αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε Παρασκευή

Πέντε πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε Παρασκευή

Είναι η ημέρα που περιμένουν οι περισσότεροι κάθε εβδομάδα: Η Παρασκευή. Και ενώ το μυαλό αρκετών είναι ήδη… στο Σαββατοκύριακο που έρχεται, οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν να αξιοποιούν την τελευταία ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας τους. Έτσι ώστε να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το 5ημερο τους λίγο πριν το ΣΚ, ενώ την ίδια στιγμή θα προετοιμαστούν για να είναι παραγωγικοί την νέα εβδομάδα που έρχεται. Για να είναι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Και φυσικά σχεδιάζουν τι θα κάνουν εκτός γραφείου.

Το It’s Possible κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει 5 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε Παρασκευή. Μπορείς να τα βάλεις και στο δικό σου πρόγραμμα.

1# Βλέπουν τις νίκες που πέτυχαν την εβδομάδα που πέρασε. Είναι εύκολο να αναλωθείς στα αρνητικά. Οι πετυχημένοι άνθρωποι όμως κάθε Παρασκευή κοιτούν τα επιτεύγματα που είχαν την εργάσιμη εβδομάδα που πέρασε. Ακόμα κι αν πρόκειται για μικρές νίκες. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αυξάνεις τα επίπεδα ευτυχίας σου, αλλά παίρνεις και ώθηση για την συνέχεια.

2# Βάζουν προτεραιότητες για την νέα εβδομάδα. Οι πετυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα απογεύματα της Παρασκευής για να θέσουν τις προτεραιότητες της νέα εβδομάδας. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα. Βάλε 3 ως 5 βασικούς στόχους που θες να πετύχεις. Μια μίνι to-do λίστα θα σε βοηθήσει.

3# Βλέπουν τα αρνητικά. Οκ, λίγο πριν μιλήσαμε για τα θετικά. Τώρα πρέπει να δεις τα αρνητικά. Τι δεν πήγε καλά την εβδομάδα που πέρασε; Τι μπορείς να αλλάξεις; Κάθε εβδομάδα έχει χρήσιμα μαθήματα. Δες τα δεδομένα και κάνε τα σχέδια σου για την εβδομάδα που έρχεται. Έτσι ώστε να είσαι όσο πιο έτοιμος γίνεται.

4# Διοργανώνουν μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Η εργάσιμη εβδομάδα ολοκληρώνεται. Το απόγευμα ή το βράδυ της Παρασκευής είναι η καλύτερη στιγμή για να διοργανώσεις μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Μπορεί να είναι ένα ποτό με φίλους ή μια ταινία στο σινεμά. Δες στο σαν μια επιβράβευση για την δουλειά που έκανες μέσα στην εβδομάδα. Ενώ θα αποτελέσει και ένα σημείο για να κάνεις την «αλλαγή» από την εργάσιμη εβδομάδα προς το ΣΚ.

5# Κάνουν τα πλάνα για το ΣΚ. Όπως κατάλαβες, η Παρασκευή δεν είναι μόνο για δουλειά. Αυτή μπορεί να γίνει το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά, μπορείς να κάνεις τα πλάνα σου για το ΣΚ. Αν δεν τα έχεις κάνει ήδη. Δεν χρειάζεται να σχεδιάσεις κάθε λεπτό του Σαββατοκύριακου. Αλλά κανόνισε κάποιες βασικές δραστηριότητες που θα κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =