αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πλεονεκτήματα που έχουν οι άνθρωποι που διαβάζουν. Μήπως να ξεκινήσεις κι εσύ;

Πέντε πλεονεκτήματα που έχουν οι άνθρωποι που διαβάζουν. Μήπως να ξεκινήσεις κι εσύ;

Οι άνθρωποι που αγαπούν το διάβασμα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι αυτών που δεν το κάνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου είναι λάτρεις του διαβάσματος. Ακόμα και άνθρωποι πολύ πλούσιοι όπως ο Bill Gates ή ο Warren Buffett θα βρουν πάντα χρόνο για να διαβάσουν ένα βιβλίο, μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμα τους.

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί να ξεκινήσεις, δες παρακάτω 5 πλεονεκτήματα που έχουν οι άνθρωποι που διαβάζουν, σε σύγκριση με αυτούς που δεν το κάνουν.

1. Έχουν ενδιαφέροντα πράγματα για να μιλήσουν

Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι ο Νο2 τρόπος μετά από τις πραγματικές εμπειρίες για να σας διδάξει πράγματα και να σας δώσει πράγματα για να σκεφτείτε και να μιλήσετε.

Ως άνθρωπος, η ικανότητά σας να έχετε εμπειρίες περιορίζεται από τη γεωγραφική θέση, τον χρόνο και τις δεσμεύσεις, καθώς και την οικονομική κατάσταση. Όσοι αγαπούν το διάβασμα συγκεντρώνουν εμπειρίες διαβάζοντας. Στην πραγματικότητα, η ανάγνωση μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις πραγματικές εμπειρίες που ζούμε αλλά δεν καταλαβαίνουμε.

2. Οι απόψεις τους υποστηρίζονται από τη σοφία αυτών που τις έχτισαν

Για ένα άτομο που αγαπά το διάβασμα, μερικές από τις απόψεις που αγαπούν οι άνθρωποι φαίνονται πολύ ανόητες. Χωρίς βιβλία, γενιές ανθρώπων θα έκαναν συνεχώς τα ίδια λάθη που προέρχονται από τον τρόπο με τον οποίο το μυαλό μας κάνει τις συνδέσεις.

Σκεφτείτε πόσο η δεισιδαιμονική σκέψη κυριαρχεί στις αναλφάβητες κοινωνίες και πόσο επικίνδυνη είναι.

Όσοι αγαπούν το διάβασμα, βλέποντας τις πληροφορίες που παρέχουν τα σοφότερα και καλύτερα μυαλά, μπορούν να αποφύγουν να πέσουν στην παγίδα να πιστεύουν ότι κατανοούν πράγματα που δεν καταλαβαίνουν.

3. Αμφισβητούν τις δικές τους υποθέσεις και απόψεις για την πραγματικότητα

Όταν οι κυβερνώντες προσπαθούν να καταπιέσουν τους λαούς ή να τους χειραγωγήσουν, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν είναι να προσπαθούν να ελέγξουν αυτά που διαβάζουν ή να τους αποθαρρύνουν από το να διαβάζουν.

Το διάβασμα θεωρείται μια από τις πιο πολιτικά ανατρεπτικές πράξεις, γιατί διαβάζοντας εκτιθέμεθα σε ιδέες που με τη σειρά τους αποκαλύπτουν την αδικία της ίδιας μας της κοινωνίας μας.

Η αποτροπή ή η αποθάρρυνση ορισμένων τμημάτων μιας κοινωνίας από το να διαβάζουν είναι μια μέθοδος για να τα κρατήσουμε στη θέση τους. Χρησιμοποιείται επίσης ως μέσο προσπάθειας διατήρησης του ηθικού ελέγχου σε μια κοινωνία και πολλά σπουδαία κομμάτια λογοτεχνίας έχουν απαγορευτεί επειδή είναι υποτιθέμενα ανήθικα.

4. Μπορούν να δουν περισσότερες ευκαιρίες

Τα βιβλία περιγράφουν πράγματα που δεν θα μπορούσατε ποτέ να έχετε ακούσει ή δει με τα μάτια σας. Σκεφτείτε πώς θα ήταν η ζωή αν μπορούσατε να δείτε μόνο τα παραδείγματα της οικογένειας και των φίλων σας και δεν είχατε τίποτα άλλο να παρατηρήσετε.

Θα είχατε μια πολύ περιορισμένη ιδέα για το τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος και πώς μπορεί να είναι η ζωή του. Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν εμπνευστεί από τα βιβλία για να κάνουν εξαιρετικά πράγματα στη ζωή τους.

5. Είναι καλύτεροι στην επικοινωνία

Οι άνθρωποι που αγαπούν την ανάγνωση μαθαίνουν συνεχώς νέες λέξεις. Αλλά μαθαίνουν επίσης πώς να τις χρησιμοποιούν εκεί έξω. Η καλή γραμματική τους έρχεται επίσης φυσικά, τόσο στον λόγο όσο και στη γραφή, ως αποτέλεσμα της επανειλημμένης έκθεσης σε αυτήν.

Η ανάγνωση ενός συγγραφέα του οποίου το στυλ θαυμάζετε μπορεί να σας βοηθήσει να τον/την μιμηθείτε και να μεταφέρετε το στυλ του στο δικό σας λόγο και γραφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =