αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος σου κάνει κριτική

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος σου κάνει κριτική

Μπορεί να σου συμβεί: Να σου κάνουν κριτική. Ειδικά στην εποχή μας, όπου όλοι… έχουν γνώμη για όλα. Το βλέπουμε έντονα και στα social media.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει φυσικά και στον επαγγελματικό ή τον προσωπικό σου κύκλο. Και τι μπορείς να κάνεις αν βρεθείς σε μία τέτοια κατάσταση; Εδώ είναι 5 συμβουλές.

1. Να ξέρεις την αποστολή σου

Να έχετε στο μυαλό σας ξεκάθαρα τι θέλετε να πετύχετε και γιατί. Για να παραμείνετε σε σωστό δρόμο, οι λόγοι που κάνετε κάτι πρέπει να ταιριάζουν με τις βασικές αξίες και το πάθος σας. Στη συνέχεια, γράψτε την αποστολή σας σε ένα αρχείο word και κρατήστε το στον υπολογιστή σας, για να το βρίσκετε εύκολα στις δύσκολες στιγμές.

2. Μην αποκαλύπτεις πάρα πολλά πολύ σύντομα

Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι στη ζωή σας θα βρουν το… λάθος στον στόχο σας, θα σας προειδοποιήσουν να «προσέξετε» ή θα μοιραστούν μια ιστορία κάποιου που απέτυχε όταν προσπάθησε να πετύχει έναν παρόμοιο στόχο.

Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σκοτώσετε το κίνητρό σας, ειδικά όταν δεν έχει συγκεντρώσει αρκετή θετική δυναμική για να αντέξει την κριτική.

Στα αρχικά στάδια του ταξιδιού σας, είναι καλύτερο να γράψετε τον τελικό σας στόχο σε ένα σημειωματάριο και να κρατήσετε τις ιδέες σας για τον εαυτό σας. Αφήστε την αυτοπεποίθηση και το κίνητρό σας να αναπτυχθούν προτού μοιραστείτε τα νέα.

3. Διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο

Παρατήρησα ότι πολλοί από τους φίλους και τους αγαπημένους σας μπορεί να είναι επικριτικοί επειδή τα ενδιαφέροντα και το υπόβαθρό τους είναι αντίθετα από τα δικά σας. Τι μπορείς να κάνεις; Γνώρισε νέα άτομα που θα ήταν πιο πιθανό να συνδεθούν μαζί σου, να προσφέρουν ενθάρρυνση και να παρέχουν χρήσιμες γνώσεις.

Αναζητήστε τη συντροφιά εκείνων που είναι πιο πιθανό να σας υποστηρίξουν. Δημιουργήστε ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης για να το αξιοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

4. Πέρνα χρόνο μόνος

Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες μας. Είναι χρήσιμο να περνάς χρόνο μόνος. Δεν χρειάζεται να αποδράσετε σε ένα έρημο νησί για μια εβδομάδα. Ακόμη και μια ώρα μακριά από την τεχνολογία και τους άλλους ανθρώπους θα σας επιτρέψει να βρεθείτε στην ηρεμία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια στρατηγική νίκης. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι λόγοι για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν να περνούν χρόνο μόνοι.

5. Βρείτε αυτούς που κατάφεραν να πετύχουν έναν παρόμοιο στόχο με τον δικό σας

Το καλύτερο αντίδοτο στα… σενάρια της καταστροφής που σας παραθέτουν οι επικριτές, είναι μια ιστορία θριάμβου.

Βρείτε πέντε κορυφαίους «παίκτες» στον κλάδο σας και ακολουθείστε τα βήματά τους. Δείτε τι επιλογές έκαναν. Εστιάστε την προσοχή σας στα εκπληκτικά αποτελέσματα που έχουν πετύχει. Μπορούν να γίνουν μια από τις κύριες πηγές κινήτρων για εσάς.

Σήμερα, φτιάξτε μια λίστα με 5 έως 10 άτομα που έχουν πετύχει έναν παρόμοιο στόχο με τον δικό σας και μάθετε από αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + fourteen =