αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα στα οποία οι πειθαρχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν ποτέ τον χρόνο τους

Πέντε πράγματα στα οποία οι πειθαρχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν ποτέ τον χρόνο τους

Αυτό που ΔΕΝ κάνουμε είναι εξίσου σημαντικό με τα πράγματα που κάνουμε. Μπορεί να κοιτάξετε κάποιον πιο πειθαρχημένο από εσάς και να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που κάνει σωστά. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα σπουδαίο. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο – δεν σπαταλούν τον χρόνο τους σε ασήμαντα πράγματα.

Αν θες να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση, εδώ θα δεις 5 πράγματα στα οποία οι πειθαρχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο τους. Και μπορείς να «αντιγράψεις» αυτές τις συνήθειες.

1# Δεν προσπαθούν να είναι τέλειοι. Όταν προσηλώνετε τόσο πολύ στο να κάνετε τα πράγματα τέλεια, θα εμποδίσετε τα πράγματα να είναι τόσο καλά όσο θα μπορούσαν να είναι. Αυτοί που έχουν εμμονή με το τέλειο, συνήθως καταλήγουν να μένουν πίσω. ‘Η να μην ξεκινούν καν μία προσπάθεια, περιμένοντας να έχουν τα «τέλεια» δεδομένα στα χέρια τους. Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό και μετριάζουν τις παρορμήσεις που μπορεί να έχουν για να κάνουν τα πράγματα τέλεια. Αντίθετα, ξεκινούν να κάνουν τη δουλειά, και στοχεύουν στο να κάνουν μία καλή δουλειά. Η πρόοδος είναι πιο σημαντική.

2# Δεν παρασύρονται από τα συναισθήματα τους. Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο άσχημα μπορούν να βλάψουν τα συναισθήματά τους, τους ίδιους και τους ανθρώπους γύρω τους, αν ακολουθήσουν τυφλά την καρδιά τους. Αν και μπορεί να ακούγεται άσχημο σε κάποιον που του αρέσει να εκφράζει αυθόρμητα τα συναισθήματα του, οι πειθαρχημένοι άνθρωποι κρατούν τα συναισθήματά τους πιο μαζεμένα. Δεν λένε κάτι σε έναν άνθρωπο, απλά επειδή τους ήρθε στο μυαλό τη δεδομένη στιγμή, γιατί μπορεί να καταλήξουν να πουν το λάθος πράγμα στο λάθος άτομο, τη λάθος στιγμή.

3# Δεν αναλώνονται στο περιττό δράμα και το κουτσομπολιό. Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι αυτά τα πράγματα είναι χάσιμο χρόνου. Έχουν κάνει τα μαθηματικά. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούτε κουτσομπολιά για μια ώρα την ημέρα. Δηλαδή 365 ώρες το χρόνο! Φανταστείτε να ξοδεύετε αυτόν τον χρόνο διαβάζοντας βιβλία ή ακόμα και να ξεκουράζεστε. Το θέμα με τα κουτσομπολιά και το δράμα είναι ότι δεν προσθέτουν τίποτα στη ζωή σας. Και αυτό που είναι επικίνδυνο, είναι ότι είναι εθιστικά. Θα γίνουν συνήθεια αν δεν σταματήσετε να κάνετε αυτά τα «ακίνδυνα» πράγματα.

4# Δεν αφήνουν τους στόχους τους απροσδιόριστους. Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι δεν αφήνουν τις μέρες να περάσουν χωρίς έναν ξεκάθαρο στόχο για τον οποίο θα προσπαθήσουν. Προσπαθούν να θέσουν σαφείς, ρεαλιστικούς στόχους στους οποίους μπορούν να εργαστούν. Φροντίζουν επίσης να έχουν ένα πρόγραμμα που ελπίζουν να τηρήσουν. Μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι θέλετε να ζωγραφίσετε το ηλιοβασίλεμα κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά αν δεν ορίσετε μια προθεσμία, μπορεί απλώς να καταλήξετε να το σκέφτεστε… μέχρι να γίνετε πολύ μεγάλοι για να κρατήσετε πραγματικά ένα πινέλο.

5# Δεν περιμένουν την έμπνευση να έρθει μόνη της. Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα μέχρι να έρθει η έμπνευση. «Όχι τώρα, δεν έχω έμπνευση» είναι μια κοινή δικαιολογία. Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό. Γνωρίζουν ότι περιμένοντας να έρθει, απλώς χάνουν τον χρόνο τους. Εάν η έμπνευση δεν υπάρχει ήδη, τότε προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους για να προχωρήσουν. Αν, ας πούμε, θέλουν να μαγειρέψουν δείπνο για κάποιους καλεσμένους, δεν πρόκειται να κοιτάξουν επίμονα το ντουλάπι, να σηκώσουν τους ώμους τους και να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους σόου στο Netflix μέχρι να ερθουν οι ιδέες. Αντίθετα, θα στραφούν σε εκπομπές μαγειρικής και θα διαβάσουν βιβλία μαγειρικής- και μετά θα μπουν στην κουζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρησιμοποίησε τον κανόνα των 3 δευτερολέπτων, πριν πεις «ναι» σε οτιδήποτε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − twelve =