αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα για τον «έξω κόσμο» τα οποία δεν σου μαθαίνει το Πανεπιστήμιο

Πέντε πράγματα για τον «έξω κόσμο» τα οποία δεν σου μαθαίνει το Πανεπιστήμιο

Όταν οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων ξεκινούν την καριέρα τους, οι περισσότεροι αρχίζουν με ένα κενό βιογραφικό, περιορισμένες γνωριμίες και μια δύσκολη μάχη για την επιτυχία.

«Ένα πτυχίο απλά δεν είναι αρκετό για να εγγυηθεί μια μεγάλη καριέρα», millennial workplace expert, Antonio Neves.

Όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο αμερικανικό Entrepreneur.com, «αυτό που θα βοηθήσει τους πτυχιούχους να ξεχωρίζουν είναι τα soft skills, τα οποία σπάνια διδάσκονται στα Πανεπιστήμια». Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ικανότητες που αναζητούν σήμερα οι εργοδότες είναι η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργική σκέψη και η συναισθηματική νοημοσύνη. Και αρκετά άλλα skills- κλειδιά φυσικά.

Εδώ είναι 5 πράγματα τα οποία δεν θα μάθεις στα θρανία, αλλά είναι σημαντικά για να χτίσεις την καριέρα που θέλεις. Αν καταφέρεις να τα μάθεις, όλα θα γίνουν πιο απλά.

1# Βρες ανθρώπους που θα σε κάνουν καλύτερο. Οι επαγγελματικές σταδιοδρομίες των νέων επαγγελματιών δεν σταματούν επειδή δεν έχουν τις ικανότητες για να πετύχουν, αλλά επειδή περιβάλλουν τον εαυτό τους με τους λάθος ανθρώπους από νωρίς. Βρες ανθρώπους που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο και να σε βοηθήσουν στην καριέρα σου.

2# Η πρώτη σου δουλειά δεν θα είναι η τελευταία. Πολλοί ψάχνουν την τέλεια δουλειά από την Day 1. Το σημαντικό είναι όμως να ξεκινήσεις. Όπως λένε πολλοί ειδικοί, είναι καλύτερο να βρεις μια δουλειά ακόμα κι αν δεν είναι ακριβώς αυτό που θες, αντί να κάθεσαι… και να περιμένεις. Στην συνέχεια μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο.

3# Ντύσου για την δουλειά που θες. Είναι αλήθεια ότι το dress code έχει γίνει πιο χαλαρό σε αρκετές εταιρίες. Ωστόσο, το ότι όλοι φορούν τζιν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις και εσύ. Όπως λέει ο Neves, πρέπει να παρατηρήσεις πως ντύνονται οι άνθρωποι στις θέσεις που θες να πας. Και να προσαρμοστείς κατάλληλα.

4# Κάνε μια παύση πριν στείλεις κάτι. Πόσες φορές έχεις στείλει ένα λάθος email; ‘Η έχεις συμπεριλάβει λάθος άτομα στους παραλήπτες. Οι μεγάλες δεξιότητες γραφής είναι μία από τις πιο απαιτητικές επαγγελματικές δεξιότητες σύμφωνα με τους εργοδότες. Γράψε αυτό που θες με σαφή και συνοπτικό τρόπο. Μετά κάνε μια παύση, ξανά διάβασε το, και στείλε το στους σωστούς ανθρώπους.

5# Έχε ένα go-to spot. Στις αρχές της καριέρας σας, πιθανότατα θα περάσετε περισσότερο χρόνο στο γραφείο από ό, τι στο σπίτι. Ο Neves λέει ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια “τρίτη τοποθεσία” που δεν θα είναι το γραφείο ή το σπίτι όπου μπορείτε να γίνετε τακτικοί. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εστιατόριο ή καφέ. Εκεί μπορείς να αλλάζεις παραστάσεις και το σημαντικότερο: Να κάνεις συναντήσεις με ανθρώπους, και να γίνονται συζητήσεις σε πιο χαλαρό πλαίσιο, έτσι ώστε να γνωρίζεστε καλύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one − 1 =