αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε περιπτώσεις στις οποίες είναι καλύτερο να πληρώνεις με μετρητά

Πέντε περιπτώσεις στις οποίες είναι καλύτερο να πληρώνεις με μετρητά

Οι κάρτες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αν και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει πάντα να αγοράζετε με κάρτα, όταν χρησιμοποιείτε μια κάρτα δεν σκέφτεστε πόσα ξοδέψατε στο τέλος της ημέρας, λέει η Saranya Ramanathan, blogger προσωπικών οικονομικών στο onefinewallet.com. «Είναι διαφορετικά με τα μετρητά. Βλέπετε τα δολάρια να μετατρέπονται σε σεντς ακριβώς μπροστά στα μάτια σας, και αυτό εμποδίζει τις περιττές δαπάνες. Η χρήση μετρητών είναι περισσότερο ένα κόλπο του μυαλού για να σταματήσετε τις υπερβολικές δαπάνες», λέει η Ramanathan.

Έτσι, ενώ πολλοί από εμάς επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε κάρτες, υπάρχουν μερικές φορές που πιθανότατα θα πρέπει να τραβήξετε κάποια μετρητά από το ΑΤΜ.

Εδώ είναι 5 περιπτώσεις στις οποίες είναι καλύτερο να πληρώνεις με μετρητά.

Μικρές αγορές

Οι μικρές αγορές σε τοπικούς λιανοπωλητές και επιχειρήσεις είναι ιδανικοί χώροι για χρήση μετρητών και μπορεί να λάβετε ακόμη και μια μικρή έκπτωση για να το κάνετε αυτό, λέει η Beverly Friedmann, διαχειριστής περιεχομένου για το ReviewingThis. «Είναι επίσης συνηθισμένο να δίνετε φιλοδώρημα για οποιεσδήποτε υπηρεσίες παρέχονται με μετρητά και είναι μια ωραία χειρονομία για να την κάνετε ακόμη και σε εστιατόρια, αντί να συμπληρώνετε την επιλογή φιλοδωρήματος στον λογαριασμό», λέει η Friedmann.

Αποφυγή προμηθειών

Τα μετρητά είναι μια εφάπαξ συμφωνία: Χωρίς επιπλέον χρεώσεις ή προμήθειες. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε κάρτες, διατρέχετε τον κίνδυνο να έχετε καθυστερημένες χρεώσεις ή προμήθειες.

Ψυχολογικοί παράγοντες

Ξοδεύετε λιγότερα χρήματα όταν χρησιμοποιείτε μετρητά. Αυτό συμβαίνει επειδή κυριολεκτικά πρέπει να κοιτάτε πόσα ξοδεύετε, λέει ο Friedmann, γεγονός που τα καθιστά έναν από τους καλύτερους δημιουργικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Οι πιστωτικές κάρτες σάς επιτρέπουν να αποφύγετε… να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα του πόσα ξοδεύετε. Έτσι, είναι πιο πιθανό να ξεσπάσετε σε παρορμητικές αγορές που είναι εκτός του ορίου του προϋπολογισμού και των δαπανών σας, σημειώνει.

Budgeting

Η χρήση μετρητών διευκολύνει τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό, λέει ο Friedmann. «Ο προϋπολογισμός γίνεται πιο ακριβής επειδή μπορείτε να δείτε ακριβώς πόσα πρέπει να ξοδέψετε και να κατανείμετε τους πόρους πιο κατάλληλα σε καθημερινή και μηνιαία βάση».

«Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα- και με μετρητά που δεν έχουν. Εάν είστε πραγματικά σοβαροί σχετικά με τους στόχους σας για αποταμίευση, τότε τα μετρητά θα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος», λέει ο Chantay Bridges, ο οποίος είναι μεσίτης. «Περιορίζει τις παρορμητικές αγορές και σας βοηθά να είστε σε καλό δρόμο επειδή ξοδεύετε μόνο ό,τι έχετε να ξοδέψετε, κάτι που είναι win-win για τους γενικούς σας στόχους».

Περιορίζει την «παρακολούθηση»

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι αφού αγοράσετε κάτι, ξαφνικά έχετε αύξηση σε στοχευμένες διαφημίσεις και προσφορές, αυτό συμβαίνει επειδή οι έμποροι λιανικής συχνά μπορούν να παρακολουθούν τις δαπάνες των πελατών τους, να μοιράζονται τις πληροφορίες τους με τρίτους και να τους στοχεύουν με περισσότερη διαφήμιση, λέει ο Bridges. Επιπλέον, η χρήση μετρητών θα μπορούσε ακόμη και να μειώσει την ποσότητα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που λαμβάνετε, εξηγεί ο Bridges.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο