφός» εχθρός εφιστά την προσοχή σε αυτές τις ατέλειες πάρα πολύ. Είναι πικραμένοι και κάνουν ό,τι μπορούν για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα με τον εαυτό σου. Η ουσία του θέματος είναι ότι έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και προσπαθούν να σας κατεβάσουν στο επίπεδό τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − thirteen =