αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη και πέφτει η ψυχολογία σου

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη και πέφτει η ψυχολογία σου

Η ζωή μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη μερικές φορές. Είτε είναι το απροσδόκητο που ανατρέπει τα σχέδια της ημέρας, είτε είναι παγκόσμια ζητήματα που φαίνονται ανυπέρβλητα, το ηθικό μας (καθώς και η γενική ψυχική και συναισθηματική μας υγεία) μπορεί να πληγεί.

Το να υποκύψεις στην απόγνωση όταν η ζωή σε καταρρίπτει, δεν πρόκειται να σου κάνει – ή σε κανέναν άλλον στη ζωή σου – κανένα καλό. Επιπλέον, μπορεί να καταλήξει να κάνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε πολύ χειρότερη, καθώς θα εντείνει τις δυσκολίες που συμβαίνουν γύρω σας.

Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν, όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη.

1# Άκου μουσική. Έχετε παρατηρήσει ότι η ακρόαση διαφορετικών ειδών μουσικής μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας; Δημιουργήστε μερικές playlists με μελωδίες που γνωρίζετε ότι θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και βάλτε τις όταν η ζωή σας απογοητεύσει. Σημειώστε ποια τραγούδια σας κάνουν να νιώθετε πιο χαρούμενοι και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να τα ακούτε σε τακτική βάση. Μερικές φορές μια η πρόληψη μπορεί να κάνει πολλά καλά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να νιώθετε τη ζωή να σας βαραίνει, ακούστε τα τραγούδια που ξέρετε ότι θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Ίσως μπορέσετε να αποκρούσετε το σκοτάδι… προτού ριζώσει στο μυαλό σας.

2# Αθληση. Η κίνηση του σώματός σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και απελευθερώνει «ορμόνες της χαράς» που μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεσή σας.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν να κάνουν μια βόλτα ή να τρέξουν, άλλοι μπορεί να προτιμούν να κάνουν γιόγκα ή να χορεύουν. Ό,τι κι αν επιλέξετε, κάντε 30-60 λεπτά από αυτό, ώστε να επωφεληθείτε πλήρως από την αυξημένη σεροτονίνη και τις ενδορφίνες.

3# Τακτοποίησε τον χώρο σου. Μπορεί να συνδιαστεί… και με τα δύο παραπάνω points. Η τακτοποίηση του χώρου σας μπορεί να σας κάνει πολλά καλά. Το να βρίσκεστε σε έναν ακατάστατο ή ακόμα και βρώμικο χώρο μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για τα συναισθήματα και το ηθικό σας. Θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα, όταν ο χώρος γύρω σας είναι φρέσκος και καθαρός.

4# Μίλα σε κάποιον. Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες μας. Είτε αποφασίσετε να περάσετε λίγο χρόνο με τον ειδικο-θεραπευτή σας, είτε να πιείτε καφέ με έναν καλό φίλο, η συζήτηση με κάποιον μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.

Όταν η ζωή σε απογοητεύει, είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να νιώθεις ότι όλα γύρω σου είναι χάλια. Η συζήτηση με κάποιον μπορεί να σας ηρεμήσει και να σας εμπνεύσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ρίξεις όλα τα βάρυ που έχεις στον άλλο.

Αντίθετα, προσπαθήστε να εστιάσετε σε θετικά πράγματα που συμβαίνουν. Ο φίλος σας μπορεί να αναφέρει ένα νέο βιβλίο που διαβάζει ή μια τηλεοπτική σειρά που έχει ανακαλύψει και θα ήταν εξαιρετικό να εστιάσετε. Μερικές φορές, χρειάζεται απλώς κάποιος άλλος να ελέγχει τα «τυφλά μας σημεία» για να μας ενημερώσει για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν.

5# Κάνε μια θετική αλλαγή. Πολλοί άνθρωποι συγκλονίζονται και πέφτουν σε κατάθλιψη από όλα όσα πηγαίνουν στραβά στον κόσμο. Φαίνεται ότι κάθε μέρα, υπάρχει κάποια νέα καταστροφή για την οποία αναμένεται να φοβηθούμε ή να εξοργιστούμε, και που μπορεί να είναι εντελώς εξουθενωτική.

Πιθανότατα έχετε ακούσει τη φράση «think globally, act locally» στο παρελθόν, και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσεις αυτά τα συναισθήματα κατάθλιψης και αδυναμίας. Ο καθένας από εμάς είναι ικανός να δημιουργήσει αλλαγές στα περιβάλλοντα που είναι κοντά μας. Κάντε έναν απολογισμό του τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις συνθήκες εκεί όπου βρίσκεστε τώρα, με ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =