αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που πρέπει να ξέρει ο κάθε Millennial που θέλει να γίνει leader

Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρει ο κάθε Millennial που θέλει να γίνει leader

O Simon Sinek είναι bestseller συγγραφέας των New York Times. Και μάλιστα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την γενιά των Millennials. Είναι ίσως ένα από τα κατάλληλα άτομα, για να μιλήσουν για την συγκεκριμένη γενιά και το πως μπορεί να φτάσει στην επιτυχία. Είναι αλήθεια ότι και ο ίδιος ξεκινώντας την καριέρα του, αντιμετώπισε παρόμοιες προκλήσεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του παραθέτει τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε Millennial που θέλει να γίνει leader. Και κάπως έτσι, μπορείς να αναπτύξεις και τη δική σου επιχείρηση.

1# Μην μπερδεύεις την ηγεσία, με το να είσαι ηγέτης. Σύμφωνα με τον Simon Sinek, ηγέτης μπορείς να είσαι σε οποιαδήποτε ομάδα συμμετέχεις. Δεν χρειάζεται να είστε στην ηγεσία μιας εταιρίας, δηλαδή στις τοπ θέσεις.

2# Να είσαι «μαθητής» σε ότι αφορά την ηγεσία. Μέντορες, βιβλία και ομιλίες θα βοηθήσουν

3# Να βοηθάς τους άλλους γύρω σου. Έτσι θα βοηθήσουν και οι άλλοι εσένα, και θα αναπτυχθείτε επαγγελματικά

4# Ξεκίνα νωρίς. Μπορείς να είσαι leader σε μια σχολική ομάδα ή αργότερα σε μια startup. Ξεκίνα νωρίς να έχεις ηγετικές θέσεις. Θα σε βοηθήσει στη συνέχεια.

5# Μη ξεχνάς να είσαι καλός follower στην αρχή. Πριν λάβεις θέση leader, να είσαι καλός follower. Κάνε την ζωή του leader πιο εύκολη, πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και προσπάθησε να κινείσαι με κανόνες work ethic.

Γιατί το να φύγεις από μια δουλειά που δεν σου αρέσει, μπορεί να είναι μεγάλο λάθος

«Έχω μιλήσει με πολλούς νέους στον χώρο εργασίας. Και υπάρχει η εξής νοοτροπία: Αν είμαι σε μια δουλειά που δεν μου αρέσει και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου εκεί, γιατί να παραμείνω;», έχει πει επίσης ο Sinek.

Πολλοί νέοι αισθάνονται ότι πρέπει να αλλάξουν δουλειά, για να βελτιώσουν την καριέρα τους. Όμως, στην πραγματικότητα ίσως η παραμονή να είναι το «κλειδί». Προσπαθώντας να δεις τι καλύτερο μπορείς να κάνεις σε μια δουλειά.

Δεν είναι κακό να αλλάζεις θέσεις εργασίας για να βρεις αυτό με το οποίο είσαι παθιασμένος. Ούτε είναι κακό να φύγεις από ένα κακό εργασιακό περιβάλλον. Όμως, αν το κάνεις πολύ γρήγορα, μπορεί να σε εμποδίσει να μάθεις πολύτιμα μαθήματα και να ανακαλύψεις ευκαιρίας στην εταιρία που είσαι ήδη.

«Δεν γνωρίζουμε πάντα αρκετά, για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις μέσα σε έναν, δύο ή τρεις μήνες» τονίζει ο Sinkek, μιλώντας στο CNBC.

Αν είσαι σε μια δουλειά και νιώθεις ότι δεν σου αρέσει εκεί, μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Ο Simon Sinek προτείνει πριν από οτιδήποτε, να κάνεις δύο πράγματα.

1# Πάρε Feedback, από εργοδότη ή προϊσταμένους, για το πως μπορείς να δουλέψεις καλύτερα

2# Να είσαι πιο ανοιχτός στους επαγγελματικούς στόχους σου. Και συζήτα αυτούς τους στόχους με το αφεντικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =