αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μπορεί να καταλάβει κάποιος για εσένα, αν απλά σε κοιτάξει

Πέντε πράγματα που μπορεί να καταλάβει κάποιος για εσένα, αν απλά σε κοιτάξει

Δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, λένε κάποιοι. Αλλά μερικές φορές μπορείς. Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές μελέτες, μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά πράγματα για κάποιον, κοιτάζοντας τον. Υπάρχουν μερικά απλά σημάδια που μπορούν να μας οδηγήσουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που ίσως να καταλάβει κάποιος για εσένα, αν απλά σε κοιτάξει. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που παραθέτει το αμερικανικό Hack Spirit.

1# Οι εξωστρεφείς χαμογελούν περισσότερο. Χαμογελάς πολύ; Τότε μπορεί να είσαι εξωστρεφής. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που είναι εξωστρεφή τείνουν να χαμογελούν πιο πολύ, ενώ τα άτομα που είναι εσωστρεφή συνήθως προσπαθούν να συγκρατήσουν το χαμόγελο σε δημόσιες καταστάσεις. Μάλιστα, αυτό φαίνεται ακόμα και σε φωτογραφίες, όπως έχει δείξει σχετική έρευνα.

2# Οι ναρκισσιστές τείνουν να φορούν πιο φωτεινά ρούχα και έχουν περισσότερα αξεσουάρ. Σύμφωνα με άλλη μελέτη, οι ναρκισσιστές συνήθως φορούν πιο φωτεινά ρούχα. Και επίσης έχουν περισσότερα αξεσουάρ ή έντονο μακιγιάζ. Γενικότερα προσπαθούν να έχουν «έντονα» στοιχεία στην εμφάνιση τους.

3# Τι παπούτσια φοράς; Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Research in Personality λέει ότι μπορείτε να «διαβάσετε» την προσωπικότητα κάποιου μέσω της επιλογής των παπουτσιών του. Οι άνθρωποι που φορούν άνετα παπούτσια τείνουν να έχουν μια ευχάριστη προσωπικότητα. Από την άλλη, οι άνθρωποι που φορούν μποτάκια είναι πιο πιθανό να είναι «επιθετικοί» ή νευρικοί. Το να φοράτε άβολα παπούτσια μπορεί να δείχνει ότι έχετε μια έντονη προσωπικότητα.

4# Ο τρόπος που περπατάς. Ο τρόπος που περπατάς μπορεί να πει πολλά για το ποιος είσαι, σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Patti Wood. Εάν περπατάτε γρήγορα με το βάρος σας προς τα εμπρός, είναι πιο πιθανό να είστε λογικοί και οργανωμένοι. Μπορεί επίσης να είστε σοβαροί και ανταγωνιστικοί. Εάν περπατάτε με τραβηγμένους τους ώμους σας προς τα πίσω και το κεφάλι ψηλά, έχετε την τάση να είστε χαρισματικοί και προσαρμόσιμοι (αλλά μπορεί επίσης να τραβάτε τα φώτα της δημοσιότητας). Επιπλέον, αν είστε πατάτε στις μύτες των ποδιών σας όταν περπατάτε και τείνετε να κολλάτε τα μάτια σας στο πάτωμα, μπορεί να είστε πιο εσωστρεφείς και ευγενικοί.

5# Οι σέλφι. Μια μελέτη που έγινε το 2015 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια το πόσο ανοιχτός είναι κάποιος σε νέες εμπειρίες με βάση το πόσο θετικός φαίνεται σε μια φωτογραφία σέλφι. Με απλά λόγια, αν κάποιος εμφανίζεται χαρούμενος και ευχάριστος στις φωτογραφίες, είναι πιθανότερο να είναι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα: Εξηγεί ένας Έλληνας expert στη γλώσσα του σώματος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =