αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα για τα οποία δεν απολογούνται ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέντε πράγματα για τα οποία δεν απολογούνται ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι

Είναι σημαντικό να εκφράζεσαι ελεύθερα- χωρίς να ζητάς συγγνώμη. Και ενώ είναι σημαντικό να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τα λόγια και τις πράξεις σας, οι υπερβολικές ή αδικαιολόγητες συγγνώμες μπορεί να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση σας, τη διεκδικητικότητα σας και να θεωρήσετε ότι… έχετε μικρότερη αξία.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αναπτύξετε την αυτογνωσία και να καταπολεμήσετε την επιθυμία να λέτε «συγγνώμη» συνέχεια.

Εδώ είναι 5 πράγματα για τα οποία δεν απολογούνται ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι. Μπορείς να πας στο ίδιο μονοπάτι.

1) Για την επιδίωξη των στόχων και των ονείρων σας

Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τους άλλους να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη ζωή τους.

Για παράδειγμα, ίσως τους αρέσουν πολύ οι τέχνες, αλλά θα σπουδάσουν οικονομικά επειδή αυτό θέλουν οι γονείς τους. Ή, θα παντρευτούν το είδος του ατόμου που ξέρουν ότι θα αρέσει και θα εγκρίνουν οι γονείς τους (ίδια καταγωγή, θρησκεία, κοινωνική θέση κ.λπ.). Και θα δώσουν στους γονείς τους εγγόνια γιατί αυτό είναι το αναμενόμενο…

Αλλά τι γίνεται αν δεν θέλετε να ακούσετε τους γονείς σας ή οποιονδήποτε άλλον να σας πει τι πρέπει να κάνετε στη ζωή σας; Τι γίνεται αν θέλετε να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις και να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο;

Λοιπόν, πρέπει να το κάνεις!

Έχετε κάθε δικαίωμα να κυνηγήσετε τους στόχους και τα όνειρά σας χωρίς να νιώθετε ενοχές ή να χρειάζεται να ζητήσετε συγγνώμη για αυτά.

2) Όταν υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου

Σίγουρα δεν χρειάζεται να πείτε «συγγνώμη» που δεν αφήνετε κάποιον να σας εκφοβίσει ή να σας χειραγωγεί.

Είναι σημαντικό να βάλετε κάποια όρια και να ενημερώσετε τους ανθρώπους ότι δεν μπορούν να περπατήσουν… πάνω σας.

Έτσι, προχωρήστε και επικοινωνήστε τις ανάγκες σας και υποστηρίξτε τον εαυτό σας χωρίς να ζητάτε συγγνώμη. Θυμηθείτε, το να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας είναι ένα σημάδι δύναμης και αυτοσεβασμού και δεν πρέπει ποτέ να ζητήσετε συγγνώμη για αυτό.

3) Όταν αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας

Ένα άλλο πράγμα για το οποίο δεν πρέπει ποτέ να ζητάτε συγγνώμη σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι όταν θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας.

Σκέψου το: Όλοι χρειάζονται ένα time-out κάθε τόσο. Πρέπει να χαλαρώσουμε, να σκεφτούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Δεν είμαστε μηχανές!

4) Διαφωνία ή διαφορετική γνώμη

Η αλήθεια είναι ότι είναι απολύτως φυσικό οι άνθρωποι να έχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν υπάρχει κανένα βιβλίο κανόνων που να λέει ότι πρέπει να σκέφτεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Δεν υπάρχει λόγος να προσποιηθείτε ότι συμφωνείτε με κάποιον ή να υιοθετήσετε την άποψή του για να τον κάνετε ευτυχισμένο. Είναι απολύτως εντάξει να έχετε διαφορετική άποψη και (με σεβασμό) να διαφωνείτε. Απλώς θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί και να το κάνετε με εποικοδομητικό τρόπο.

5) Για κάτι που δεν γνωρίζεις

Δεν μπορούμε να έχουμε όλες τις απαντήσεις. Και το να παραδέχεσαι όταν δεν ξέρεις κάτι είναι σημάδι ειλικρίνειας και ταπεινότητας.

Ωστόσο, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη! Α, και συνεχίστε να μαθαίνετε νέα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − 2 =