αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε περιπτώσεις στις οποίες είναι καλό να ξεκόψεις ένα άτομο από τον κύκλο σου

Πέντε περιπτώσεις στις οποίες είναι καλό να ξεκόψεις ένα άτομο από τον κύκλο σου

Πιθανότατα έχετε ακούσει χιλιάδες φορές ότι οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα- και είναι αλήθεια. Οι φιλίες κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι σημαντική για την ψυχική σας ευεξία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποκοπή ανθρώπων από τη ζωή σας αποδεικνύεται ακόμη πιο ζωτικής σημασίας.

Φυσικά, αυτή η ενέργεια δεν είναι πάντα απαραίτητη. Τις περισσότερες φορές, είναι δυνατό να επιλύσετε διαφωνίες με τους φίλους και την οικογένειά σας χωρίς να ‘καίγονται’ γέφυρες, ειδικά αν πρόκειται π.χ. για τους γονείς ή τα αδέρφια σας.

Αλλά τώρα θα μιλήσουμε για 5 περιπτώσεις στις οποίες είναι καλό να ξεκόψεις ένα άτομο από τον κύκλο σου.

1# Όταν κάποιος μειώνει εσένα και τα επιτεύγματα σου

Μπορεί να έχετε έναν φίλο ή συνάδελφο που λέει σκληρά πράγματα κάθε φορά που προσπαθείτε να μοιραστείτε τις φιλοδοξίες σας ή να μιλήσετε για τα επιτεύγματά σας μαζί τους. Μερικοί άνθρωποι απλώς το έχουν στη φύση τους – ευδοκιμούν στο να υποτιμούν τους άλλους. Μπορεί να έχουν δικές τους ανασφάλειες ή να είναι βαθιά δυστυχισμένοι. Ή μπορεί να πιστεύουν ότι πράγματι σας βοηθούν να δείτε τη ζωή με πιο ρεαλιστικό πρίσμα. Ωστόσο, είναι διαφορετικό όταν ο φίλος σας προσπαθεί απλώς να σας αποτρέψει από το να κάνετε ένα λάθος και όταν επικρίνει όλες τις δεσμεύσεις, τις ιδέες σας, ακόμα και τους ανθρώπους με τους οποίους κάνετε παρέα.

2# Αυτός που λέει ψέματα

Οκ, στην κοινωνία μας, η ευγενική συμπεριφορά περιλαμβάνει έναν ορισμένο βαθμό προσποίησης και ψέματος. Υποτίθεται ότι χαμογελάμε στους άλλους ανθρώπους και τους ρωτάμε πώς τα πάνε ακόμα κι αν τους αντιπαθούμε. Δεν έχει νόημα να κόψετε τους δεσμούς με κάποιον μόνο και μόνο επειδή προσποιήθηκε ένα χαμόγελο ή σας είπε ένα αθώο ψέμα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να είναι ανειλικρινείς. Αν τύχει να έχετε έναν παθολογικό ψεύτη στον κοινωνικό σας κύκλο, ξέρετε πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι αυτή η συνήθεια. Όταν κάποιος λέει ψέματα χωρίς λόγο, παρασύρει τους πάντες γύρω του στο ατελείωτο παιχνίδι… της εξαπάτησης. Δεν μπορούν να σταματήσουν – το ψέμα είναι η δεύτερη φύση τους. Επινοούν ιστορίες και διαστρεβλώνουν τα πιο ασήμαντα γεγονότα. Και πριν καν το καταλάβεις, μπαίνεις σε μπελάδες εξαιτίας της ανεντιμότητας κάποιου άλλου.

3# Χειριστικές προσωπικότητες

Μερικοί άνθρωποι δεν λένε ψέματα από συνήθεια – το κάνουν για να εκμεταλλευτούν άλλους. Και είναι πολύ χειρότερο από κάποιον που προσπαθεί απλώς να εντυπωσιάσει τους άλλους ή θέλει να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση μιας εντυπωσιακής ζωής. Οι χειριστικοί άνθρωποι είναι παντού. Οι άνθρωποι γίνονται χειραγωγικοί για πολλούς λόγους και τα κίνητρά τους δεν είναι πάντα κακά – μερικές φορές, παλεύουν με δικά τους κόμπλεξ και αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις. Ωστόσο, όταν κρατάς τέτοιους χαρακτήρες στον κοινωνικό σου κύκλο, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις την τοξικότητα τους, χωρίς να ξέρεις τι ψυχολογικό παιχνίδι παίζουν αυτή τη φορά. Έτσι, αντί να έχετε έναν πιστό και ειλικρινή φίλο δίπλα σας, καταλήγετε να παίζετε στο παιχνίδι τους.

4# Οι μόνιμα αρνητικοί

Είναι σημαντικό να διακρίνουμε τις τοξικές προσωπικότητες από τους ανθρώπους που απλώς περνούν μια δύσκολη περίοδο. Μπορεί η φίλη σας να αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση της, οπότε παραπονιέται για τον φίλο της όλη την ώρα. Άλλωστε, οι φιλίες δεν αφορούν μόνο τις χαρές και τη διασκέδαση, και έρχεται μια στιγμή που πρέπει να δείξεις κατανόηση και να προσφέρεις υποστήριξη. Αλλά υπάρχουν επίσης άτομα που μιλούν πάντα άσχημα για τους άλλους, δημιουργούν δράμα από το τίποτα και παραπονιούνται για τη ζωή τους όλη την ώρα, ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε αρκετά καλά. Αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη μόνο όταν τους ξεκόψεις από αυτήν.

5# Αυτοί που σε θέλουν μόνο για χάρες

Όλοι είχαμε έναν γνωστό που εμφανιζόταν μόνο όταν χρειαζόταν κάτι. Είτε πρόκειται για βοήθεια με μια εργασία στο πανεπιστήμιο, κάποια χρήματα για δανεισμό ή οποιοδήποτε άλλο είδος χάρης – αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να είναι μέρος της ζωής σας μόνο όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Όταν είστε εσείς που χρειάζεστε τη βοήθειά τους, απλά εξαφανίζονται. Δεν απαντούν στα τηλεφωνήματά σας και αγνοούν τα μηνύματα σας, λέγοντας στη συνέχεια ότι ήταν πολύ απασχολημένοι. Αυτά τα άτομα είναι τα πρώτα που αποδέχονται την πρόσκλησή σας σε ένα πάρτι και τα τελευταία που σας τηλεφωνούν όταν είστε άρρωστοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ανοίγεσαι στο λάθος άτομο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =