αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που (ίσως) κάνεις κάθε ημέρα και σε κρατούν πίσω

Πέντε πράγματα που (ίσως) κάνεις κάθε ημέρα και σε κρατούν πίσω

Κανείς δεν έφτασε στην επιτυχία μέσα σε μία νύχτα. Όλοι οι άνθρωποι που θαυμάζετε πέτυχαν τις διακρίσεις τους κάνοντας σωστές καθημερινές επιλογές. Μερικές από αυτές τις επιλογές είναι εντυπωσιακές, αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι απλές συνήθειες που αθροίζονται και σε οδηγούν στην ανάπτυξη.

Τα άτομα με υψηλή παραγωγικότητα έχουν αυτογνωσία και παίρνουν στα σοβαρά την προσωπική τους ανάπτυξη. Αξιολογούν τακτικά τις συνήθειές τους και προσπαθούν να πετύχουν συνεχή βελτίωση.

Πόσο συχνά αξιολογείτε τις συνήθειές σας; Αν θέλετε περισσότερη ανάπτυξη στη δουλειά και τη ζωή σας, ξεκινήστε αλλάζοντας την ημέρα σας. Τώρα θα δούμε 5 απλές συνήθειες που (ίσως) έχεις και σε κρατούν πίσω.

1# Δεν έχεις συγκεκριμένη πρωινή ρουτίνα. Όταν έχεις τόσα πολλά στο πρόγραμμα σου και όλα είναι επείγοντα, οι πολύτιμες πρωινές σου στιγμές περνούν βιαστικά, χωρίς να κάνεις κάτι ουσιαστικό. Για να εκμεταλλευτείτε το πρωινό σας, μπορείτε να σχεδιάσετε μια συγκεκριμένη πρωινή ρουτίνα που θα σας προετοιμάσει σωματικά και πνευματικά για καλύτερη απόδοση. Η ρουτίνα σου μπορεί να περιλαμβάνει έναν περίπατο και λίγο διάβασμα ή γραφή. ‘Η να κάνεις κάποια tasks στην ησυχία, όταν οι άλλοι κοιμούνται. Θυμήσου και το άρθρο: Η πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια.

2. Ξεχνάς τα δυνατά σου σημεία όταν προκύπτουν δυσκολίες. Συχνά, όταν συναντάμε απροσδόκητες αναποδιές, πέφτουμε κάτω ή ”παραλύουμε”. Αλλά αν υπενθυμίζετε στον εαυτό σας κάθε μέρα τα δυνατά σας σημεία, θα ξεκινήσετε την πορεία σας προς μια λύση καλύτερα και πιο γρήγορα από το να πηδήσετε στον κύκλο… της αμφιβολίας για τον εαυτό σας.

3. Αφήνεις τα energy vampires να ρουφούν την ενέργεια σου. Αυτά τα «βαμπίρ» μπορεί να είναι εργασίες που σου τρώνε άσκοπα χρόνο, όπως το να ελέγχεις πολύ συχνά το email σου ή μπορεί να είναι άτομα που δεν είναι το «κλειδί» για την επίτευξη των tasks σας και συνομιλούν μαζί ας επειδή αποφεύγουν τη δουλειά τους. Με μερικά μικρά βήματα, μπορείτε να αναλάβετε δράση για να διαχειριστείτε το πρόγραμμά σας, όπως να θέσετε το τηλέφωνό σας στο αθόρυβο και να ρυθμίσετε συγκεκριμένα χρονικά πλαίια για να επιτύχετε τις εργασίες σας.

4. Εργάζεσαι για tasks που θα μπορούσαν να ανατεθούν σε κάποιον άλλο. Νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά, οπότε κάνεις μόνος σου τα πάντα. Ή, διορθώνετε ή μικροδιαχειρίζεστε συνεχώς την ομάδα σας, κάτι που εξαντλεί το κίνητρό της και σας αποσπά την προσοχή από το να κάνετε αυτό που κάνετε.

5. Οverthinking. Είναι μία από τις κακές συνήθειες που μπορούν να σε σαμποτάρουν… χωρίς να το καταλάβεις. Το λεγόμενο overthinking. Τι είναι αυτό με απλά λόγια; Η αδιάκοπη ανάλυση των πάντων και κατ’ επέκταση η διαρκής ανησυχία για τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι πράξεις μας. Είναι μία κακή συνήθεια που πρέπει να κόψεις αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου, όπως εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. «Είναι τότε που βρίσκεις μία ιδέα, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωή σου, και αμέσως μετά ο ενθουσιασμός φεύγει και ξεκινάς να… σκέφτεσαι υπερβολικά τι μπορεί να πάει στραβά. Αντί δηλαδή να δυναμώνεις την ιδέα σου, αρχίζεις και την αποδυναμώνεις», λέει η ίδια στο It’s Possible.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =