αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι πλούσιοι κάθε ημέρα. Και για αυτό είναι πετυχημένοι

Πέντε πράγματα που κάνουν οι πλούσιοι κάθε ημέρα. Και για αυτό είναι πετυχημένοι

Οι εξαιρετικά πετυχημένοι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν με όλα τα «εργαλεία» στη διάθεση τους, για να πετύχουν τους μεγάλους στόχους. Αλλά κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα και μερικές απλές συνήθειες που τους βοήθησαν να γίνουν επιτυχημένοι.

Άνθρωποι όπως ο Bill Gates ή ο μεγαλοεπενδυτής Mark Cuban, έχουν διαμορφώσει τις δικές τους απόψεις, για το πως πρέπει να διαχειρίζεσαι την κάθε ημέρα που περνά. Το CNBC, παραθέτει 5 πράγματα, τα οποία κάνουν οι δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι κάθε ημέρα. Και για αυτό είναι επιτυχημένοι.

1- Παρακολουθούν το πως ξοδεύουν το χρόνο: Ο Mark Cuban είναι ξεκάθαρος. «Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχετε». Και εξηγεί: «Δεν μπορείτε να τον αγοράσετε, δεν μπορείτε να τον βρείτε, δεν μπορείτε να τον αποθηκεύσετε και δεν μπορείτε να τον ανταλλάξετε». Την ίδια άποψη έχει και η γκουρού των ακινήτων, Barbara Corcoran. Η ίδια έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία 6 δισ. δολαρίων και αυτό που αποτελεί το «κλειδί» για την ίδια, είναι να χρησιμοποιείς τον χρόνο με σύνεση.

2- Αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους εργαζομένους: Οι εργαζόμενοι, συνήθως σέβονται τους εργοδότες τους. Δεν συμβαίνει όμως πάντα και το αντίθετο. Ο εκατομμυριούχος τραπεζίτης Bill Winterssays, έλαβε την καλύτερη συμβουλή από τον πατέρα του. Σύμφωνα με αυτή, πρέπει να σέβεσαι όλους τους εργαζομένους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

3- Δεν αφήνουν τα εμπόδια να τους σταματήσουν: Τρανταχτό παράδειγμα η COO του Facebook, Sheryl Sandberg. Ο άνδρα της πέθανε απροσδόκητα το 2015. Η ίδια όμως κατάφερε να διαχειριστεί αυτό το πλήγμα και να συνεχίσει την πορεία της. Ο ψυχολόγος Adam Grant, λέει ότι όλοι μπορούν να γίνουν πιο ανθεκτικοί στις δύσκολες στιγμές, κάνοντας μερικές απλές ασκήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατάτε ένα σημειωματάριο στο οποίο θα γράφετε τη συνεισφορά που έχει η δουλειά σας σε άλλους. Για να έχετε μια καλύτερη αίσθηση για το πόσο σημαντική είναι η δουλειά σας και να υπερνικάτε τα εμπόδια.

4- Λαμβάνουν σοβαρά τα Social Media: Ο επιχειρηματίας και επενδυτής, Daymond John, λέει ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να δημιουργήσεις μια αυθεντική παρουσία στα social media. Μην τα χρησιμοποιείς απλά ως ένα μέσο αυτοπροβολής. Δείξτε ποιος είστε και αλληλεπιδράστε με ανθρώπους από το πεδίο σας. Οι ευκαιρίες βρίσκονται εκεί.

5- Βρίσκουν χρόνο για να δουλέψουν με projects που είναι παθιασμένοι: Σε πρόσφατη εμφάνιση τους, οι δύο φίλοι Bill Gates και Warren Buffett, μίλησαν για την επιτυχία και τον ρόλο που παίζει το πάθος. «Για να είσαι επιτυχημένος σε οτιδήποτε, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις πάθος για αυτό», τόνισε ο Buffett. Αν κάποιος έχει πάθος για αυτό που κάνει, και παράλληλα μπορεί να μαζέψει γύρω του, τους σωστούς ανθρώπους, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =