αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που πιστεύει ένας τελειομανής

Πέντε πράγματα που πιστεύει ένας τελειομανής

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για την αυτοβελτίωση και την ανάπτυξη. Αλλά όταν η επιθυμία σας να βελτιώσετε τον εαυτό σας μετατρέπεται σε τελειομανία, το πρόσθετο άγχος θα μπορούσε να επηρεάσει την ευημερία σας. Η τελειομανία μπορεί επίσης να σε σαμποτάρει με πολλούς τρόπους. Να σε κρατήσει σε μία αδράνεια περιμένοντας… την τέλεια στιγμή, τις τέλειες προϋποθέσεις ή να περιμένεις να έχεις όλα τα εργαλεία στα χέρια σου για να ξεκινήσεις μία προσπάθεια. Αντίθετα, άνθρωποι όπως ο Jeff Bezos εφαρμόζουν τον κανόνα του 70% και προχωράνε.

Αν και μια ορισμένη προσπάθεια για την τελειότητα μπορεί να είναι καλό, όταν είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στη ζωή σας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Εάν συνεχίζετε να τεντώνετε τον εαυτό σας στοχεύοντας στην τελειότητα σε κάθε πτυχή της ζωής σας, θα έρθει αναπόφευκτα μια στιγμή που αυτοί οι στόχοι δεν είναι επιτεύξιμοι. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη και πίεση.

Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που πιστεύει ένας τελειομανής. Αν υπάρχει κάτι από αυτά και στο δικό σου μυαλό, μάλλον πρέπει να αλλάξεις μονοπάτι.

1. Η αποτυχία δεν είναι επιλογή

Το μόνο αποτέλεσμα που σας ενδιαφέρει είναι η επιτυχία. Πήρατε 8/10 σε ένα τεστ; Δεν είναι αρκετά καλό. Και δεν αφορά μόνο την επιτυχία στις εξετάσεις. Το να είσαι τελειομανής σημαίνει ότι κάθε πτυχή της ζωής σου είναι… υπό έλεγχο. Είτε δοκιμάζετε μια νέα συνταγή είτε έχετε έναν στόχο στη δουλειά που πρέπει να πετύχετε. Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά για τον τελειομανή.

2. Δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι άνθρωποι συμβιβάζονται… με τις ατέλειες

Όταν ζεις τη ζωή σου αγχωμένος ακόμα και για τις παραμικρές ατέλειες, είναι πιθανό να απορείς για το πως οι άλλοι ζουν… με τις ατέλειες τους.

3. Διορθώνεις τους άλλους

Έχετε την τάση να διορθώνετε πάντα τη γραμματική ή την ορθογραφία κάποιου; Αυτά τα λάθη κυριολεκτικά ξεπηδούν από τη σελίδα και… σας χτυπάνε στο πρόσωπο; Αναρωτιέστε γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τα ίδια λάθη τόσο γρήγορα. Μάλλον είσαι τελειομανής για αυτό προσέχεις το κάθε τι.

4. Σου παίρνει ώρες να ολοκληρώσεις ένα task γιατί θες να είναι τέλειο.

Δεν σου αρκεί απλά «να γίνει η δουλειά». Θες ένα task να είναι τέλειο. Και είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις… άπειρες ώρες για να το καταφέρεις. Το αποτέλεσμα είναι να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια από όσο πρέπει. Ακόμα και για τα μικρότερα tasks.

5. Είσαι μονίμως αναβλητικός

Οι τελειομανείς ασκούν τόσο μεγάλη πίεση στον εαυτό τους που μερικές φορές ο μόνος τρόπος που μπορούν να αντεπεξέλθουν είναι να αναβάλλουν συνεχώς αυτό που πρέπει να γίνει. Περιμένουν την «τέλεια στιγμή» ή την «τέλεια ιδέα» για να ξεκινήσουν κάτι. ‘Η να έχουν «περισσότερο χρόνο» ή «περισσότερα χρήματα» στη διάθεση τους. Αναβάλουν τα σχέδια τους μέχρι να υπάρχουν οι τέλειες προϋποθέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =