αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου και θα σε φέρουν πιο κοντά στην startup επιτυχία

Πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου και θα σε φέρουν πιο κοντά στην startup επιτυχία

Είναι αλήθεια ότι σχεδόν 8 στις 10 startups αποτυγχάνουν. Το γιατί φτάνει ένας startupper στην αποτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς -που ίσως δεν περιμένεις- είναι ο ελεύθερος χρόνος. Ναι, το τι κάνει κάποιος στον ελεύθερο χρόνο του, παίζει ρόλο. Και μπορεί να τον φτάσει πιο κοντά στην επιτυχία. Οι πετυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους όχι μόνο για να ξεκουράζονται ή για να βλέπουν Netflix.

Και τι ωφέλιμο μπορείς να κάνεις λοιπόν; Εδώ είναι 5 συγκεκριμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο και να σε φτάσουν κοντά στην δική σου επιτυχία.

1# Γυμναστική. Ακόμα και επιχειρηματίες μεγάλης ηλικίας, όπως ο Richard Branson, έχουν την άθληση μέσα στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Έστω 30 λεπτά αρκούν. Έτσι θα καθαρίσεις το μυαλό σου, θα διώξεις το στρες και θα αποκτήσεις ενέργεια για όλη την εργάσιμη εβδομάδα σου. Φυσικά θα έχεις και μια καλή υγεία.

2# Χόμπι. Δεν γίνεται η καθημερινότητα σου να έχει μόνο δουλειά. Δεν γίνεται το μόνο ενδιαφέρον σου να είναι αυτό. Βρες ένα ή περισσότερα χόμπι που σου αρέσουν. Θα σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να γίνεις πιο δημιουργικός.

3# Μάθε νέα πράγματα. Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες, είναι μόνιμα σε μια φάση μάθησης. Όταν έχεις χρόνο λοιπόν, μάθε μερικά νεά skills. Μπορεί να γίνει ακόμα και από το laptop σου, με online μαθήματα.

4# Βιβλία. Και αυτό είναι κάτι που το κάνουν καθημερινά γνωστοί επιχειρηματίες, όπως ο Bill Gates. Ακόμα ένας τρόπος για να λάβεις νέες γνώσεις. Ενώ παράλληλα θα χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική ημέρα.

5# Συνάντησε θετικούς ανθρώπους. Ίσως το πιο σημαντικό Point. Δεν έχει νόημα να είσαι όλη την ημέρα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Θα σε φθείρει αργά ή γρήγορα. Όταν έχεις χρόνο (κι αν δεν έχεις φρόντισε να βρεις) συνάντησε άλλα άτομα που συμπαθείς. Αν είναι άνθρωποι θετικοί και δημιουργικοί, ακόμα καλύτερα. Μπορούν να σε εξελίξουν ακόμα περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =