αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πλεονεκτήματα… των απαισιόδοξων ανθρώπων

Πέντε πλεονεκτήματα… των απαισιόδοξων ανθρώπων

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους αισιόδοξος ανθρώπους. Πρόσφατα γράφαμε για τα 4 «αθόρυβα» τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι.

Η αισιοδοξία σε υγιεινές δόσεις έχει τη θέση της. Βοηθά τους ανθρώπους να κοιτάζουν μπροστά και να βρίσκουν ελπίδα.

Και ο ρεαλισμός είναι ένας προσεκτικός τρόπος για να παραμείνετε προσγειωμένοι στο παρόν και να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα καθώς προκύπτουν.

Αλλά η απαισιοδοξία; Η απαισιοδοξία συχνά αντιμετωπίζεται ως αυτό το εντελώς ανεπιθύμητο χαρακτηριστικό που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα του να είσαι απαισιόδοξος, αν αυτή είναι η οπτική σου:

1. Οι απαισιόδοξοι έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του ρίσκου.

Η απαισιοδοξία είναι να περιμένεις συχνά… τα πράγματα να πάνε στραβά. Οι απαισιόδοξοι αναζητούν πιθανά προβλήματα μπροστά τους, κάτι που τους δίνει ένα πλεονέκτημα εάν χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες παραγωγικά.

Μπορεί να είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν εφεδρικά σχέδια, κάτι που τους προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εκεί όπου οι άλλοι δυσκολεύοντααι.

Ωστόσο, ένας απαισιόδοξος πρέπει να είναι επιφυλακτικός με το αυτο-σαμποτάζ όταν αναζητά αυτά τα προβλήματα, καθώς αυτή η αρνητική οπτική μπορεί να καταλήξει να είναι μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία. Για παράδειγμα, εάν ένας απαισιόδοξος είναι σίγουρος ότι μια νέα σχέση δεν πρόκειται να πάει καλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το άλλο άτομο να νιώσει αυτή την αρνητικότητα και να τερματίσει τη σχέση.

2. Οι απαισιόδοξοι χρησιμοποιούν κριτική σκέψη.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να δεις τις καταστάσεις.

Οι τυφλά αισιόδοξοι μπορεί να μην εξετάζουν πλήρως τις αρνητικές συνέπειες μιας πρόκλησης επειδή δεν μπορούν. Μπορεί να μην έχουν συνηθίσει να εξετάζουν τα πράγματα τόσο διεξοδικά όσο ένας απαισιόδοξος.

Ένας απαισιόδοξος μπορεί να είναι σε θέση να εντοπίσει αδυναμίες σε ένα σχέδιο που οι άλλοι δεν μπορούν.

Αυτό όμως πρέπει να είναι ισορροπημένο. Είναι όπως η υπερανάλυση. Μπορείτε πάντα να βρείτε προβλήματα και τρύπες σε ένα σχέδιο αν ψάξετε αρκετά. Το κλειδί είναι να είστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσετε ή να έχετε εμπιστοσύνη ότι μπορείτε να τα χειριστείτε όταν προκύψουν.

3. Οι απαισιόδοξοι έχουν το κίνητρο να βελτιωθούν.

Επειδή βλέπουν τα πράγματα αρνητικά, οι απαισιόδοξοι μπορεί να έχουν την ώθηση για να αναλάβουν δράση για να βελτιώσουν τον εαυτό τους ή την κατάστασή τους.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να είναι σε θέση να προετοιμαστούν ή να εκτρέψουν προβλήματα όταν προκύψουν, αρκεί να κάνουν πραγματικά τη δουλειά.

Η άλλη πλευρά αυτού είναι ότι ένας απαισιόδοξος μπορεί εύκολα να υπονομεύσει την ευτυχία του εστιάζοντας συνεχώς τα προβλήματά του.

Εάν δεν είναι ισορροπημένο, μπορεί να τροφοδοτήσει το άγχος και την κατάθλιψη, επειδή ο απαισιόδοξος δεν αφήνει τον εαυτό του να αισθάνεται ασφαλής και χαρούμενος με το παρόν του.

4. Οι απαισιόδοξοι μπορεί να εκτιμούν περισσότερο την επιτυχία.

Ένας απαισιόδοξος μπορεί να εκτιμά περισσότερο την επιτυχία επειδή δεν περίμενε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι, όταν εμφανίζεται κάτι καλό, μπορούν να το απολαύσουν περισσότερο γιατί είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Μπορεί να το εκτιμούν περισσότερο και να βιώνουν περισσότερη ικανοποίηση από εκείνους που περιμένουν πάντα το καλύτερο και επομένως θεωρούν την επιτυχία δεδομένη.

Από την άλλη πλευρά, οι απαισιόδοξοι μπορεί να χάνουν τις μικρές επιτυχίες της καθημερινής ζωής λόγω του πώς βλέπουν τον κόσμο. Οι περισσότερες επιτυχίες δεν πρόκειται να είναι αυτές οι μεγάλες, υπέροχες στιγμές.

5. Οι απαισιόδοξοι μπορεί να εκτιμούν περισσότερο το παρόν.

Μερικοί απαισιόδοξοι μπορούν να απολαύσουν το παρόν περισσότερο επειδή ξέρουν ότι οι καλές στιγμές δεν θα διαρκέσουν.

Αποδέχονται ότι το εκκρεμές τελικά θα γυρίσει… προς τα πίσω- έτσι υιοθετούν μια στάση «Απολαύστε το όσο διαρκεί».

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =