αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις και να τα «τρέξεις» remote | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις και να τα «τρέξεις» remote | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Μέσα στην καραντίνα πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακάλυψαν το εξής απλό: Ότι μπορούν να δουλέψουν remote. Από το σπίτι τους. ‘Η από οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός γραφείου- αν δεν υπάρχει καραντίνα. Μπορεί αυτή η remote… μετάβαση να έγινε τώρα αναγκαστικά, από την μια ημέρα στην άλλη, ωστόσο το εν λόγω μοντέλο δεν «γεννήθηκε» ξαφνικά. Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, είτε εργαζόμενοι είτε freelancers, που δουλεύουν με αυτό τον τρόπο. Με το λεγόμενο μοντέλο των Digital Nomads να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Στην παρακάτω λίστα που έφτιαξε το It’s Possible, θα δεις 5 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα, και να τα «τρέξεις» remote. Από το σπίτι σου ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος θες. Ακόμα και από μια παραλία. Έτσι θα έχεις πιθανόν ένα επιπλέον εισόδημα, ενώ δεν είναι απαραίτητο να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι αν θέλεις ένα project να «εκτοξευτεί», αργά ή γρήγορα μάλλον θα χρειαστεί να μπεις full-time σε αυτό. Ακόμα και ελληνικά brands που σήμερα είναι κορυφαία στο είδος τους και κάποτε ξεκίνησαν ως παράλληλα projects, για να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο χρειάστηκε οι ιδρυτές τους να μπουν full time σε αυτά.

1# Online μαθήματα. Είναι πιθανό μέσα στην καραντίνα να χρησιμοποίησες μερικά προγράμματα όπως τα Zoom, Skype, Google Hangouts. Ναι, τέτοια προγράμματα μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να παραδίδεις online μαθήματα, ακόμα και σε «μαθητές» που βρίσκονται πολύ μακριά. Αρκεί να έχεις μερικές χρήσιμες γνώσεις να μεταφέρεις. Και φυσικά μπορείς να δουλέψεις σε ευέλικτα ωράρια.

2# Γράψε ένα e-Book. Ήθελες πάντα να γράψεις μερικές εμπειρίες σου ή να ξεκινήσεις να γράφεις μια ιστορία φαντασίας; Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο πρακτικά. Μπορείς να γράψεις ένα e-Book. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

3# Πωλητής στο Amazon. Τι θα έλεγες να μπεις στην μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο; Δεδομένης της δημοτικότητας του ιστότοπου, μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας. Πολλοί καταναλωτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν όταν επισκέπτονται το Amazon. Απλά διάλεξε την κατηγορία στην οποία θέλεις να δραστηριοποιηθείς, και μετά όλα θα λάβουν τον δρόμο τους. Θυμήσου και την ιστορία του 28χρονου που αγοράζει αντικείμενα, τα μεταπωλεί στο Amazon και σήμερα έχει μια επιχείρηση με έσοδα 200.000 δολαρίων τον μήνα.

4# Μεταφραστής. Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Καθόλου άσχημο και αυτό.

5# Site tester. Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για αυτή την κατηγορία. Ο site tester είναι ο άνθρωπος που τσεκάρει διάφορα sites ή ιντερνετικές πλατφόρμες, για να δει τυχόν προβλήματα και να φτιάξει τα σχετικά reports. Μπορείς να δουλέψεις στα ωράρια που θες, remote, και να πληρώνεσαι «με το κομμάτι» ή με κάποια μηνιαία συμφωνία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =