αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση

Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση

Παρόλο που η επιχειρηματικότητα μπορεί να σε φέρει σε ένα συναρπαστικό μονοπάτι, δεν είναι όλα τόσο εύκολα να κάνεις αυτή την επιλογή. Ζούμε στην εποχή των startups, όπου πολλοί νομίζουν πως μια καλή ιδέα αρκεί για να σε «εκτοξεύσει». Στην πραγματικότητα όμως, για να φτάσεις στην business επιτυχία παίζει ρόλο μια σειρά παραγόντων. Και είναι καλό να ξέρεις κάποια πράγματα από πριν, έτσι ώστε να κάνεις τα σχέδια σου.

Εδώ είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση.

1# Βάλε στην άκρη κάποια χρήματα. Το νέο project σου δεν θα σου φέρει κέρδη για τους πρώτους 6 μήνες, 1 χρόνο ή ακόμα περισσότερο. Πρέπει να είσαι έτοιμος να αντέξεις οικονομικά. Μια καλή επιλογή είναι να ξεκινήσεις να βάζεις στην άκρη χρήματα, αρκετούς μήνες πριν ξεκινήσεις την επιχείρηση σου.

2# Μέντορας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Βρες έναν άνθρωπο που έχει πετύχει στο πεδίο που σε ενδιαφέρει. Και άκου τι έχει να σου πει.

3# Δες τον ανταγωνισμό και την αγορά. Πριν μπεις σε μια αγορά, είναι σημαντικό να δεις το μέγεθος τις και τις προοπτικές ανάπτηξης. Επίσης δες τον ανταγωνισμό και το κατά πόσο αυτός καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν. Αν δεις κάποιο «κενό» κάνε την κίνηση σου.

4# Κάνε εξάσκηση στην παρουσίαση. Έχουμε φύγει από την εποχή που ένας ιδρυτής ήταν… κλεισμένος στο γραφείο του και δεν τον έβλεπαν πολλοί άνθρωποι. Τώρα μάλλον θα χρειαστείς να μιλήσεις δημόσια ή να κάνεις παρουσιάσεις σε υποψήφιους επενδυτές. Κάνε εξάσκηση και γίνε όσο καλύτερος μπορείς στις δημόσιες ομιλίες.

5# Δεν έχεις ιδέα; «Δανείσου» κάποιου άλλου. Δεν λέμε να την πάρεις αυτούσια. Μην ξεχνάς όμως ότι όταν ο Mark Zuckerberg έφτιαξε το Facebook, υπήρχε ήδη το MySpace. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις από το μηδέν. Μπορείς να δεις άλλες ιδέες που υπάρχουν στην αγορά, να πάρεις κάποια από αυτές, να την εξελίξεις και να την φέρεις στα δικά σου μέτρα. Αρκετές φορές, δεν μένει στην ιστορία ο πρώτος που έκανε κάτι, αλλά ο καλύτερος…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =