αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεσμεύονται να κάνουν (και τους οδηγούν στην επιτυχία)

Πέντε πράγματα τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεσμεύονται να κάνουν (και τους οδηγούν στην επιτυχία)

Είναι μερικές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Tις εφαρμόζουν και τους βοηθούν να φτάσουν στην επιτυχία. Πέντε τέτοιες συνήθειες παραθέτει σε άρθρο του το αμερικανικό Success.com. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον: Πρόκειται για πράγματα τα οποία μπορεί να εφαρμόσει σχεδόν ο καθένας, αν αποφασίσει να τα βάλει στην ζωή του.

Τι κάνουν λοιπόν οι πετυχημένοι άνθρωποι (και ίσως αξίζει να τα εφαρμόσεις και εσύ):

1# Είναι επίμονοι. Υπάρχει μια παλιά ιαπωνική παροιμία που λέει, «Πέσε 7 φορές και σήκω 8». Η αποτυχία, τα εμπόδια και τα πισωγυρίσματα είναι ένα κομμάτι του ταξιδιού προς την επίτευξη οποιουδήποτε σημαντικού στόχου. Στην πραγματικότητα, αυτές οι αποτυχίες σε εξελίσσουν. Η αποτυχία σου δίνει στοιχεία για να ξέρεις τι λειτουργεί και τι όχι, επομένως μπορείς να προσαρμοστείς ανάλογα με τις ανάγκες. Αλλά η αποτυχία φοβίζει τους ανθρώπους. Τους εμποδίζει να προσπαθήσουν. Πολλοί άνθρωποι αφού χτυπήσουν μερικές πόρτες και δεν δουν αποτέλεσμα, νομίζουν ότι έχουν τελειώσει. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεσμεύονται να μην τα παρατήσουν, ανεξάρτητα από το πόσες φορές θα πέσουν κάτω.

2# Κάνουν παρέα με τα σωστά άτομα. Δεν μπορείς να πας πολύ μακριά σε έναν «μαραθώνιο» αν είσαι μόνος. Επίσης δεν μπορείς να τα καταφέρεις αν συναναστρέφεσαι με τα λάθος άτομα. Όπως λέει ο διάσημος business coach, Tim Ferriss, «είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα». Αυτό το γνωρίζουν καλά οι πετυχημένοι άνθρωποι. Προσπάθησε να κάνεις στενότερη παρέα με άτομα που έχουν παρόμοιους στόχος με εσένα. Και με άτομα που μπορούν να σε εξελίξουν. Κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να αφήσεις πίσω παλαιότερες επαφές σου. Διάβασε εδώ και το άρθρο: «Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους».

3# Κάνουν τη δουλειά. Οι άνθρωποι περνούν αμέτρητο χρόνο στο να ονειρεύονται την επιτυχία, αλλά σπάνια προχωρούν σε πράξεις έτσι ώστε να φτάσουν στον στόχο που θέλουν. Και δεν χρειάζεται να κοιτάς μόνο τον τελικό στόχο. Το πως θα χτίσεις ένα project εκατομμυρίων ή το πως θα δουλέψεις σε έναν κολοσσό. Για αρχή, κάνε το πρώτο βήμα. Προς τον στόχο που θες. Άλλωστε, πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν καν στο πρώτο βήμα. Δεν ξεκινούν να δουλεύουν για να φτάσουν εκει που θελουν. Μένουν απλά στη θεωρία.

4# Ξέρουν τον εαυτό τους. Όπως σημειώνει το Success.com, πρέπει να ξέρετε ποια είναι τα δυνατά σας σημεία και πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να επιταχύνετε την πρόοδό που θέλετε. Από την άλλη, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις αδυναμίες σας, ώστε να ξέρετε πως να τις εμποδίσετε από το να σας εκτροχιάσουν. Κάντε μια ειλικρινή απογραφή των δεξιοτήτων σας. Στη συνέχεια, κάντε ένα σχέδιο για το πώς θα βελτιωθείτε ή πως θα λάβετε βοήθεια όπου χρειάζεται.

5# Συνεχής μάθηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν… τι δεν ξέρουν. Άλλα όσο περισσότερο δουλεύεις και πας πιο βαθιά σε ένα επαγγελματικό πεδίο, κατανοείς καλύτερα τα κομμάτια στα οποία χρειάζεσαι βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ακόμα και κορυφαίοι επιχειρηματίες όπως ο Bill Gates ή ο Elon Musk, είναι σε μια φάση συνεχούς μάθησης. Η παρέα με τους κατάλληλους ανθρώπους (να το Point No2 πάλι), τα βιβλία ή κάποια online μαθήματα, μπορούν να σε βοηθήσουν έτσι ώστε να αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες που πριν δεν είχες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =